Παρασκευάς Θεοδοσίου: Ο 16χρονος Κύπριος χορευτής του SYTYCD συστήνεται

Παρασκευάς Θεοδοσίου: Ο 16χρονος Κύπριος χορευτής του SYTYCD συστήνεται

Παρασκευάς Θεοδοσίου: Ο 16χρονος Κύπριος χορευτής του SYTYCD συστήνεται
Φωτογραφία: Παντελής Χατζημηνάς

«Χορεύεις όπως θα ήθελα να χορεύουν οι χορευτές μου», του είπε ο Κωνσταντίνος Ρήγος στην πρώτη του ακρόαση. Ο 16χρονος Παρασκευάς Θεοδοσίου -που εντυπωσίασε τους κριτές του «So you think you Can Dance» στον ANT1- φωτογραφίζεται στο Λιοπέτρι απ’ όπου κατάγεται και μας μιλά για την αγάπη του για τον χορό.

Του Παντελή Παναγιώτου

Συναντιόμαστε σε ένα γραφικό ταβερνάκι με φόντο τον ποταμό Λιοπετρίου. Ο Παρασκευάς Θεοδοσίου επιζητά με τη γλώσσα του σώματος λίγο ακόμα χρόνο για να εξοικειωθεί, τόσο μαζί μου όσο και με τον φωτογράφο που τον καθοδηγεί ως προς το πώς πρέπει να «στηθεί» στον φακό. Καθόλου άδικα, αν σκεφτείς πως αυτή είναι η πρώτη του επαγγελματική φωτογράφηση. «Στις αρχές πάντα είμαι συγκρατημένος. Έτσι είμαι ως χαρακτήρας. Αργότερα, όταν πάρω το θάρρος, μιλάω περισσότερο», μου λέει προλαβαίνοντάς με προτού τον χαρακτηρίσω «κουμπωμένο» υπερβολικά ντροπαλό. Ωστόσο, ο Παρασκευάς ήταν όπως ακριβώς τον φανταζόμουν. Λιγομίλητος, διακριτικός και προσγειωμένος, που «λύνεται» μόνο όταν αρχίζει να χορεύει. «Η απόφαση να δηλώσω συμμετοχή ήταν εντελώς αυθόρμητη. Ουσιαστικά, η μητέρα μου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με παρότρυνε. Με πρόλαβε πριν καν της εκφράσω την επιθυμία μου», μου λέει, ενώ εξακολουθεί να έχει χαμηλωμένο το βλέμμα. «Οι συμμαθητές μου χάρηκαν πολύ που με είδαν στην τηλεόραση. Ήταν υποστηρικτικοί και μου έδιναν συμβουλές, ενώ όταν με συνάντησαν από κοντά μου είπαν πολύ θετικά σχόλια». Και η προβολή; Τα φώτα και οι κάμερες, δεν σε φόβισαν; «Το σκεφτόμουν για να είμαι ειλικρινής. Είχα ένα άγχος, όμως, δεν το έβαλα κάτω. Είπα πως θέλω να δοκιμάσω αυτή την εμπειρία κι όπου βγει». Άλλωστε, το «μικρόβιο» του χορευτή το απέκτησε από πολύ μικρή ηλικία. «Χορεύω από έξι χρονών. Στην αρχή, ξεκίνησα να παρακολουθώ διάφορα στην τηλεόραση και κατόπιν προσπαθούσα να μιμηθώ αυτά που έβλεπα, κάνοντας αυτοσχέδιες φιγούρες. Η μητέρα μου κατάλαβε ότι είχα κάποια κλίση σ’ αυτό και αποφάσισε να με γράψει σε σχολή χορού», μου εξηγεί, ενώ τα γαλαζοπράσινα μάτια του «καρφώνουν» τον ορίζοντα. Ξεκίνησε με hip hop και πέρασε σταδιακά στο latin, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού.

Όσο ο ίδιος μιλάει, η μητέρα του, που κάθεται δίπλα του, παρεμβαίνει πού και πού στην κουβέντα μας, δίνοντάς μου περισσότερες πληροφορίες για το καμάρι της. «Είναι ένα υπάκουο παιδί ο Παρασκευάς. Χαμηλών τόνων και πολύ ήσυχος. Καμιά φορά εκνευρίζεται όταν του ζητώ να κάνει τις ασκήσεις του στον χορό, γιατί λέει ότι τον πιέζω». Με το δίκιο του, άλλωστε, αφού το εβδομαδιαίο πρόγραμμά του είναι αρκετά βεβαρημένο, με τις πρόβες χορού να ξεπερνούν τις δέκα ώρες τη βδομάδα. Όσο για το σχολείο και τη σχέση του με τα μαθήματα; «Στο σχολείο είμαι μέτριος μαθητής. Δεν μου αρέσουν τα μαθήματα. Προτιμώ να κλείνω τα βιβλία και να αξιοποιώ τον χρόνο μου χορεύοντας», μου διευκρινίζει χωρίς δισταγμό και μου αποκαλύπτει, ταυτόχρονα, τα επαγγελματικά του όνειρα. «Θα ήθελα να σπουδάσω χορό. Το έχω αποφασίσει δηλαδή και θα πάω στην Αγγλία. Το όνειρό μου είναι να ανοίξω τη δική μου σχολή χορού». Κι απ’ το «So you think you can dance» τι περιμένει; «Σίγουρα θέλω να φτάσω μέχρι το τέλος, να έχω μια καλή πορεία μέσα από τα live και γιατί όχι και να κερδίσω. Πάνω από όλα, όμως, το κάνω για την εμπειρία κι ό,τι προκύψει».

INFO

Το «So you think you can dance» προβάλλεται ζωντανά κάθε Παρασκευή στις 21.00 από τον ANT1.

Πηγή : Περιοδικό Down Town, τεύχος 547

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *