Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο πιο χαρούμενοι θα είστε

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο πιο χαρούμενοι θα είστε

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο πιο χαρούμενοι θα είστε

Aναρωτιέστε κι εσείς γιατί κάποιοι άνθrωποι στολίζουν για τα Χριστούγεννα από την 28η Οκτωβρίου;

Μόλις γράψει το ημερολόγιο Νοέμβριος, αρχίζουν δειλά – δειλά να βάζουν τα πρώτα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Και πριν προλάβεις να τραγουδήσεις το «All I Want For Christmas Is You», έχουν προλάβει κι έχουν φωταγωγήσει το σπίτι τους.

Η απάντηση είναι απλούστατη: Tους κάνει περισσότερο χαρούμενους. Οι ψυχολόγοι λένε, ότι όσοι στολίζουν νωρίς για Χριστούγεννα, είναι πιο ευτυχισμένοι. Κατά κάποιον τρόπο, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση συνδέεται με τις παιδικές ευτυχισμένες αναμνήσεις μας και γίνεται χρονομηχανή που μας επιστρέφει στα ανέμελα παιδικά μας χρόνια.

«Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, οι άνθρωποι θέλουν να συνδέονται με αντικείμενα που τους κάνουν χαρούμενους, και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ξυπνάει αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας», λέει ο ψυχαναλυτής Steve McKeown.

Είτε προσπαθούμε να αναβιώσουμε το ευτυχισμένο παιδικό μας συναίσθημα, είτε προσπαθούμε να ανακατασκευάσουμε ένα καλό συναίσθημα που δεν βιώσαμε στην παιδική μας ηλικία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Γεμίζουμε τον τόπο φωτάκια και χαιρόμαστε. Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Journal of Environmental Psychology, όταν βλέπουμε στολισμένα σπίτια, υποθέτουμε ότι οι κάτοικοί τους είναι ευχάριστοι άνθρωποι.

Παραδόξως, ένας από τους λόγους που μας χαροποιούν τα Χριστούγεννα, είναι επειδή μας θλίβουν. Για πολλούς ανθρώπους, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει ένα γλυκόπικρο συναίσθημα. Σε άλλους προκαλεί διάθεση ενδοσκόπησης, σε άλλους νοσταλγία, σε άλλους θυμίζει ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η νοσταλγία, μπορεί να μας προσφέρει ένα αίσθημα επανασύνδεσης με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Πηγή : Like.com.cy/ jenny.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *