Prime Crime: H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη

Prime Crime: H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη

Prime Crime: H τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη

Η ποια; Η περίπτωση της (πρώην πια) πανελίστριας του “Με Aγάπη Χριστιάνα” θα πρέπει να διδάσκεται σε σχολές δημοσιογραφίας (τίτλος μαθήματος “Πώς να τα κάνεις σκ**ά στην TV από τον πρώτο σου μήνα”) μπας και ξεστραβωθούν τα διάφορα κοριτσάκια που μπαίνουν στον χώρο και νομίζουν ότι θα γίνουν με το καλημέρα “η επόμενη Αριστοτέλους” ή “η επόμενη Ευριπίδου” (εντάξει, δεν υπάρχει ακριβώς “επόμενη Ευριπίδου” αφού μετά βίας υπάρχει η τωρινή όμως χρειαζόμουν κι ένα δεύτερο παράδειγμα για έμφαση). Η κοπελίτσα αποτέλεσε προσωπική επιλογή της Αριστοτέλους για το πάνελ της (πιθανότατα τα βιντεάκια της στο Instagram όπου συμπεριφέρεται με τις φίλες της σαν 10χρονα σε sleepover party να μέτρησαν ως προσόν).

 

Προφανώς δεν δούλεψε, συνέβησαν κι αρκετά πίσω από τις κάμερες στα οποία δεν θα επεκταθώ – υπάρχουν αρμόδια sites όπου μπορείτε να ανατρέξετε, όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η συμπεριφορά της μικρής όταν αρχικά απομακρύνθηκε από το πάνελ και στη συνέχεια από το κανάλι: Δηλώσεις σε media, posts με αιχμές στα σόσιαλ και μια χούφτα “θέματα” στα συνήθη sites τύπου “γιατί έφυγε η Κάλια”, “τι θα κάνει τώρα η Κάλια;” και “αναλαμβάνει δική της εκπομπή η Κάλια;” αντί για το πιο εύλογο ερώτημα όλων: Ποια στ’ ανάθεμα είναι η Κάλια;;; Η ίδια μάλιστα συνεπαρμένη από όλη τη δημοσιότητα (που σημειωτέον υπάρχει μόνο στη φαντασία της) πόσταρε στο Facebook: “Περιμένω πότε εννά διαβάσω άρθρο ότι ανέλαβα (sic) εκπομπή στο Άμστερνταμ” – όπου πήγε διακοπές προφανώς γιατί άκουσε ότι εκεί έχει πολλά κανάλια.

 

***

Για λόγους που δεν κατανοούμε πλήρως, τελικά θα γίνει το DanSing 6 αφενός γιατί το Megaone είναι πιο απελπισμένο για hit κι από τον Δήμο Μπέκε κι αφετέρου γιατί τα νεκροταφεία είναι γεμάτα με απόπειρες για “original” talentshows (“LikeaStar” κανείς;). Αυτό που κάποια στιγμή μας έκανε να αμφιβάλλουμε για το αν θα γίνει είναι η απόκτηση του StarAcademy το οποίο ο Χουλιάρας άρπαξε μέσα από τα χέρια του Epsilon Κύπρου (αυτό είναι το Plus που περνά τη χειρότερη κρίση ταυτότητας μετά του Λιλλήκα) και στο οποίο το να πούμε ότι το κανάλι του Αρχάγγελου ποντάρει όλα του τα ρέστα θα ήταν understatementoftheyear!

 

Δύο talentshows ταυτόχρονα δεν είναι κάτι που μας έχει συνηθίσει το Megaone όμως οι δύσκολοι καιροί απαιτούν ρηξικέλευθες αποφάσεις οπότε από το Μάρτιο τα δύο προγράμματα θα συνυπάρξουν στο πρόγραμμα με το Academy να διαλέγει πρώτο τη μέρα μετάδοσης του live. Όσο για το DanSing μπορεί τα διαφημιστικά να παίζουν ήδη στον αέρα όμως ακόμα δεν έχουν κλείσει ούτε παίκτες, ούτε παρουσιάστρια. Κάποιες πρώτες κρούσεις σε επώνυμους έπεσαν στο κενό ενώ η παραγωγή προβληματίζεται εάν θα πρέπει να ανακυκλώσει κάποιους από παλιότερες σεζόν (όχι πως θα το πρόσεχε και κανείς εδώ που τα λέμε). Άλλωστε τρεις ψυχές είμαστε σ’ αυτό το νησί πόσους διάσημους να παράξουμε πια; Αφήστε που στα δύο τελευταία DanSing δεν καταλάβαινες ποιος από το ζευγάρι ήταν ο επώνυμος…

 

***

Τον νέο γενικό διευθυντή του ΡΙΚ Μιχάλη Μαραθεύτη τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά. Είναι ένας largerthanlife τύπος, πρόσχαρος, επικοινωνιακός, χαρισματικός, με απίστευτο χιούμορ και μεταδοτικότητα, αυτό που λέμε ψυχή της παρέας. Γι’ αυτό διάολε ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχει στο βασίλειο της αρτηριοσκλήρωσης! Τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι είναι στην επόμενη σύναξη τον Μαραθεύτη να κάθεται στην πολυθρόνα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι να κοιτάζει με απλανές βλέμμα το κενό μουρμουρώντας ακατάληπτες φράσεις. Ω ναι, μια επιτελική θέση στο ΡΙΚ χωρίς να διαθέτεις το mentality του ΡΙΚάμπορεί να σου το κάνει αυτό…

 

***

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Θανάσης Τσώκος δεσμεύτηκε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών ότι μέσα στο 2017 θα αφαιρεθούν όλοι οι αμίαντοι που στεγάζουν αρκετές από τις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ – υλικό που έχει συνδεθεί με αναπνευστικές και εγκεφαλικές βλάβες. Άντε να τους δω μετά ποια δικαιολογία θα έχουν για επιλογές όπως πχ το “Όσα δεν ξέρεις”.

 

Επίσης για τους συνεργάτες αορίστου χρόνου, είπε ότι με τη δημιουργία νέου οργανογράμματος, πολλοί από αυτούς θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις και έτσι θα επέλθει διόρθωση της υπάρχουσας στρέβλωσης. Όπως τόνισε “αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνεργάτες που λαμβάνουν μέχρι και €3.000 που είναι και η οροφή”. Κι αυτή από αμίαντο φαντάζομαι.

 

 

 

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

 

Η “Μαγείρισσα Άμεσης Βοήθειας” σπεύδει να σώσει κάποιους απελπισμένους που πρέπει να ετοιμάσουν φαγητό για μια ιδιαίτερη περίσταση (επέτειος, επίσκεψη πεθεράς κ.ά) και δεν έχουν τον χρόνο ή τις ικανότητες. Εμείς σκεφτήκαμε και μερικές άλλες ειδικότητες που μπορούν ν’ αποδειχθούν σωτήριες.

 

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Βρίσκεσαι σε παρέα όπου ναινέκοι κερδίζουν έδαφος και τις εντυπώσεις; Κανένα πρόβλημα. Με ένα τηλεφώνημα ο Ζαχαρίας Κουλίας έρχεται να σταθεί στο πλευρό σου και με το γνώριμο λαϊκίστικο ύφος του να τους θάψει μαζί με οποιοδήποτε σχέδιο λύσης έρθει προς το μέρος του.

ΠΑΝΕΛΙΣΤΑΣ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Τι κι αν η εκπομπή του πάει κατά διαόλου –  ακόμα μπορεί να σώσει τη δική σου! Όταν τα νούμερα καταρρέουν μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να τα σηκώσει: το “τηλεοπτικό Viagra” Ανδρέας Πιτσιλλίδης που ομολογουμένως τα πηγαίνει καλύτερα ως πανελίστας/καλεσμένος παρά ως εκπομπάρχης.

 

ΠΑΠΑΣ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Χρειάζεσαι χρηματοοικονομικές συμβουλές;Έναν επιχειρηματικό συνέταιρο; Τόνωση πατριωτικού αισθήματος; Τεχνογνωσία για το πώς να καταλαμβάνεις αξίωμα με μονοψήφιο ποσοστό ψήφων; Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είναι ο άνθρωπός σου. Μόνο μην του ζητήσεις οτιδήποτε πνευματικής φύσης –  εκνευρίζεται όταν τον απασχολούν με κάτι τόσο τετριμμένο.

ΣΤΥΛΙΣΤΑΣ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Πλησιάζει η μέρα για το σπουδαίο event κι ακόμα δεν έχεις βρει τι να φορέσεις; Ο Νικόλας Ιωαννίδης όχι μόνο θα σε βοηθήσει να κλέψεις τις εντυπώσεις τη μεγάλη βραδιά αλλά θα το κάνει ενώ θα μοιράζεται μαζί σου μερικά από τα πιο καυτά και καλά κρυμμένα μυστικά των επώνυμων φίλων του –  τόσο καλά κρυμμένα που ούτε οι ίδιοι ξέρουν ότι τα έχουν (ή ότι είναι φίλοι του)

 

 

 

Πηγή : Από περιοδικό Τν Μανία, τεύχος 1211, Του Μαρίνου Νομικού

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *