Πως ο Justin Bieber έγινε η αιτία για να κλείσει τουριστικός προορισμός στην Ισλανδία ;

Πως ο Justin Bieber έγινε η αιτία για να κλείσει τουριστικός προορισμός στην Ισλανδία ;

Πως ο Justin Bieber έγινε η αιτία για να κλείσει τουριστικός προορισμός στην Ισλανδία ;

Ξέρετε πώς πάνε αυτά: κάποιος κάνει διάσημο ένας μέρος και ξαφνικά θέλουν να το επισκεφτούν όλοι.

Το ίδιο συνέβη και με το περίφημο φαράγγι Fjadrárgljúfur στην Ισλανδία, το οποίο πλέον είναι κλειστό για τους τουρίστες. Ο λόγος που οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κλείσιμο της περιοχής είναι ότι το ευαίσθητο τοπίο δεν μπορεί να αντέξει άλλους τουρίστες.

Ένας από τους λόγους που το καταπράσινο φαράγγι έγινε δημοφιλές είναι το video του Justin Bieber για το τραγούδι του “I’ll Show You”, που γυρίστηκε εκεί το 2015.  Από τότε που κυκλοφόρησε το videoclip περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επισκεφτεί το σημείο, προκαλώντας ανεπανόρθωτες φθορές.

Όμως, δεν είναι μόνο ο Justin Bieber υπεύθυνος για το ξαφνικό αυτό ενδιαφέρον για το μαγευτικό φαράγγι. Ο τουρισμός της Ισλανδίας έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση τα τελευταία χρόνια με τους τουρίστες να φτάνουν τα 2.3 εκατομμύρια πέρυσι έναντι 600.000 που ήταν 8 χρόνια πριν.

Οι τουρίστες προσπαθούν ακόμα και να δωροδοκήσουν τους φύλακες προκειμένου να μπουν κρυφά ή έστω για λίγο στο φαράγγι, ωστόσο οι ισλανδικές αρχές είναι αποφασισμένες να διαφυλάξουν το φυσικό τοπίο από τον μαζικό τουρισμό και τις καταστροφικές του συνέπειες στο περιβάλλον.

View this post on Instagram

📸: @zrodyr ⠀ “The world reveals itself to those who travel on foot.”💯‼️❤️ ⠀ – Werner Herzog – 🇩🇪🤵🏻 ⠀ ➟Tᴀɢ ʏᴏᴜʀ ᴛʀᴀᴠᴇʟ ғʀɪᴇɴᴅ, Iғ ʏᴏᴜ ʟɪᴋᴇ ᴛʜɪs ᴘʟᴀᴄᴇ.🙋🏻‍♂️🗺 ⠀ ——————————————————— Yᴏᴜʀ ғᴀᴠᴏʀɪᴛᴇ ʜᴀᴛ ᴀɴᴅ ᴛʜᴇ ᴠɪᴇᴡ ғᴀᴄɪɴɢ ʏᴏᴜ!——————————————————— ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀#icelanders #icelandadventures #icelandnature #icelandlove #moodyday #loveiceland #moodyshots #roadtrips #blacksandbeach #moodyvibes #icelandicnature #icelandsecret #discovericeland #icelandtrip #iceland🇮🇸 #exploreiceland #everydayiceland #visiticeland #icelandtravel #icelandic #adventurelife #folkgreen #exploretheglobe #folkscenery #getlost #campvibes #waves #goodmoments #ilovetravel #iceland

A post shared by Hat Shot Adventures (@hatshots) on

Πηγή : Like.com.cy/ peoplegreece.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *