Πέθανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης

Πέθανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης

Πέθανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης

Ο σκηνοθέτης με τις μεγάλες επιτυχίες, Κώστας Κουτσομύτης, άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση έγινε πριν λίγο χρονικό διάστημα, όταν και μίλησε για τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης.

Η καριέρα του, υπήρξε μεγάλη και ξεχωριστή, ενώ ξεκίνησε από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ. Στη συνέχεια η πορεία του ήταν λαμπρή με τις δημιουργίες του στην τηλεόραση να έχουν αφήσει εποχή. Αρκεί να αναφέρουμε ενδεικτικά τους τίτλους: Εκείνος κι εκείνος, Τερέζα Βάρμα Δακόστα, Καπνισμένος ουρανός, Κίτρινος φάκελλος, Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, Η εκτέλεση, Πρόβα Νυφικού, Η αγάπη άργησε μια μέρα, Ο μεγάλος θυμός, Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, Τα παιδιά της Νιόβης, Ματωμένα Χώματα, Οι μάγισσες της Σμύρνης.

Ο Κώστας Κουτσομύτης γεννήθηκε στα Γρεβενά Μακεδονίας και σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης. Το 1965 γύρισε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ».

Πηγή : peoplegreece.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *