Παρέμβαση Κουρσουμπά για τον παιδικό «Αδύναμο Κρίκο»

Παρέμβαση Κουρσουμπά για τον παιδικό «Αδύναμο Κρίκο»

Παρέμβαση Κουρσουμπά για τον παιδικό «Αδύναμο Κρίκο»
Συνάντηση με τη Διεύθυνση του ΡΙΚ και τους συντελεστές της εκπομπής «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος» θα έχει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά με αφορμή το θέμα που προέκυψε σε συγκεκριμένο επεισόδιο του τηλεοπτικού παιχνιδιού, στο οποίο συμμετείχαν ανήλικα παιδιά. Στόχος, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Επίτροπος, είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τάσος Τρύφωνος στο μάτι του κυκλώνα!

Αυτούσια η ανακοίνωση της Επιτρόπου:

«Με αφορμή δημόσια συζήτηση που εκτυλίσσεται σε σχέση με τηλεοπτικό πρόγραμμα/ παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν παιδιά, η Επίτροπος θεωρεί σημαντικό να υπογραμμίσει για ακόμη μια φορά την υποχρέωση όλων όσοι εργάζονται με παιδιά να ενεργούν, πάντα, με γνώμονα τη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματά του. Το επίμαχο θέμα που έχει προκύψει θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχει η Επίτροπος με τη Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και τους συντελεστές της εκπομπής, με στόχο το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που συμμετέχουν σε τέτοιες παραγωγές.

Παράλληλα, η Επίτροπος, παραπέμπει τους επαγγελματίες στον χώρο των ΜΜΕ και των τηλεοπτικών παραγωγών, στο εργαλείο που έχει αναπτύξει με τίτλο «Συμμετοχή παιδιών σε οπτικοακουστικές και καλλιτεχνικές παραγωγές – Οδηγός για επαγγελματίες και γονείς», η αξιοποίηση του οποίου μπορεί να διασφαλίσει ένα σταθερό παιδοκεντρικό προσανατολισμό στις παραγωγές τους. Ο Οδηγός, έχει σταλεί σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και βρίσκεται αναρτημένος και στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου στο www.childcom.org.cy ».

Υπενθυμίζεται πως ο παρουσιαστής της εκπομπής απευθυνόμενος σε δεκάχρονο κορίτσι που συμμετείχε στο εν λόγω πρόγραμμα της είπε πως είναι πολύ όμορφη, προτρέποντας την να πάει στα καλλιστεία όταν μεγαλώσει. Οι αναφορές του παρουσιαστή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της συζύγου του υπουργού Γεωργίας, Μαρίνας Μιχαηλίδου Καδή, η οποία με ανάρτησή της στο facebook κάκισε τη συμπεριφορά του παρουσιαστή.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *