Πρωτοποριακό και καινοτόμο μοντέλο βρετανικής εκπαίδευσης στην Κύπρο

Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, UCLan Cyprus, βρίσκεται στη Λάρνακα και λειτουργεί από το 2012. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα όπου το Πανεπιστήμιο University of Central Lancashire Ηνωμένου Βασιλείου επέλεξε να ιδρύσει το Branch Campus του, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου βρετανική εκπαίδευση αποκλειστικά στην Κύπρο, ως το Ευρωπαϊκό του Παράρτημα, μέσω ενός πρωτοποριακού και καινοτόμου μοντέλου μάθησης. Οι κλάδοι σπουδών που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus παρέχουν όλα τα απαραίτητα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια στους φοιτητές και τους προετοιμάζουν κατάλληλα για τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες στην αγορά εργασίας. Τα 192 χρόνια λειτουργίας του University of Central Lancashire επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές φοιτητών από ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Γιατί να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus:

Η διαδικασία επιλογής Πανεπιστημίου είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας μελλοντικός φοιτητής. Πιο κάτω, μπορείτε να δείτε τους λόγους που αξίζει να επιλέξετε το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, UCLan Cyprus:

  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε προγράμματος σπουδών, ο αντίστοιχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus εξασφαλίζει δύο πτυχία, ένα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ένα πτυχίο από το University of Central Lancashire (UCLan) Αγγλίας (χωρίς καταβολή επιπλέον διδάκτρων).
  • Απόκτηση Βρετανικού Πτυχίου και εξοικονόμηση έως 60% στο κόστος σπουδών και διαβίωσης, σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια στην Αγγλία.

  • Όλα τα προγράμματα που προσφέρονται στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι πλήρως πιστοποιημένα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ) και από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (QAA).
  • Το Βρετανικό Πτυχίο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι το μόνο στην Κύπρο για το οποίο δεν απαιτείται υποβολή αναγνώρισης από ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ. , όπως γίνεται με άλλα κολλέγια ή πανεπιστήμια που προσφέρουν πτυχία μέσω τύπου franchise.
  • Διεθνείς μοναδικές διακρίσεις από το British Psychological Society (BPS), το British Computer Society (BCS) και το SAS Joint Certificate in Business Intelligence and Data Mining.
  • Πρωτοποριακή συνεργασία με το σώμα του Παγκόσμιου Φορέα για Επαγγελματίες Λογιστές ACCA (Association of Chartered Certified Accountants).
  • Το πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου UCLan στην Κύπρο, είναι το μοναδικό πτυχίο Νομικής στην Κύπρο με διπλή αναγνώριση από τη Νομική Ρυθμιστική Αρχή και το Νομικό Συμβούλιο Αγγλίας και Ουαλίας (Solicitors Regulation Authority and Bar Standards Board of England and Wales), αλλά και από το Νομικό Συμβούλιο Κύπρου.

Πώς οι αλλαγές στη Βρετανική εκπαίδευση επηρεάζουν τις επιλογές σου

Οι επικείμενες αυξήσεις διδάκτρων στα Βρετανικά Πανεπιστήμια και η κατάργηση του φοιτητικού δανείου (student loan) στην Αγγλία, είναι αδιαμφισβήτητα οι δύο κύριοι λόγοι που αποτρέπουν τους Κύπριους φοιτητές από το να συμπεριλάβουν το Ηνωμένο Βασίλειο ανάμεσα στις επιλογές τους.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες φοιτητών και γονέων, αναφέροντας ότι τα δίδακτρα φοίτησης στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν θα αυξηθούν.

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus δίνει τη δυνατότητα προεγγραφής φοιτητών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 για το ακαδημαϊκό έτος 2021/22 οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν της ειδικής φοιτητικής χορηγίας του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, η χορηγία είναι αξίας €1,450 ετησίως με την τελική τιμή διδάκτρων να ανέρχεται στα €8,500 ετησίως από €9,950. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδική φοιτητική χορηγία ισχύει και για φοιτητές που εγγραφούν φέτος για το ακαδημαϊκό έτος 2020/21.

Κατεβάστε εδώ τον οδηγό σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020/21.

Email: admissions@uclancyprus.ac.cy
Τηλ.: +35724694054 / 4159 / 4055