Παρέμβαση της Αρχής για κάθοδο ελλαδικών καναλιών: Τι προειδοποιεί

Παρέμβαση της Αρχής για κάθοδο ελλαδικών καναλιών: Τι προειδοποιεί

Παρέμβαση της Αρχής για κάθοδο ελλαδικών καναλιών: Τι προειδοποιεί

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης με γραπτή παρέμβαση στη Βουλή, προειδοποιεί ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να ζήσει ο τόπος μια νέα περιπέτεια τύπου Βγενόπουλου και Λαϊκής, στο τηλεοπτικό τοπίο.

Του Λούκα Πάρπα

«Μετά τα όσα έγιναν με τον Βγενόπουλο και τη Λαϊκή, για μας ισχύει η παροιμία όποιος καεί με το χυλό, φυσά και το γιαούρτι. Με την παρέμβασή μας, επισύρουμε την προσοχή της Βουλής στα προβλήματα που θα προκύψουν με τυχόν ανεξέλεγκτη κάθοδο των ελλαδικών καναλιών στην Κύπρο», δηλώνει ο εκτελεστικός πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Πετρίδης.

«Με τα όσα ακούγονται για έλευση καναλιών από την Ελλάδα, κινδυνεύει η Κύπρος να γίνει πεδίο μάχης των καναλαρχών με την ελληνική κυβέρνηση. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχουμε στο κυπριακό τηλεοπτικό τοπίο. Εμείς θέλουμε να έχουμε κυπριακή τηλεόραση. Για ένα ελληνικό κανάλι, το οποίο αύριο μπορεί να πληρώνει ένα εκατομμύριο ευρώ για άδεια στην Ελλάδα, με το να έρθει στην Κύπρο και να πληρώσει συνολικά 250.000 ευρώ για άδεια και εκπομπή σήματος λύνει οικονομικά προβλήματά του και επιπλέον μπορεί να κάνει πόλεμο στον Τσίπρα εκ του ασφαλούς, όμως δεν είναι αυτό που εμείς θέλουμε», τονίζει ο Ανδρέας Πετρίδης.

Η προειδοποίηση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών κατά τη συζήτηση για τον περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών νόμο, για τον οποίο όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα εγκριθεί, καθώς υπάρχει πιθανότητα να παραπεμφθεί στη νέα Βουλή.

«Με την παρέμβασή μας, ζητούμε να ψηφίσουν ανανέωση του δικαιώματος της Αρχής να εκδίδει προσωρινές άδειες στα κανάλια», λέει ο κ. Πετρίδης, υποδεικνύοντας ότι η μη ψήφιση οδηγεί σε περιπέτειες, όχι μόνο την Αρχή αλλά και τα υπάρχοντα κανάλια.

Πηγή : Φιλελεύθερος

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *