Πρόστιμο στον Λαζόπουλο για το «Αλ Τσαντίρι»

Πρόστιμο στον Λαζόπουλο για το «Αλ Τσαντίρι»

Πρόστιμο στον Λαζόπουλο για το «Αλ Τσαντίρι»

Ετεροχρονισμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Ελλάδος, επιβάλλουν πρόστιμο στον Λάκη Λαζόπουλο για εκπομπή τού «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» που μεταδόθηκε πριν από εφτά χρόνια.

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου της Επικρατείας βρέθηκε το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» για την εποχή που μεταδιδόταν από τον Alpha. Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε χρησιμοποιήσει τηλεοπτικό υλικό από το Extra 3 με τη σήμανση «Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών», αλλά μεταδόθηκε από το «Αλ Τσαντίρι» (9/3/2012), έχοντας σήμανση «Κατάλληλο – Επιθυμητή η γονική συναίνεση». Πρόκειται για «εικόνες ημίγυμνων γυναικών που λικνίζονταν αισθησιακά σε προκλητικές στάσεις, με κινήσεις αναπαράστασης σεξουαλικών πράξεων υπό τους ήχους τραγουδιών που περιείχαν συναφή υπονοούμενα στους στίχους, τα οποία σχολίαζε ο παρουσιαστής με υπότιτλους με συναφές περιεχόμενο». Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης), επί προεδρίας Ιωάννη Λασκαρίδη, επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο επικυρώθηκε από το ΣτΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας). Στην απόφαση κρίνεται πως «ο χαρακτήρας της εκπομπής ως σατιρικής δεν την απαλλάσσει από την υποχρέωση προστασίας της πνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων».

Να θυμίσουμε ότι και στο παρελθόν το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ στον Alpha για τα αιχμηρά σχόλια του Λάκη Λαζόπουλου για τον ανασχηματισμό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το πρόστιμο επιβλήθηκε με την αιτιολογία της κακής ποιότητας γλώσσας, ωστόσο εδώ μπαίνει πάλι το θέμα του πού σταματούν τα όρια της σάτιρας και ποιος είναι αυτός που θα τα κρίνει και θα τα τιμωρήσει. Στη συγκεκριμένη εκπομπή, ο Λαζόπουλος είχε μεταξύ άλλων παρομοιάσει τη χώρα με οίκο ανοχής, με τη διαφορά ότι «εδώ σε πηδάνε, αντί να πηδάς».

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1288

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *