Πρεμιέρα να σου… πετύχει

Πρεμιέρα να σου… πετύχει

Πρεμιέρα να σου… πετύχει

Διακοπές τέλος για τις ειδησεογραφικές εκπομπές που επιστρέφουν στο πόστο τους μετά από ανάπαυλα δύο βδομάδων, με το «Όλα Καλά» να μπαίνει ως σφήνα στην… ενημέρωση.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Συνήθως, οι ενημερωτικές εκπομπές, είναι τα προγράμματα που δεν νοείται να απουσιάζουν από την τηλεόρασή μας, καθώς η επικαιρότητα τρέχει και η ανάγκη του κοινού για ενημέρωση είναι συνεχής. Μπορεί στην κυπριακή τηλεόραση οι ενημερωτικές εκπομπές να μας αποχαιρετάνε γύρω στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, στην Ελλάδα, τα κανάλια, φροντίζουν να προσφέρουν ενημέρωση στο κοινό καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με μία μικρή ανάπαυλα, τη μέρα του 15Αυγούστου. Παραδοσιακά, οι κυπριακές ενημερωτικές εκπομπές επανέρχονται στις οθόνες μας γύρω στα τέλη του μήνα, κόβοντας πρώτες την κορδέλα της νέας τηλεοπτικής σεζόν που κλασικά ξεκινά από τις αρχές Σεπτεμβρίου για τα ψυχαγωγικά προγράμματα που πέρασαν τις εξετάσεις της προηγούμενης χρονιάς και γύρω στα μέσα του μήνα για τις νέες παραγωγές που τα κανάλια φιλοδοξούν ότι θα κλέψουν την παράσταση.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ-ΣΙΓΜΑ
Το Σίγμα, φέτος, πρωτοτυπεί κι αποφασίζει (τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο διευθυντής προγραμμάτων του σταθμού Γιώργος Χουλιάρας), πέραν από τις ενημερωτικές εκπομπές του, να βγάλει στον αέρα, από την ερχόμενη Δευτέρα στη 1.30μ.μ. και το μεσημεριανό ψυχαγωγικό πρόγραμμά του, «Όλα Καλά». Δίνει για δεύτερη σεζόν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κωνσταντίνα Ευριπίδου, ως παρουσιάστρια και βγάζει στον αέρα ένα πρόγραμμα που κατά την περσινή χρονιά κινήθηκε σε ικανοποιητικά ποσοστά. Η διαφορά είναι ότι, φέτος, στην ομάδα της εκπομπής προστίθεται ο Τάσος Θεοδώρου άρτι αφιχθείς από το Omega, ενώ απομακρύνει τη Νατάσα Κακούτση, την Τζώρτζια Παναγή και τον Andrew George Ευτυχίου. Η θεματολογία της εκπομπής θα παραμείνει σχεδόν η ίδια, ενώ θα προστεθούν περισσότερα κοινωνικά θέματα, θέλοντας με αυτή την κίνηση να καλύψουν και το κενό που θα δημιουργήσει η εκπομπή «Θέκλα, Μιλάμε Ανοικτά», που ολοκλήρωσε τον κύκλο της στις 9 Αυγούστου.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ-ΣΙΓΜΑ
Από την ερχόμενη Δευτέρα και κάθε μέρα από τις 6.45 το πρωί μέχρι και τις 9.30, ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, μαζί με την ομάδα του θα προσφέρουν για άλλη μία σεζόν, στους τηλεθεατές, την 1η ουσιαστική ενημέρωση της τοπικής και διεθνούς ειδησεογραφίας. Με ρεπορτάζ, δελτία ειδήσεων, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αναλύσεις όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, παρεμβάσεις, ζωντανές συνδέσεις, ανταποκρίσεις, ειδικά ένθετα για όλη την οικογένεια, θέματα για την κοινωνία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, ο Ανδρέας, επιστρέφει για να αποδείξει γιατί το «Πρωτοσέλιδο» είναι η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών τα τελευταία χρόνια.

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ-ΣΙΓΜΑ
Τη σκυτάλη της ενημέρωσης από τον Ανδρέα Δημητρόπουλο θα πάρει η Μαρίνα Χατζηκώστα, η οποία, αρίστευσε την προηγούμενη σεζόν, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει την Κατερίνα Χριστοφίδου. Είναι η πρώτη σεζόν που η Χατζηκώστα, εισέρχεται στη μάχη της ενημέρωσης με τις δικές της δυνάμεις σε μία εκπομπή που η προκάτοχός της τής παρέδωσε προτού αποχωρήσει για να ασχοληθεί με τα κοινά.

ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ – ΡΙΚ
Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, το «Από Μέρα σε Μέρα», η καθημερινή μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ1, ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό της κι από την ερχόμενη Δευτέρα και καθημερινά από τις 11.30π.μ. μέχρι τις 2.30μ.μ η Κατερίνα Μηλιώτη και ο Ντίνος Φοινικαρίδης επιστρέφουν στο πόστο τους με συζητήσεις – αναλύσεις, ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, δελτία ειδήσεων και απευθείας συνδέσεις. Πάντα με την αντικειμενικότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ – ΑΝΤ1
26 Αυγούστου είναι η ημερομηνία και 11.45π.μ. η ώρα που ο Νικήτας Κυριάκου επιστρέφει στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι». Ο δημοσιογράφος που κατάφερε να φέρει την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται οι ειδήσεις, με φορτισμένες μπαταρίες και χαλαρός μετά την καλοκαιρινή ραστώνη, εισβάλλει εις διπλούν στα στούντιο του ΑΝΤ1 για τη μεσημβρινή και τη βραδινή ενημέρωσή μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ-OMEGA
Διακοπές, τέλος και για τον Ονούφριο Σωκράτους που πήρε από πέρσι το πράσινο φως να συνεχίσει και δεύτερη σεζόν να οδηγεί το όχημα της μεσημβρινής ενημέρωσης του καναλιού. Τα ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης που πρόσφερε ο δημοσιογράφος στον σταθμό, του χάρισαν το εισιτήριο της επιστροφής σε μία πιο ανθρωποκεντρική ζώνη που στηρίζει τα κοινωνικά θέματα αλλά και τα δικαιώματα των ζώων.

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1291

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *