Πήρε κιλά και έγινε διάσημη – Το φαινόμενο Σαμπίνα Κάρλσον

Πήρε κιλά και έγινε διάσημη – Το φαινόμενο Σαμπίνα Κάρλσον

Πήρε κιλά και έγινε διάσημη – Το φαινόμενο Σαμπίνα Κάρλσον

Η Σαμπίνα Κάρλσον είναι μοντέλο απο τη Σουηδία, σπάνιας ομορφιάς.

Ψηλή, μιγάς, με πατέρα Σουηδό και μητέρα από την Γκάμπια της Αφρικής, η Σαμπίνα μπήκε στον κόσμο της μόδας από την ηλικία των 5 ετών, όταν την εντόπισε ένας κυνηγός μοντέλων για παιδικά ρούχα. Εφηβη, είχε ύψος 1.77 και άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του πρακτορείου Ford Models, στη Νέα Υόρκη.

Η καριέρα της όμως απογειώθηκε όταν με τον καιρό η Σαμπίνα Κάρλσον αρνήθηκε να υποστεί την πίεση του επαγγέλματος και να παραμείνει ανορεξική. Πήρε κιλά, κράτησε τα ατίθασα μαλλιά της, δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει τις φακίδες στο πρόσωπό της και είδε την επιτυχία να την πλησιάζει.
Το πιο πρόσφατο μεγάλο συμβόλαιο το υπέγραψε με την φίρμα Chromat. Η σχεδιάστρια της σειράς Becca McCharen την επέβαλε στην πασαρέλα με τον δικό της τρόπο. «Είμαι εναντίον των ντεφιλέ όπου περπατούν μόνο λευκοί, ετεροφυλόφιλοι και αδύνατοι. Αυτό δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ούτε σε μένα, ούτε στη γυναίκα που φοράει ρούχα Chromat» δήλωσε η σχεδιάστρια.

sabina3

«Οσο περισσότερο τα μοντέλα είνα διαφορετικά μεταξύ τους, τόσο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται και κινητοποιούνται και τόσο η μόδα τραβάει νέους καταναλωτές», λέει από την πλευρά της η Σαμπίνα Κάρλσον.

sabina2

Η απόφαση της Σαμπίνα να εγκαταλείψει τους αυστηρούς κανόνες της μόδας ελήφθη στα 22 χρόνια της, όταν δήλωσε ότι δεν μπορεί να μένει καθημερινά νηστική και να πηγαίνει στο γυμναστήριο. «Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να δείχνω με μερικά κιλά. Πιστεύω μάλιστα ότι αυτή η ταμπέλα δεν έπρεπε καν να υπάρχει», δηλώνει σήμερα η Σαμπίνα, 27 ετών.

Η ίδια πιστεύει ότι το πρόβλημα με τα αδύνατα σώματα ξεκινάει από μια εμμονή των σχεδιαστών. «Ολα ξεκινούν επειδή θέλουν τα δείγματα να είναι μέγεθος 0. Ισως οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι τα ρούχα μεγέθους 0 δείχνουν καλύτερα» δηλώνει η Σαμπίνα Κάρλσον, περήφανη για τα κιλά της.

Η Σαμπίνα Κάρλσον από το παρελθόν:

sabinajeune

sabinab

sabinajeune2

 

Πηγή : iefimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *