Παρουσίαση του βιβλίου «Τόλμησε και ζήσε. Η ευτυχία ξεκινά!»

Παρουσίαση του βιβλίου «Τόλμησε και ζήσε. Η ευτυχία ξεκινά!»

Παρουσίαση του βιβλίου «Τόλμησε και ζήσε. Η ευτυχία ξεκινά!»

Μια απογοήτευση, μια δύσκολη κατάσταση ή ακόμα και ένας χωρισμός, δημιουργούν το απόλυτο χάος στο μυαλό του ατόμου. Οι σκέψεις του μυαλού δε αποτελούν ένα ισχυρό όπλο μιας προσωπικότητας. Πράγμα που καθιστά αδύνατη την όποιαδήποτε επικοδομητική λειτουργία του σε περιόδους κρίσεως.

Η σωστή διαχείριση και οργάνωση των χαοτικών αυτών καταστάσεων οδηγούν στη λύτρωση του ατόμου, σωματικά και ψυχολογικά επιτρέποντας του να αναθεωρίσει τη ζωή και να την απολαύσει όπως άλλωστε της αρμόζει. Το να πάρει κανείς μια τόσο μεγάλη απόφαση αποτελεί ένδειξη αποφασιστικότητας αλλά συνάμα και δυσκολίας. Η απόφαση μπορεί να είναι στιγμιαία ή και καθοριστική. Αυτό πάλι εξαρτάται από τον τρόπο θέασης της κατάστασης από ξεχωριστά μάτια. Οι αποφασισμένοι θα πετύχουν τον στόχο τους έχοντας ως σύμμαχο τους τη σωστή στρατηγική, τη συγκέντρωση και φυσικά την αφοσίωση σε αυτόν.

Η Δέσποινα Νικόλα είναι μια γυναίκα η οποία αφηγείται μέσα από τις δικές τις εμπειρίες τα μυστικά που οδηγούν στην προσωπική ευτυχία του ατόμου. Αυτά και άλλα πολλά στο βιβλίο “Dare to begin. The process of healing” ή στην ελληνική του μετάφραση «Τόλμησε και ζήσε. Η ευτυχία ξεκινά.» Το βιβλίο ήταν μόνο η αρχή για να της δώσει την ώθηση που χρειαζόταν για να τολμήσει και η ίδια αυτό το ταξίδι.

Η Δέσποινα γενήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία, ολοκλήρωσε ένα πτυχίο στην Αγγλική φιλολογία και από νεαρή ηλικία διαμένει στην Κύπρο όπου και παντρεύτηκε. Ο γάμος της αποτυχημένος αλλά αυτό δεν αποτέλεσε κανένα εμπόδιο στο να ευτυχίσει. Αφού άνοιξε το δικό της Φροντιστήριο Αγγλικών, αποφάσισε να διευρύνει τους ορίζοντές της στο ευρύτερο πεδίο της ψυχολογίας όπου και απέκτησε πτυχίο. Τώρα κατάλαβε το μυστικό της ζωής, ότι η ευτυχία βρίσκεται πάντα μέσα στο άτομο και θέλει να μοιραστεί τη «συνταγή» της ευτυχίας στις 17 Μαΐου και ώρα 18:00 στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο της.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *