Όταν το ΕΣΡ τα βάζει με ριάλιτι και εκπομπές- Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια

Όταν το ΕΣΡ τα βάζει με ριάλιτι και εκπομπές- Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια

Όταν το ΕΣΡ τα βάζει με ριάλιτι και εκπομπές- Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια

Η απόφαση του ΕΣΡ για διακοπή μιας ημέρας του προγράμματος του Νέου Έψιλον και το πρόστιμο των 30.000 ευρώ κάνει το γύρο του διαδικτύου. Όμως, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπά τον κώδωνα του κινδύνου σε τηλεοπτικούς σταθμούς, έχοντας τις περισσότερες φορές μεγάλη αδυναμία στα ριάλιτι της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το ΤV Mania καταγράφει τις αποφάσεις και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια.

«ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ»
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την περασμένη βδομάδα, στο πρόγραμμα του Νέου Καναλιού Έψιλον, για τον προσβλητικό λόγο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά «Άντε Γεια» σε βάρος του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, Θανάση Αντετοκούμπο. Επιπλέον, για τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος, επιβλήθηκαν στον ίδιο σταθμό, δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ. «(…) Τα είπα για τη διοίκηση και τον προπονητή. Τα άλλα όλα, θα έρθετε και στον Πειραιά, θα χάσετε, θα τα δούμε μη χαίρεστε, ένα μπ@@@@@λο είσαστε. Με έναν πίθηκο, εκείνος ο Αντεμπακούμπο πίθηκος είναι! Ό,τι σας λέω. Τι είναι αυτά που έκανε ο καραγκιόζης ρε; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του;» ήταν τα λόγια του Τάκη Τσουκαλά στη συγκεκριμένη εκπομπή. Για το μικρό ύψος των προστίμων συνεκτιμήθηκε το γεγονός πως ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας τη μετάδοση της εκπομπής.

«GREECE’S NEXT TOP MODEL»
Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το πρόστιμο στο Star και στο «Greece’s Next top model». Μπορεί το ριάλιτι ομορφιάς να ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την τρίμηνη τηλεοπτική παρουσία του στους δέκτες μας με την ανακήρυξη του ομορφότερου μοντέλου της Ελλάδας, παρόλα αυτά, ο σταθμός της Κηφισιάς, θα πρέπει να πληρώσει 20.000 ευρώ, καθώς το ΕΣΡ έκρινε πως το περιεχόμενο του προγράμματος υποβάθμιζε την ποιότητα της ελληνικής τηλεόρασης. Ακόμη, το συμβούλιο -καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάδοσής του παιχνιδιού, εξέδωσε σχετική σύσταση με την οποία ζητούσε να αναφέρεται η ένδειξη «απαραίτητη η γονική συναίνεση».

«SURVIVOR»
Μπορεί η Acun Media να ανακοινώνει τον τρίτο κύκλο του γνωστού ριάλιτι επιβίωσης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης σεζόν του παιχνιδιού, επέβαλλε στον Σκάι τη διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, αναφερόμενο στο ριάλιτι επιβίωσης «Survivor», στην ώρα προβολής του και στη σήμανση που υπάρχει. Το ΕΣΡ είχε αναφέρει ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών». Από την πλευρά του, το κανάλι του Φαλήρου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφέροντας ότι η απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη και πάσχει από πλημμέλειες.

«GAME OF LOVE»
Μεγάλη συζήτηση, όμως, είχε προκληθεί και γύρω από το ριάλιτι σχέσεων, της περσινής σεζόν, του Ant1, «Game of Love». Το Εθνικό Συμβούλιο είχε ζητήσει ακρόαση από στελέχη του σταθμού, λαμβάνοντας υπόψιν του σωρεία καταγγελιών σχετικά με την ποιότητα του προγράμματος. Ωστόσο, το πρότζεκτ έριξε αυλαία πολύ πριν βγει απόφαση και έμεινε στο συρτάρι των φορμάτ που πέρασαν και δεν σημείωσαν καμία επιτυχία.

«ΤΑΤΙΑΝΑ» – «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ»
Πρόστιμο 45.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon (νυν Open) για τον τρόπο κάλυψης της δολοφονίας Παντελίδη. Σύμφωνα με τις Τυπολογίες, το πρόστιμο αφορά τις εκπομπές που παρουσίαζαν η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Μένιος Φουρθιώτης. Ανάλογο πρόστιμο επιβλήθηκε και στο plus tv για τη σχετική αναμετάδοση των προγραμμάτων.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *