Πέντε λεπτά με τη Λήδα Θεοφυλάκτου, ζωγράφο

Πέντε λεπτά με τη Λήδα Θεοφυλάκτου, ζωγράφο

Πέντε λεπτά με τη Λήδα Θεοφυλάκτου, ζωγράφο

Της Αντιγόνης Σολομωνίδου Δρουσιώτου

1. Τη συλλογή «Underwater» παρουσιάζετε στο κυπριακό κοινό;
Ναι, τα εγκαίνια θα τελέσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, στις 26 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Χίλτον, η ώρα 19.00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Κυριακή 28 Μαΐου.

2. Τι αντικατοπτρίζει;
Κάθε έργο αντικατοπτρίζει μια ορισμένη ψυχική κατάσταση και υποστηρίζεται από συγκεκριμένο ιδεολογικό και συναισθηματικό υπόβαθρο. Κάθε πίνακας περιγράφει μια ιστορία. Συνονθύλευμα του παρελθόντος, με αναμνήσεις και συναισθήματα, σε μια απόπειρα να ερμηνευτεί η παρούσα στιγμή. Εξερευνώντας πάθη, αισθήσεις, θέλω και παλιές πληγές, γεννιέται ένα προσωπικό εικαστικό σύνολο στοχεύοντας να εμπνεύσει συναισθηματική οικειότητα. Δηλώνοντας ότι αυτό που έχουμε όλοι κοινό είναι η ικανότητα να αισθανθούμε.

3. Πώς λειτουργείτε;
Με επίγνωση του τι συμβαίνει μέσα στην ψυχή. Εξερευνώ τα πάθη, τα θέλω μου και τις πληγές, για να δημιουργήσω ένα εικαστικό σύνολο που να εκφράζει το βαθύτερο εγώ. Έτσι αναγνωρίζεις αυτό που νιώθεις και μέσα στις ψυχές των άλλων και αφήνεσαι να δεθείς μαζί τους. Γιατί αυτό που μας ενώνει είναι η ικανότητα να νιώσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα. Εμπειρίες και εικόνες συγχέονταν με χαρά και λύπη. Μπερδεμένες αναμνήσεις με συναισθήματα εκφράζουν τον υποσυνείδητο εαυτό μέσω του παρελθόντος σε μια απόπειρα να αναγνωρίσουν την παρούσα στιγμή.

4. Το στιλ είναι…
κάτι που σε κρατά πίσω και περιορίζει τη δημιουργικότητα. Δημιουργώ αυτό που αισθάνομαι τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να επισημάνει κανείς ότι ξεχωρίζουν τα έντονα χρώματα και ένα ιδιόμορφο πλέξιμο μρφών και σχημάτων. Ζωγραφική με λάδι σε τελάρο κατασκευασμένο από μένα στο χέρι.

5. Τι λέει το βιογραφικό σας;
Πρώτες μνήμες μέσα στο στούντιο με τη ζωγράφο Λήδα Θεοφυλάκτου. Αποφοίτησα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ το 2008 και έλαβα μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έζησα στην Ελλάδα, περιπλανήθηκα οδικώς στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Έφτασα να ζω στην Ισπανία και τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο, αναζητώντας την έκφραση μέσα από τα νερά του Αιγαίου.

 

Πηγή : Φιλελεύθερος

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *