ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

NEWSΌταν το Λευκαρίτικο Κέντημα συναντά την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Όταν το Λευκαρίτικο Κέντημα συναντά την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Μία όμορφη εκδήλωση για την προώθηση του Πολιτισμού στην Κύπρο που συνδυάζει την παράδοση και την τέχνη στο γραφικό χωριό των Λευκάρων.

Με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας κεντιούνται εδώ και μήνες Λευκαρίτικες ζώνες για να κοσμήσουν την ενδυμασία των κοριτσιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, μέσα στο  πλαίσιο της διάσωσης του Λευκαρίτικου κεντήματος και την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας Κύπρου.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Χειροτεχνίας Λευκάρων, κατά την οποία οι κεντήτριες παρουσίασαν στα νεαρά κορίτσια, τις πρώτες πρέσβειρες για αυτή την μεγάλη προσπάθεια, τα πρώτα δείγματα κεντημάτων.

Το κουαρτέτο εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου  με επικεφαλής την Γιωταλίνα Σοφοκλέους, παρουσίασε επίσης το έργο Eine Kleine Nachtmusik (μέρος από την 1η κίνηση) του Wolfgang Amadeus Mozart.

Η συμμετοχή του κουαρτέτου συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή και προώθηση τόσο της κοινότητας των Λευκάρων όσο και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Μαρία Αναξαγόρα, Ανώτερη Λειτουργός της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, Δήμαρχος Λευκάρων και η , Μύρνα Παττίχη λόγω ιδιωτικής πρωτοβουλίας αναβίωσης του λευκαρίτικου κεντήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS