Παπιγιόν Band: «Μας παθιάζουν οι προκλήσεις»

Παπιγιόν Band: «Μας παθιάζουν οι προκλήσεις»

Παπιγιόν Band: «Μας παθιάζουν οι προκλήσεις»

Τα μέλη του κυπριακού συγκροτήματος Παπιγιόν μας μιλούν για τη σοβαρότητα και την τρέλα που τους χαρακτηρίζει, το είδος μουσικής που υπηρετούν αλλά και για το μεγαλύτερο όνειρό τους για το μέλλον, που δεν είναι άλλο από την καθιέρωση της μπάντας στις συνειδήσεις του κόσμου.

Από τη Νταϊάνα Αζά

Γιατί «Παπιγιόν»;
Πέτρος: Θεωρούμε ότι το παπιγιόν ως αξεσουάρ συνδυάζει τη σοβαρότητα και την τρέλα που χαρακτηρίζει την μπάντα. Παραμένουμε ο καθένας ο εαυτός του, με κοινό παρονομαστή τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό απέναντι στη μουσική που υπηρετούμε.

Ποια ανάγκη σας οδήγησε στη δημιουργία του συγκροτήματος;
Άγγελος: Η ανάγκη μας για κοινή συνύπαρξη μέσω της μουσικής. Το συγκρότημα ξεκίνησε από μια παρέα φίλων οι οποίοι γνωριζόμασταν μέσω μαθητικών συγκροτημάτων και εκδηλώσεων. Στη συνέχεια, η παρέα μεγάλωσε κι εφόσον υπήρχε επικοινωνία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο αποφασίσαμε να φορέσουμε παπιγιόν και να παρουσιαστούμε επίσημα επί σκηνής.

Τι περιλαμβάνει το ρεπερτόριό σας;
Κωνσταντίνος: Το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει τραγούδια για όλα τα γούστα έχοντας ως βάση κυρίως ανεβαστικά, δημοφιλή και αγαπημένα τραγούδια τα οποία ακούγονται στο ραδιόφωνο την παρούσα περίοδο. Γενικά μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε νέες ιδέες. Επίσης πολλές φορές το πρόγραμμα προσαρμόζεται επί τόπου βάσει του χώρου και του κοινού.

Τι σας παθιάζει πιο πολύ σε αυτό που κάνετε;
Κωνσταντίνος: Oι προκλήσεις. Πρόκληση μπορεί να είναι ο κάθε νέος χώρος, το κάθε νέο τραγούδι και φυσικά το κάθε κοινό που είναι πάντα διαφορετικό και ξεχωριστό. Χρειάζεται να έχεις πάθος γι’ αυτό που κάνεις για να μπορέσεις να ικανοποιήσεις την κάθε πρόκληση που προκύπτει.

Ενώ τα περισσότερα συγκροτήματα διαλύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, εσείς παραμένετε μαζί από το 2012. Τι είναι αυτό που σας κρατά ενωμένους τόσα χρόνια;
Άγγελος: Όπως είπαμε προηγουμένως, το συγκρότημα ξεκίνησε από μια παρέα φίλων. Θεωρούμε ότι αν υπάρχει αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και κοινή πορεία πλεύσης, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται εύκολα.

Θεωρείτε πως τα live στην Κύπρο έχουν αρχίσει να αποκτούν το δικό τους φανατικό κοινό;
Χρίστος: Ναι, αν και η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα συνέβαινε περισσότερο. Υπήρξε μια περίοδος όπου το live κινδύνευσε να εξαφανιστεί εντελώς από την Κύπρο. Φαίνεται όμως ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος άρχισε να υποστηρίζει ξανά το live και τα κυπριακά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μπορούμε πλέον να μιλάμε για φανατικό κοινό. Μετά την οικονομική κρίση αναγκαστικά έγιναν αλλαγές και στον τρόπο που διασκεδάζει ο κόσμος. Πολλά μικρά μαγαζιά με live μουσική έκαναν την εμφάνισή τους κι έχουν πλέον γίνει στέκια αποκτώντας θαμώνες και φανατικό κοινό.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο τραγούδι και ποιο του κοινού σε κάθε εμφάνιση;
Πέτρος: Το αγαπημένο μας τραγούδι δεν είναι άλλο από το πρώτο δικό μας τραγούδι, «Η άλφα μας πλευρά» που γράψαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε για τις ανάγκες διαφημιστικής καμπανιάς στην οποία συμμετείχαμε. Για το αγαπημένο τραγούδι του κοινού δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα αν και συνήθως τραγούδια που έχουν αγαπηθεί στο ραδιόφωνο έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Είχατε κάποια πρόταση για συνεργασία στην Ελλάδα;
Στέλιος: Βρισκόμαστε σε συζητήσεις και ελπίζουμε σύντομα οι συνθήκες να επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε κάποιες εμφανίσεις στην Ελλάδα.

Σκέφτεστε να προσθέσετε σε κάποια φάση μια γυναίκα στην ομάδα σας;
Άγγελος: Χωρίς να υπάρχει κάποια σκέψη για το άμεσο μέλλον, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, αφού και στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί άψογα με διάφορες αξιόλογες Κύπριες τραγουδίστριες.

Πώς φαντάζεστε το γκρουπ σας σε μερικά χρόνια από σήμερα; Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον;
Χρίστος: Φανταζόμαστε το συγκρότημα να υπάρχει, να εκφράζεται και να δημιουργεί για πολλά χρόνια ακόμα. Ευχόμαστε να είμαστε υγιείς, ωριμότεροι και το ίδιο παθιασμένοι, γι’ αυτό που κάνουμε σήμερα. Όνειρό μας είναι να καθιερωθεί το συγκρότημα στις συνειδήσεις του κόσμου και να γίνει ταυτόσημο με τη διασκέδαση μέσω της ζωντανής pop-rock μουσικής.

Info: Απολαύστε τους Παπιγιόν στη σκηνή του Down Town Live στη Λευκωσία, κάθε δεύτερη Παρασκευή βράδυ και στις 16 Νοεμβρίου στο OLa Ελληνικά στη Λεμεσό, παράλληλα με άλλες εμφανίσεις σε όλη την Κύπρο.

Πηγή : Περιοδικό Go, τεύχος 32

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *