Παρουσιαστ(ρι)ές σ’ αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης

Παρουσιαστ(ρι)ές σ’ αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης

Παρουσιαστ(ρι)ές σ’ αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν έκρυβε εκπλήξεις, όχι απαραίτητα ευχάριστες και ανατροπές για μερικά από τα πιο hot ονόματα της παρουσίασης στη μικρή οθόνη. Όμως, τους επόμενους μήνες το όνομά τους αναμένεται να απασχολήσει ιδιαίτερα, καθώς θα βγουν στην αναζήτηση νέας επαγγελματικές στέγης και δουλειάς!

Από τον Γιάννη Δημητρίου

Ο Γιώργος Λιάγκας είναι, ίσως, το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Έμπειρος και με πλούσιο βιογραφικό, δεν αξιοποιήθηκε από τους ιθύνοντες του ΑΝΤ1, παρά το συμβόλαιο που υπήρχε. Έτσι, το τέλος της σχέσης τους είναι μονόδρομος, με τον παρουσιαστή να φαίνεται ότι ήδη πολιορκείται από το Open. Οι φήμες για πρόταση είχαν οργιάσει από τα μέσα της σεζόν, ωστόσο ο δημοσιογράφος κρατούσε χαμηλούς τόνους, λόγω της συνεργασίας που είχε έστω και στα χαρτιά με το κανάλι του Αμαρουσίου. Πλέον, όμως, είναι επαγγελματικά ελεύθερος να συζητήσει με τους ιθύνοντες του Open και να αποφασίσει αν το έδαφος είναι πρόσφορο.

Η γλυκιά Αφροδίτη Γεωργίου, παρόλο που δεν έχει ούτε τρεις μήνες που αποχώρησε από τον ΑΝΤ1, φαίνεται ότι είναι ανοικτή σε τηλεοπτικές προτάσεις κι απ’ ό,τι φαίνεται σύντομα θα ενταχθεί στο δυναμικό καναλιού που την πολιορκεί έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Πιο περίπλοκα θα είναι τα πράγματα για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η Queen Dina, όπως και η ίδια αποκαλεί τον εαυτό της, μπορεί να επέστρεψε τηλεοπτικά αυτή τη σεζόν μέσα από τη συχνότητα του Σκάι και να χάρηκε το πρότζεκτ του «My Style Rocks», όμως η χαρά δεν ήταν αμοιβαία. Ο Τούρκος παραγωγός Acun Ilicali και οι άνθρωποι του σταθμού έχουν αποφασίσει ότι δεν θα την επιλέξουν ξανά για το ριάλιτι μόδας κι έτσι η παρουσιάστρια πρέπει να βρει… νέα στέγη.

Για την Αλεξία Καρακάννα τα πράγματα είναι ίσως πιο ξεκάθαρα. Η αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης είναι κάτι που δεν την απασχολεί, καθώς η νομιμότητα που της παρέχει το συμβόλαιό της με το ΡΙΚ δεν την μετακινεί μέχρι τη συνταξιοδότησή της (εκτός κι αν η ίδια επιλέξει την οικοθελή αποχώρησή της). Αίτημά της είναι η επιστροφή της στην τηλεόραση. Από τον περασμένο Αύγουστο εξακολουθεί να βρίσκεται σε μία κατάσταση εργασιακής αργίας. Η δουλειά της, τους τελευταίους οκτώ μήνες ,είναι να αναπληρώνει συναδέλφους της στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, όταν βρίσκονται σε άδεια ασθενείας.

Εκτός τηλεοπτικού τοπίου βρίσκεται και η Πόπη Τσαπανίδου. Μετά την αποχώρησή της από το Star, δέχθηκε πρόταση να αναλάβει χρέη διευθύντριας στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι στα σκαριά. Διαφωνίες, όμως, με μέλη της ομάδας την οδήγησαν στην απόφαση της αποχώρησης, με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος να «μένει στον αέρα». Η πορεία της, βέβαια και το ότι αποδεδειγμένα είναι μία από τις πιο καταξιωμένες παρουσιάστριες της ενημέρωσης, σύντομα θα της ανοίξει νέες πόρτες. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι δημοσιεύματα την θέλουν να έχει δεχθεί ήδη πρόταση από τον Ιβάν Σαββίδη για το Open. Είναι γνωστό ότι στελέχη του σταθμού είχαν πλησιάσει την παρουσιάστρια, πριν ανακοινωθεί η συνεργασία της με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οπότε ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Για την Κατερίνα Αγαπητού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Επιστρέφει για δύο μήνες στην τηλεόραση, μετά από πρόταση της Χριστιάνας Αριστοτέλους, να αναλάβει την παρουσίαση της απογευματινής εκπομπής «Με Αγάπη Χριστιάνα», για το διάστημα που θα απουσιάζει για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Από εκεί και πέρα η Αγαπητού, παρόλο που κατ’ επιλογή αποφάσισε να απέχει από την τηλεόραση, δεν είναι αρνητική να συζητήσει την επιστροφή της. Και ίσως να είναι η ευκαιρία της να αποδείξει ότι έχει χώρο στην τηλεόραση, πείθοντας τη διεύθυνση του Alpha να την εμπιστευτεί σε κάτι… δικό της.

Δήλωσε πολλές φορές την επιστροφή της στην τηλεόραση παρόλα αυτά κι αυτή τη σεζόν, η Αλεξία Αναστασίου απέχει από κάθε είδος τηλεοπτικής σαβούρας που τα κανάλια εντάσσουν στους προγραμματισμούς της. Είναι η παρουσιάστρια που αγαπήθηκε πολύ από το τηλεοπτικό κοινό, λόγω του αυθόρμητου χαρακτήρα της κι απ’ ό,τι φαίνεται από τον Σεπτέμβρη θα επιστρέψει στις οθόνες μας εάν το κόνσεπτ εκπομπής που της προτείνουν ταιριάζει με το ύφος και το στυλ της.

Μέχρι να ανακοινωθεί (ουσιαστικά από το Σίγμα ) κι επίσημα η πρόσληψη της, η Χαριτίνη Ηλιάδου βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες που αναζητούν τηλεοπτική στέγη. Παρόλο που η ίδια, μετά τη φυγή της από το Omega, δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση, φαίνεται ότι η προβολή που κάνει και η ίδια του εαυτού της, μέσω των social media την ελκύει ως μαγνήτης προς τα τηλεοπτικά στούντιο.

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1274

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *