Sarah Milne – Kieran Jae: Ο Μάγος του Οζ είναι ένα show για όλη την οικογένεια και σίγουρα τα παιδιά θα το λατρέψουν

Sarah Milne – Kieran Jae: Ο Μάγος του Οζ είναι ένα show για όλη την οικογένεια και σίγουρα τα παιδιά θα το λατρέψουν

Sarah Milne – Kieran Jae: Ο Μάγος του Οζ είναι ένα show για όλη την οικογένεια και σίγουρα τα παιδιά θα το λατρέψουν

Στη σμαραγδένια πολιτεία ταξιδεύει η μικρή Ντόροθι κι εμείς μαζί της, με πολλή μουσική, χορό και τραγούδι στον πολυβραβευμένο «Μάγο του Οζ». Μια παράσταση με ηθοποιούς και καλεσμένους απ’ το West End που συστήνει στο κοινό πιτσιρικάδες και όχι μόνο, που είναι το μουσικό μέλλον της Κύπρου!

Από τον Πιερή Παναγή

 

Να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή; Πώς γνωριστήκατε;

Sarah: Γνωριστήκαμε κατά την περίοδο των σπουδών μας στο Λονδίνο, όταν ήμουν 17 και ο Kieran 16.

Kieran: Φοιτήσαμε στο Doreen Bird College, ένα απ’ τα πιο καλά σχολεία του κόσμου για αυτή τη δουλειά. Μετά την αποφοίτησή μου ξεκίνησα να δουλεύω στο West End για 17 χρόνια. Ήμουν σε διάφορα μιούζικαλ όπως το Charlie and the Chocolate Factory, Billy Elliot, Mamma Mia, Jersey Boys,

Gypsy, Groundhog Day…

Sarah: Τραγούδησε με την Adele…

Kieran: Τραγούδησα και με την Adele στο Wembley tour της, συμμετείχα στις ηχογραφήσεις για το soundtrack του νέου άλμπουμ για την ταινία Mary Poppins που θα βγει τον Σεπτέμβρη.

Sarah: Και οι δυο μας χορεύουμε, τραγουδάμε και κάνουμε πρόζα. Είχα και εγώ τη δική μου καριέρα στο Λονδίνο, δούλεψα στο West End, εμφανίστηκα σε μουσικά videos. Για να απαντήσουμε όμως την ερώτησή σου, με τον Kieran κάποια στιγμή χαθήκαμε για αρκετό καιρό –ο καθένας έτρεχε με τα δικά του. Όταν ήρθα στην Κύπρο για να ζήσω το 2012 κατάλαβα την ανάγκη που υπάρχει για μουσικό θέατρο.

 

 

Πώς ξεκίνησε δηλαδή το Cyprus Performing Arts;

Sarah: Άνοιξα τον χρυσό οδηγό –υπήρχε ακόμα τότε- είδα μια εικόνα με παπούτσια μπαλέτου και υπέθεσα ότι θα ήταν σχολή. Ζήτησα να νοικιάσω μια αίθουσα για να κάνω μάθημα σε ένα παιδί κάποιων φίλων και σήμερα, έχω περισσότερους από 100 μαθητές! Γι’ αυτό όμως δεν ευθύνομαι μόνο εγώ. Έχω πίσω μου μια πολύ καλή ομάδα, δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς αυτούς. Ξέρω ότι ο καθένας θα δώσει κάτι διαφορετικό. Διαφορετικά πράγματα ξέρω εγώ, διαφορετικά ξέρει ο Kieran όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να περάσουν το χρόνο τους και θέλω το Cyprus Performing Arts να είναι το σπίτι τους, να νιώθουν άνετα σε ένα θετικό περιβάλλον, να μάθουν αλλά προπάντων να είναι ελεύθεροι. Υπάρχει πολύς αρνητισμός στον κόσμο, επομένως εδώ θέλω να υπάρχει μόνο θετική ενέργεια. Κάποια στιγμή ζήτησα απ’ τον Kieran να έρθει στην Κύπρο, γιατί χρειαζόμουν την πείρα και τις γνώσεις του.

Kieran: Αρχικά ήρθα το 2014 για ένα workshop, για ένα Σαββατοκύριακο. Από τότε όμως έρχομαι συνέχεια!

Sarah, γιατί όμως επέλεξες τον Kieran; Φαντάζομαι την περίοδο που ήσουν στο Λονδίνο θα γνώρισες εκατοντάδες ταλαντούχους ανθρώπους.

Sarah: Όντως όταν σπουδάζεις γνωρίζεις χιλιάδες περαστικούς. Η ζωή και οι ρυθμοί της είναι τόσο γρήγοροι που δεν μπορείς πάντα να καταλάβεις πώς είναι ένας άνθρωπος πραγματικά. Στον Kieran μπορούσα όμως να δω το πάθος, την ενέργεια και την αφοσίωσή του. Αγαπά πολύ αυτό που κάνει, επομένως δεν μπορούσα να το παραβλέψω. Τα τελευταία χρόνια, δουλεύοντας τόσο πολύ μαζί, έχουμε μάθει πολύ καλά ο ένας τον άλλον.

Kieran: Στην πορεία ανακαλύψαμε πολλά κοινά. Εκτός απ’ το προφανές, ότι αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας, έχουμε το ίδιο χιούμορ, μας αρέσει να μιλάμε πολύ και να συζητάμε ασταμάτητα…

Sarah: Μιλάμε πολύ όντως και αυτό συνήθως γίνεται έξω από φούρνους.

Kieran: Θέλω απλά να σηκώσω ένα φούρνο, ακριβώς όπως είναι και να τον πάω στην Αγγλία. Γιατί δεν έχουμε κάτι τέτοιο εμείς; Ακόμα δεν κατάλαβα…. Αυτά τα λουκανικοπιτάκια είναι όνειρο! Και η κρεμ μπρουλέ…. Βέβαια, αγαπήσαμε και οι δυο την Κύπρο…
Sarah: Είμαστε ερωτευμένοι με την Κύπρο!

Kieran: Αγαπώ τους ανθρώπους της, την κουλτούρα, το τοπίο. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κάποιος μπορεί να έρθει και να θέλει να μείνει για πάντα εδώ. Είναι τελείως διαφορετική χώρα απ’ την Αγγλία, αλλά αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο όταν θέλω να ξεφύγω. Το να διδάξεις μουσικό θέατρο σε παιδιά που δεν είναι στην κουλτούρα τους, το βρίσκω ακόμα πιο μεγάλη πρόκληση. Αντιλαμβάνομαι ότι το μπαλέτο είναι διαδεδομένο στην Κύπρο, το ίδιο και ο χορός, αλλά αυτό που κάνει η Sarah δεν είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει η παράδοση των μιούζικαλ αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί που θέλουν να μάθουν αυτό τον τρόπο δουλειάς. Αυτό είναι το κοινό μας με τη Sarah. Το πάθος για το μιούζικαλ. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε και αυτό εξελίσσουμε σχεδόν 20 χρόνια. Επομένως δίνουμε την εμπειρία και τις γνώσεις μας στο μέρος που επέλεξε η Sarah να ζει.

Sarah: Και είναι απίστευτο το πόσο με αγκάλιασε ο κόσμος. Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα μαθητή και μετά ο ένας έφερε τον άλλο, μιλώντας από στόμα σε στόμα. Μέσα απ’ το μιούζικαλ ένα παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση που ακόμη και αυτό το μονοπάτι να μην ακολουθήσει θα τον βοηθήσει στο να έχει εξωστρέφεια.

 

 

Γιατί επιλέξατε να ανεβάσετε φέτος τον Μάγο του Οζ;

Sarah: Το Youth Dramatic Art (YDA) είναι ξεχωριστό απ’ το Cyprus Performing Arts. Το YDA είναι εμπειρία για τον καθένα. Μπορεί να έρθει κάποιος για να μάθει πώς στήνεται μια παραγωγή.

Kieran: Πώς γίνονται οι πρόβες, πώς φτιάχνεις μια μεγάλη παράσταση, πώς είναι η εμπειρία.

Sarah: Μπορεί για παράδειγμα να έχεις ένα παιδί στα 15 του που τραγουδά και χορεύει όλη μέρα. Το YDA δίνει τη δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία μαζί μας, πώς γίνεται αυτό επαγγελματικά απ’ την αρχή μέχρι το τέλος.

Sarah: Φέτος λοιπόν επέλεξα να ανεβάσουμε το «Ο Μάγος του Οζ», που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές ηλικίες.

Kieran: Πέρσι ανεβάσαμε το Grease. Απ’ αυτή την παράσταση βρήκαμε τη Νικολίνα, η οποία υποδύθηκε τη Σάντι και σήμερα δουλεύει στη σχολή. Είναι τρομερό ταλέντο. Περιπτώσεις όπως αυτή δείχνουν γιατί ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά.

Sarah:Εάν είσαι αποφασισμένος, προσηλωμένος στον στόχο, ανοικτόμυαλος και δουλεύεις σκληρά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις. Σε ό,τι αφορά αυτή την παράσταση είναι ένα show για όλη την οικογένεια και σίγουρα τα παιδιά θα τη λατρέψουν. Υπάρχουν εντυπωσιακά κοστούμια, φωτισμοί. Κάποιοι μπορεί να προβληματιστούν επειδή η παράσταση είναι στα αγγλικά. Η μουσική όμως δεν έχει γλώσσα, ούτε ο χορός. Είναι δυο τέχνες που όλοι τις καταλαβαίνουν και είμαι σίγουρη πως όλη η οικογένεια θα αγαπήσει αυτό που θα δει.

* Το μιούζικαλ «Μάγος του Οζ» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στις 19/12 και 20/12 στις 19:30. Στη δεύτερη παράσταση θα υπάρχουν ειδικοί προσκεκλημένοι από το West End. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com Χορηγός επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος

Πηγή : Περιοδικό Go, τεύχος 42.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *