Προεκλογικά βίντεο στο Youtube: Η νέα τάση και οι αντιδράσεις

Προεκλογικά βίντεο στο Youtube: Η νέα τάση και οι αντιδράσεις

Προεκλογικά βίντεο στο Youtube: Η νέα τάση και οι αντιδράσεις

 

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στον κόσμο του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων τα βίντεο που υποψήφιοι ανάρτησαν στο Youtube για να εξαγγείλουν τo ενδιαφέρον τους να κατέλθουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Βέβαια, επίκεντρο της συζήτησης δεν είναι οι πολιτικές τους θέσεις, που άλλωστε δεν αποτελούν και… κεντρικό πυρήνα στα σποτάκια, αλλά η αισθητική, το στήσιμο, το concept, τα σλόγκαν και οι ατάκες.

Κάποιοι από αυτούς προσφεύγουν στον αυτοσαρκασμό, κάποιοι επιδεικνύουν τις γνώσεις τους στην κυπριακή ιστορία, κάποιοι άλλοι επιλέγουν τις φυσικές ομορφιές για φόντο.

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις, πάντως, σε γενικές γραμμές τα προεκλογικά διαδικτυακά σποτ μάλλον περισσότερο θυμηδία προκαλούν και δίνουν λαβή για σαρκαστικά σχόλια, ενώ σε γενικές γραμμές «προδίδουν» και την υστέρηση σε οπτικοακουστική κουλτούρα που παρατηρείται στην Κύπρο.

Γι’ αυτό και κάποιοι, όπως ο Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας του ΔΗΚΟ πήρε την απόφαση να αποσύρει το βίντεο. Ποιος μας εγγυάται όμως ότι δεν θα επανέλθει δριμύτερος;

Οι γυναίκες του ΔΗΣΥ ίσως γνώριζαν ότι λόγω ποσόστωσης φύλου είναι σοβαρή η πιθανότητα να οριστούν ως υποψήφιες γι’ αυτό και έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τα προεκλογικά τους σποτάκια πριν την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων από το κόμμα, για να ταιριάζει και ως εξαγγελία για το ενδιαφέρον τους να εκλεγούν στην εσωκομματική διαδικασία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Σάβια Ορφανίδου, η οποία με υπόκρουση τη μουσική του Κλιντ Μάνσελ από την ταινία «Requiem For A Dream» (!) δηλώνει ότι τον Μάιο θέλει «να μας κοιτάει στα μάτια και να μην ντρέπεται»:

Όπως φυσικά και η Ξένια Κωνσταντίνου που φοράει τη φόρμα της, καβαλά το ποδήλατό της και δίνει το σύνθημα: «Ας ξεκινήσουμε!»

Την μπροστινή πλευρά μας βάρκας στη μαρίνα της Λάρνακας, το συντριβάνι στις Φοινικούδες και το Αιολικό Πάρκο της επαρχίας επέλεξε για φόντο ο αριστίνδην υποψήφιος της ΕΔΕΚ Σταύρος Χατζησάββας, ο οποίος μας εξηγεί ότι θέλει μια Κύπρο αισιόδοξη, θαρραλέα και με ιδέες, λίγο πριν αφήσει στο νερό το χάρτινο καραβάκι που έφτιαξε για το αβέβαιο ταξίδι του.

https://www.youtube.com/watch?v=jHqKGaGpNuU

Ο υποψήφιος της Συμμαχίας Πολιτών Δώρος Παφίτης σαφώς κυκλοφορεί το πιο… ευφάνταστο βίντεο. Μ’ ένα ροκ τραγούδι κι ένα «αιρετικό» -αυτοσαρκαστικό κατά τον ίδιο- σενάριο έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το κατεστημένο του παλαιοκομματισμού, που του ζητά να υποκύψει. Ο ίδιος όμως τσαλακώνει το απειλητικό γράμμα και δηλώνει την αποφασιστικότητα κατέλθει στις εκλογές «χωρίς να είναι κομπάρσος κανενός».

Ο καθηγητής νομικής Αντώνης Στυλιανού φιλοδοξεί να κατέλθει υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με τον ΔΗΣΥ. Μας τονίζει ότι «οι καιροί ου μενετοί» και μας ζητά να δώσουμε ρυθμό στους επιβεβλημένους βηματισμούς και να προσηλωθούμε στους επιλεγμένους στόχους. «Τα δαχτυλίδια τα χάσαμε» λέει «αλλά τα δάχτυλα παραμένουν». Και δεν είναι καιρός ούτε για τάματα ούτε για κλάματα. «Μόνοι μας θα σωθούμε.»

 

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *