Πέφτει η θερμοκρασία – Έρχονται σκόνη και βροχές

Πέφτει η θερμοκρασία – Έρχονται σκόνη και βροχές

Πέφτει η θερμοκρασία – Έρχονται σκόνη και βροχές

Μετά το σκαρφάλωμα του υδράργυρου στους 37 βαθμούς κελσίου το περασμένο σαββατοκύριακο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει να παρατηρείται σταδιακά από σήμερα και για τις επόμενες μέρες, όπως προβλέπει το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Συγκεκριμένα σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Κατά διαστήµατα στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται και αραιή σκόνη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά από νωρίς το από νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα ανατολικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά στα ανατολικά παροδικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 25 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη, που τη νύχτα αναµένεται να υποχωρήσει. Το βράδυ δυνατό να σηµειωθούν τοπικά λίγες ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Παρασκευή θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήµατα µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό, τα ορεινά και τα ανατολικά παράλια, από το µεσηµέρι και µετά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω πτώση.

Πηγή : philenews / ΚΥΠΕ

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *