«Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα» και χάρισε ζωή

«Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα» και χάρισε ζωή

«Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα» και χάρισε ζωή

Μια συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο, τη Γλυκερία, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Δώρο Δημοσθένους, τη Μαρίζα Ρίζου και τον Παντελή Θαλλασινό, για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη δωρεάν οργάνων.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει πόσο σημαντική προσφορά είναι να γίνει κανείς δότης οργάνων και να βοηθήσει συνάνθρωπους του, αρκεί να διαβάσει μερικές γραμμές από τη συνέντευξη του δημοσιογράφου και παρουσιαστή Σταύρου Κυπριανού, στο περιοδικό TVmania και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Χάμπαλη, τα περσινά Χριστούγεννα:

Υπάρχουν άγγελοι;
Όσο υπάρχουν δότες θα υπάρχουν άγγελοι. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα δηλώνουν την επιθυμία τους να εγγραφούν στο αρχείο δυνητικών δοτών οργάνων, η ελπίδα θα παραμένει αθάνατη. Γιατί, πολύ απλά, όσο υπάρχουν δότες η ζωή θα συνεχίζεται.

Ποιος είναι ο δικός σου άγγελος;
Ο δικός μου άγγελος είναι ο άνθρωπος που μου έσωσε τη ζωή. Ενώ βρισκόταν στη ζωή είχε δηλώσει την επιθυμία του να καταστεί μεταθανάτιος δότης οργάνων και έκανε δήλωση αυτοθυσίας. Γιατί είναι αυτοθυσία να σώζεις άλλους ανθρώπους όταν γνωρίζεις ότι εσύ δεν σώζεσαι.

Θεωρείς ότι με το βιβλίο σου κατάφερες να ευαισθητοποιήσεις κάποιους ανθρώπους;
Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που βγήκα νικητής μέσα από μια δύσκολη ιστορία. Μέσα από το βιβλίο μου θέλω να συμβάλω στη διάδοση της σπουδαιότητας του μηνύματος της δωρεάς οργάνων. Μετά τη μεταμόσχευση νιώθω υπεύθυνος απέναντι στους ανθρώπους που αναμένουν στις λίστες αναμονής. Κάποιοι από αυτούς είναι καταδικασμένοι σε θάνατο λόγω της έλλειψης μοσχευμάτων. Η αύξηση της μεταθανάτιας δωρεάς θα επέλθει μόνο αν επενδύσουμε στη σωστή και διαχρονική ενημέρωση. Με τη συγγραφική μου δράση ευελπιστώ να συμβάλω προς αυτή την κατεύθυνση…

 

Τον ίδιο ακριβώς στόχο, την ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε να γίνουμε όσο γίνεται πιο πολλοί οι δότες οργάνων, έχει και η συναυλία που πραγματοποιείται στις 11 Οκτωβρίου – μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ασθενών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής και τυγχάνει της στήριξης της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος που έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεσηκώσει το κοινό που θα έχει την τύχη να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Θα συνυπάρξει στη σκηνή και θα τραγουδήσει με όλους τους καλλιτέχνες που θα παραβρεθούν, όχι μόνο δικά του τραγούδια αλλά και μεγάλες επιτυχίες των προσκεκλημένων του.

Η συναυλία θα γίνει στον χώρο πραγματοποίησης συναυλιών της Μητρόπολης Ταμασού. Τιμή εισιτηρίου 10 Ευρώ. Ώρα έναρξης 20:00. Εισιτήρια προπωλούνται από την tickethour.com.cy Τηλ: 77777040.

Πηγή : Περιοδικό Down Town, τεύχος 668

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *