Σάλος με τις δηλώσεις του πρίγκιπα William για το κυνήγι άγριων ζώων

Σάλος με τις δηλώσεις του πρίγκιπα William για το κυνήγι άγριων ζώων

Σάλος με τις δηλώσεις του πρίγκιπα William για το κυνήγι άγριων ζώων

Oπως όλα δείχνουν, τελευταία, δεν του βγαίνουν ιδιαίτερα οι κινήσεις και οι δηλώσεις του πρίγκιπα Γουίλιαμ…

Αφού πήγε μαζί με την οικογένεία του διακοπές στην Κουρσεβέλ μη γνωστοποιώντας από πριν την απόδραση και δίνοντας, μετά την επιστροφή τους, στη δημοσιότητα φωτογραφίες που ο ίδιος και η σύζυγός τους επέλεξαν προσεκτικά, ο δούκας του Κέμπριτζ και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, προχώρησε σε κάποιες δηλώσεις για το κυνήγι άγριων ζώων που προκάλεσαν σάλο. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ υποστήριξε πως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δικαιολογημένο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «ITV» δήλωσε: «Υπάρχει περιθώριο για κυνήγι στην Αφρική, όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν το προτιμούν όλοι, αλλά ένα επιχείρημα που καθιστά δικαιολογημένο και νόμιμο το κυνήγι είναι πως τα χρήματα από το θάνατο ενός ηλικιωμένου και αδύναμου ζώου προσφέρονται υπέρ της προστασίας άλλων ειδών».

Οπως ήταν φυσικό αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν σάλο αντιδράσεων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή της «Lion Aid», Dr, Pieter Kat, ο οποίος δήλωσε: «Είναι πολύ λυπηρό να ακούς τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να υποστηρίζει ότι “υπάρχει περιθώριο για κυνήγι στην Αφρική, όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο”. Με λιγότερα από 15.000 άγρια λιοντάρια να έχουν μείνει στην Αφρική δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κυνήγι. Υπολογίζεται πως υπάρχουν 1.500 άγρια αρσενικά λιοντάρια και κάθε χρόνο υπολογίζεται πως σκοτώνονται σε κυνήγι 300 λιοντάρια. Συνεπώς, δεν μπορεί να θεωρείται βιώσιμο το κυνήγι. Ένα λιοντάρι έξι ετών δεν θεωρείται έτοιμο για αναπαραγωγή, καθώς μόλις ξεκινά να ωριμάζει, αλλά λιοντάρια τέτοιας ηλικίας κυνηγιούνται ως τρόπαια».

prnce1

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τον αδερφό του, πρίγκιπα Χάρι, το 2014 βρέθηκαν στην Ισπανία, όπου κυνήγησαν και σκότωσαν αγριογούρουνα και ελάφια.

Την ίδια χρονιά, βγήκε στο φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι από το 2004, η οποία τραβήχτηκε όταν σκότωσε ένα βουβάλι στην Αργεντινή, μια εβδομάδα πριν σταλεί στην Αφρική για να διαφυλάξει τα είδη της άγριας ζωής προς εξαφάνιση.

prince2

Πηγή : iefimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *