Σάββας Πούμπουρας: «Το να παρουσιάσω το “Survivor” θα το σκεφτόμουν 100%»

Σάββας Πούμπουρας: «Το να παρουσιάσω το “Survivor” θα το σκεφτόμουν 100%»

Σάββας Πούμπουρας: «Το να παρουσιάσω το “Survivor” θα το σκεφτόμουν 100%»
Φωτογραφία: Ιωάννα Τζετζούμη

Ο αγαπημένος παρουσιαστής λατρεύει τη μαγειρική και τα ταξίδια και καταφέρνει να κρατάει μακριά από τη δημοσιότητα την προσωπική του ζωή.

Από τον Ανδρέα Δερμιτζάκη

Ο Σάββας Πούμπουρας είναι η επιβεβαίωση ότι οι χαμηλοί τόνοι ωφελούν την επαγγελματική υγεία. Μέχρι πρότινος μέλος της εκπομπής «Σπιτι μου Σπιτάκι μου» στον Alpha, «τρέχει» παράλληλα μια ταξιδιωτική εκπομπή στο ΡΙΚ, η οποία προβάλλεται και από την ΕΡΤ, ενώ ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία του «Blind Taste» στο Star. Και όλα αυτά, χωρίς θόρυβο και αυτοπροβολή.

Μέχρι πρόσφατα σε βλέπαμε στον Alpha, στο πλευρό της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι πηγαίνεις στο Star για να αναλάβεις το «Blind Τaste», ενώ παρουσιάζεις και μια εκπομπή στην ΕΡΤ. Πώς έγιναν όλα αυτά;
Καταρχάς, δεν κάνω εκπομπή στην ΕΡΤ. Η εκπομπή γίνεται για το ΡΙΚ Κύπρου και αναμεταδίδεται από την ΕΡΤ. Από την αρχή της χρονιάς υπήρχε κι ένα «φλερτ» από τη μεριά του Star, καθώς είδαν ότι ασχολούμαι με τη μαγειρική. Οι συζητήσεις εξελίχθηκαν, ήρθα σε συνεννόηση με τον Alpha και σταμάτησα να εμφανίζομαι στην εκπομπή «Σπίτι μου Σπιτάκι μου».

Αυτό συνέβη από την αρχή της σεζόν;
Είχα πάει καλεσμένος στο «Blind Taste», κι ας πούμε ότι είχα δώσει τις εξετάσεις μου. Όσο για την εκπομπή στο ΡΙΚ, έχει ξεκινήσει από πέρσι τον Οκτώβριο. Είναι ταξιδιωτική, γνωρίζω τα χωριά της Κύπρου και μαγειρεύω για τους χωριανούς ντόπιες λιχουδιές. Η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματα προβολής στην Ελλάδα.

Αυτό με τη μαγειρική σου βγήκε τώρα ή το είχες από παλιά;
Έχω πάθος με τη μαγειρική χρόνια. Ξεκίνησε να έρχεται στην επιφάνεια από την εκπομπή που κάνω στην Κύπρο, το είδαν στο Star και το ένα έφερε το άλλο.

Τι καινούργιο πιστεύεις ότι θα φέρει η παρουσία σου στο «Blind Taste»;
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είχε το δικό του στυλ, εγώ έχω το δικό μου. Δεν υπάρχει καλό και κακό. Εγώ δεν είμαι καταξιωμένος chef, κρίνω από την πλευρά του ανθρώπου που δοκιμάζει τα πάντα όπου κι αν βρεθεί. Είμαι πιο happy και όχι τόσο αυστηρός όσο ο Δημήτρης. Οι παίκτες θα μπουν στη διαδικασία να αναμετρηθούν και μαζί μου.

Το ότι δεν είσαι chef, δεν αποτελεί λόγο για να κριθείς αυστηρά από τους ειδικούς;
Δηλαδή, το φαγητό της μάνας μας πρέπει να το κρίνει ένας καταξιωμένος chef για να καταλάβουμε αν είναι ωραίο ή όχι; Δε νομίζω. Όλοι έχουμε κρίση και γεύση.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική τηλεόραση έχει γίνει μια τεράστια κουζίνα. Μήπως αυτό έχει αρχίσει να κουράζει τον κόσμο και να τελματώνει ως τηλεοπτικό concept;
Υπάρχει το ενδεχόμενο ο Έλληνας ή οποιοδήποτε άνθρωπος στον πλανήτη να σταματήσει να τρώει; Όχι. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να δοκιμάζει νέες γεύσεις ή να βλέπει νέα πράγματα; Δε νομίζω. Προσωπικά, λατρεύω το φαγητό. Όποτε πετύχω εκπομπές μαγειρικής, τις βλέπω. Γιατί με αφορά και μ’ αρέσει. Δε θεωρώ ότι ο Έλληνας θα βαρεθεί το φαγητό.

Το αναφέρω γιατί, λόγω της κρίσης, ο κόσμος πολλές φορές δεν έχει ούτε τα βασικά. Το να παρουσιάζονται συνταγές «άπιαστες» δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με την τσέπη του κάθε νοικοκυριού;
Υπάρχουν εκπομπές που προτείνουν λύσεις οικονομικές. Αλλά, παρόλα αυτά, οτιδήποτε και να συμβαίνει στον κόσμο, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματάει η εξέλιξη. Δηλαδή, αν κάποιος δεν έχει αυτοκίνητο πρέπει αυτός που έχει να πουλήσει το δικό του για συμπαράσταση; Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι υπάρχουν δυσκολίες και πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας όσο μπορούμε, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Το ένα σου πάθος είναι η μαγειρική. Το άλλο είναι τα ταξίδια;
Εννοείται, και φροντίζω να ταξιδεύω συχνά.

Μέσα από τα ταξίδια έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. Τι σε έχει εντυπωσιάσει και δεν το βρίσκεις ή δεν το βλέπεις στην Ελλάδα;
Το προτελευταίο ταξίδι που έκανα ήταν στη Σιγκαπούρη, όπου παρακολούθησα και λίγη τηλεόραση. Είναι τελείως διαφορετική από την Ελλάδα. Ίσως επειδή έχει να κάνει και με τον τρόπο ζωής τους. Ο κόσμος δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με τη σόουμπιζ και το lifestyle και οι εκπομπές είναι όλες χαρούμενες. Με εντυπωσίασε ότι δεν υπήρχε κάτι θλιβερό.

Λες πως στην τηλεόραση υπάρχουν εκπομπές που προκαλούν θλίψη στον τηλεθεατή;
Θεωρώ πως στοχεύουμε λίγο παραπάνω στο να βγάλουμε το κακό, το θλιβερό, την ίντριγκα, που ίσως τελικά να πουλάει περισσότερο στην Ελλάδα.

Όντως πουλάει ή είναι ένα πείραμα που δε βγήκε στα κανάλια και απλά το συντηρούν;
Νομίζω ότι η θλίψη, η ίντριγκα και ο τσακωμός, δυστυχώς, στην Ελλάδα πουλάνε.

Βρίσκεσαι αρκετά χρόνια στην τηλεόραση, στην ουσία όμως μπαινοβγαίνεις σ’ αυτήν. Πιστεύεις πως ο χώρος σου έχει φερθεί καλά και η αξία σου έχει αναγνωριστεί;
Δε φταίει η τηλεόραση για το ότι έμπαινα και έβγαινα σ’ αυτήν. Ίσως έφταιγα εγώ. Δεν είχα ξεκαθαρίσει αν ήθελα να κάνω τηλεόραση. Δεν ήμουν καν σίγουρος για το τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Καθώς περνούσαν τα χρόνια συνειδητοποίησα ότι μ’ αρέσει το entertainment. Βλέπω την τηλεόραση ως δουλειά, την οποία αγαπώ, γιατί θέλω να κάνω τον κόσμο να χαμογελάει και να του δείξω κάτι διαφορετικό. Την ανασφάλεια του αν θα είμαι στην τηλεόραση δεν την είχα ποτέ. Την αγαπάω, προσπαθώ να την κάνω με τον τρόπο μου και αν με κρατήσει ή με διώξει, θα φανεί στην πορεία.

Χρήματα έχεις βγάλει από την τηλεόραση;
Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν πάρα πολλά χρήματα από την τηλεόραση και άλλοι που πληρώνονται με φυσιολογικούς μισθούς. Εγώ έχω πληρωθεί φυσιολογικά. Και μην ξεχνάς πως σ’ αυτόν το χώρο δεν πληρώνεσαι μόνο για την εργατοώρα. Μέσα από την τηλεόραση η ζωή σου μπαίνει σε άλλο πλάνο, εκτίθεσαι και πληρώνεσαι και για άλλα πράγματα που δεν μπορεί να καταλάβει ο περισσότερος κόσμος. Η προσωπική σου ζωή παύει να είναι προσωπική, αποκτάς έναν άλλο τρόπο ζωής, που μπορεί να μην είναι και τόσο ωραίος. Είμαι ευχαριστημένος με τα χρήματα που παίρνω και είμαι καλά.

Όταν ξεκίνησες στην τηλεόραση σε είχε αγχώσει το ότι θα ασχολούνταν ο κόσμος και με την προσωπική σου ζωή;
Στην αρχή λες, «Ωχ, τι γίνεται τώρα και γιατί ασχολούνται;», όσο περνάει ο καιρός όμως το συνηθίζεις, και αν θέλεις να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή για εσένα είναι εύκολο να το κάνεις. Αρκεί να το θέλεις.

Κάτι που εσύ το κατάφερες, γιατί είσαι σε μια σχέση αρκετά χρόνια, αλλά μόλις το τελευταίο διάστημα μάθαμε γι’ αυτήν. Πώς το διαχειρίστηκες;
Όταν σε μια σχέση υπάρχει εμπιστοσύνη και γνωρίζει ο ένας τον άλλο πολύ καλά, τα όποια θέματα ανασφάλειας ή ζήλιας είναι λυμένα. Όλα τα διαχειρίζεσαι φυσιολογικά. Όλα έχουν ένα μέτρο. Και το πόσο θα δώσεις και το πόσο θα πάρεις. Το σημαντικότερο είναι να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, όπως και το άλλο σου μισό. Η φίλη μου είναι εκτός τηλεόρασης και αυτό έχει φέρει ισορροπία στη σχέση μας. Εκείνη με τη δουλειά και τη ζωή της, εγώ με τη δική μου, έχουμε καταφέρει να τα βρούμε.

Το ότι η σύντροφός σου είναι εκτός τηλεόρασης, την καθιστά «λιμάνι» σου και σε προσγειώνει στην πραγματικότητα;
Ισχύει. Είναι οι συμβουλές που μου δίνει ένας άνθρωπος εκτός χώρου, που βλέπει τα πράγματα πιο αντικειμενικά, κι αυτό με έχει βοηθήσει πολύ.

Είσαι 36 ετών. Πιστεύεις ότι είσαι αρκετά ώριμος για την ηλικία σου ή και λίγο «αλλού»;
Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος. Ακόμα μεγαλώνω. Τρώω και τις φρίκες μου. Σίγουρα, όσο περνάνε τα χρόνια είμαι πιο σταθερός και πατάω πιο γερά στα πόδια μου, αλλά οι άντρες δεν παύουν να παραμένουν παιδιά.

Το ενδεχόμενο του γάμου ή ο ερχομός ενός παιδιού είναι κάτι που μπορείς να διαχειριστείς;
Ένα παιδί δεν έρχεται ξαφνικά. Όσο να ’ναι, χρειάζεται συνεργασία. Όλα είναι μέσα στη ζωή και δεν αρνούμαι τίποτα. Μπορεί σήμερα να λέω όχι και αύριο να πω ναι, το θέλω, ας προχωρήσουμε.

Στο «Survivor» θα πήγαινες;
Είχαμε μιλήσει με την παραγωγή, αλλά αρνήθηκα ευγενικά και όλα καλά.

Οι λόγοι που αρνήθηκες είχαν να κάνουν με το μεγάλο διάστημα που έπρεπε να απουσιάσεις ή δε σου ταίριαζε το concept; Θα προτιμούσες να το παρουσιάσεις από το να παίξεις;
Το να παρουσιάσω το «Survivor» θα το σκεφτόμουν 100%. Δε θα δεχόμουν να συμμετάσχω ως διαγωνιζόμενος, γιατί δεν μπορώ να μείνω νηστικός ούτε μέρα. Αγαπώ πολύ το φαγητό και δε θα άντεχα να ταλαιπωρήσω το σώμα και την ψυχή μου για τόσο μεγάλο διάστημα.

Styling: Βίβιαν Ρουβέλα
Grooming: Χριστίνα Ζώη (D-Tales)
Ευχαριστούμε το Nalu Cafe, Λ. Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ. 210 9880990, www.nalu.gr για την ευγενική φιλοξενία. 

Πηγή : Περιοδικό Hello! τεύχος 114

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *