Πέθανε ο Scott Walker

Πέθανε ο Scott Walker

Πέθανε ο Scott Walker

Ο θρύλος της πειραματικής μουσικής έφυγε σε ηλικία 76 ετών.

 

Είχε μεγάλη επιρροή στους Radiohead
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο συνθέτης και παραγωγός Scott Walker, ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς μουσικούς του 20ου αιώνα. Τα νέα έρχονται από την εταιρία του, 4AD, με μια δήλωση με την οποία επαινεί τη ζωή και το έργο του μουσικού.

«Με μεγάλη θλίψη σας γνωστοποιούμε το θάνατο του Scott Walker» γράφουν από την 4AD. «Για μισό αιώνα η ιδιοφυΐα του Noel Scott Engel εμπλούτισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, πρώτα ως ένας από τους Walker Brothers, μετά ως σόλο καλλιτέχνης, παραγωγός και συνθέτης απόλυτης πρωτοτυπίας. Ο Scott Walker ήταν ένας τιτάνας της βρετανικής μουσικής: γενναίος και περίεργος, παρήγαγε έργα για να εξερευνήσει την ανθρώπινη ευπάθεια και το σκοτάδι που τη περιβάλλει».

Ο Walker, γεννήθηκε το 1943, έγινε γνωστός στους Walker Brothers μαζί με τον John Maus και τον Gary Leeds. Το συγκρότημα, την εποχή του ονομάστηκε αντίπαλος των Beatles, κυκλοφόρησε αρκετές επιτυχίες όπως το Make It Easy On Yourself και το The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore. Ο Walker συνέχισε την καριέρα του ως σόλο καλλιτέχνης, κυκλοφορώντας τέσσερα άλμπουμ – Scott, Scott 2, Scott 3 και Scott 4 – πριν την επανένωση με τους Walker Brothers για ένα τελευταίο δίσκο. Τα τελευταία χρόνια έκανε πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένου του σόλο άλμπουμ «Bish Bosch» το 2012, τη συνεργασίας του 2014 «Soused» με τους sunn o))) και του soundtrack του «Vox Lux», μια ταινία με τη Natalie Portman.

«Από το teen idol σε μια πολιτιστική μορφή, ο Scott αφήνει μια μεγάλη μουσική κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές. Ένας λαμπρός δημιουργός με μια στοιχειωμένη φωνή, ήταν ένας από τους πιο αναγνωρισμένους καινοτόμους της μουσικής, επηρεάζοντας τόσους πολλούς καλλιτέχνες», συνεχίζει η δήλωση της 4AD.

Πολλοί μουσικοί έσπευσαν να τιμήσουν τον Walker, συμπεριλαμβανομένου του Thom Yorke που έγραψε στο Twitter: «Είμαι πολύ λυπημένος με το θάνατο του Scott Walker, είχε μεγάλη επιρροή στους Radiohead και το έργο μου, με δίδαξε πώς να χρησιμοποιώ τη φωνή και τις λέξεις. Μια φορά τον γνώρισα στο Meltdown, έναν τόσο ευγενικό ξένο. Θα λείψει πολύ».

 

Ο παραγωγός των Radiohead, Nigel Godrich πρόσθεσε: «Είμαι πολύ λυπημένος για της είδηση του θανάτου του Scott Walker, ένας από τους μεγαλύτερους. Ένας μοναδικός και πολύτιμος καλλιτέχνης. Ενώ πήγαινα να δουλέψω την πρώτη μέρα των ηχογραφήσεων του OK Computer, τον συνάντησα ενώ έκανε ποδήλατο στη Chiswick High Street και όταν έφτασα στο στούντιο, ο Thom κρατούσε ένα αντίγραφο του Scott 4. Για μένα ήταν ένα σημάδι».

Διαβάστε ακόμα:

Όσοι τον άκουσαν, άλλαξε η ζωή τους

Πηγή : www.hit-channel.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *