Σάλος με τη συνέντευξη Σφακιανάκη στο ΡΙΚ – H απάντηση της Κρατικής Τηλεόρασης

Σάλος με τη συνέντευξη Σφακιανάκη στο ΡΙΚ – H απάντηση της Κρατικής Τηλεόρασης

Σάλος με τη συνέντευξη Σφακιανάκη στο ΡΙΚ – H απάντηση της Κρατικής Τηλεόρασης

Σάλος σε Κύπρο και Ελλάδα έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή «Τετ-Α-Τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος.

Ο γνωστός τραγουδιστής προκάλεσε γι’ άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι πρόσφυγες από τη Συρία «βιάζουν» την Ελλάδα, ενώ τους χαρακτήρισε ριψάσπιδες».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ, το οποίο αποφάσισε να εγγράψει το θέμα της προβολής της συνέντευξης του Νότη Σφακιανάκη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Λάβρος κατά της Κρατικής Τηλεόρασης εμφανίστηκε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, επειδή προέβαλε τη συνέντευξη «ώστε να αποφύγει δήθεν τη λογοκρισία», όπως αναφέρει.

«Η Κρατική Τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας» δήλωσε ο Γ. Λουκαΐδης. «Είναι γι` αυτόν ακριβώς το λόγο που η ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία, γεγονός το οποίο συνειδητά παραγνώρισε το ΡΙΚ παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία» σημειώνει.

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι το ΡΙΚ επέμεινε στη προβολή των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων αναφορών του Σφακιανάκη, χωρίς καθόλου να αναλογίζεται την κοινωνική του ευθύνη και αποστολή.

«Ως ΑΚΕΛ, θα εγγράψουμε το σοβαρό αυτό θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το ΡΙΚ θα καλεστεί να λογοδοτήσει» ανέφερε.

Ο ίδιος διερωτάται ποια είναι η θέση του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων, σ` ότι αφορά «την παρεκτροπή του ΡΙΚ». «Ξεχάστηκε μήπως ο αντιρατσιστικός εκπαιδευτικός στόχος της χρονιάς και τα εύγε για το βραβευθέν έργο των μαθητών μας ‘Μετανάστες’;» διερωτάται ο Γ. Λουκαΐδης.

Αντίδραση Ομήρου στο Twitter

Με καυστικό σχόλιο στο Twitter σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου την πολύκροτη συνέντευξη Σφακιανάκη που προβλήθηκε τελικά χθες από το ΡΙΚ στην εκπομπή . Ο κ. Ομήρου έγραψε: «Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από το Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!».

Απάντηση Τσώκου: «Το ΡΙΚ δεν ενστερνίζεται ποσώς τις απόψεις του

Θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή του ΡΙΚ «Τετ-Α-Τετ», πήρε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος.

Μετά και τις αντιδράσεις εκ μέρους του ΑΚΕΛ, το οποίο αποφάσισε να εγγράψει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το θέμα της προβολής της συνέντευξης του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή του ΡΙΚ Τετ-α-τετ με τον δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος, ο κ. Τσώκος ξεκαθάρισε τη θέση του καναλιού ως προς τις δηλώσεις του τραγουδιστή.

Ο κ. Τσώκος τόνισε ότι το ΡΙΚ πρόβαλε αυτούσια τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη, μη θέλοντας να ασκήσει της όποιας μορφής λογοκρισία σε αυτή.

«Το ΡΙΚ δεν ενστερνίζεται ποσώς τις απόψεις του φιλοξενούμενου στην εν λόγω εκπομπή και δεν “προάγει τον ρατσισμό” όπως ατυχώς αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ».

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *