Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από εθελοντές στην Κύπρο για τους πυρόπληκτους

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από εθελοντές στην Κύπρο για τους πυρόπληκτους

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από εθελοντές στην Κύπρο για τους πυρόπληκτους
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Κύμα αλληλεγγύης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες, μεμονωμένους πολίτες προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής. Πραγματοποιείται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο

Η ομάδα εθελοντών Reaction

Η άτυπη ομάδα νέων εθελοντών σε συνεργασία με την Reaction Cyprus κάνουν συλλογή για είδη πρώτης ανάγκης προς ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της, η Reaction Cyprus αναφέρει ότι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα συλλέγονται στον Δήμο Γερίου στη Λευκωσία από τις 07:30 μέχρις τις 15:00, ενώ τις απογευματινές ώρες όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο  96854256.
Συλλογή τροφίμων θα γίνεται, επίσης, στον️ Δήμο Ύψωνα στη Λεμεσό.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να παραδίδουν τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, νερά, χυμούς και ότι άλλο είναι ανθεκτικό), καθώς επίσης ρουχισμό, παπούτσια, σεντόνια, χαρτί υγείας, σαπούνια, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες και ότι είναι απαραίτητο για την επιβίωση και ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει για Λευκωσία με τον  Απόστολο Αριστοτέλους στο 96854256 και για Λεμεσό με τη Νάτια Νικολακοπούλου στο 99538301.

Ανακοίνωση Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο

Συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού για την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Καρότου στο Λιοπέτρι 

Περίπτερο όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και ρουχισμός για να αποσταλούν στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, θα λειτουργήσει την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 1ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Καρότου στο Λιοπέτρι.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τις καταστροφικές, φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και τον χαμό αθώων συνανθρώπων μας. Ως εκ τούτου και επειδή είναι αδύνατη η ακύρωση του Φεστιβάλ, ως ένδειξη  συμπαράστασης, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι στο Κοινοτικό Στάδιο «Αχυρών» Λιοπετρίου, θα υπάρχει περίπτερο στο οποίο μπορούν να παραδώσουν τρόφιμα και ρουχισμό για να αποσταλούν στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα λήφθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου και ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση του Φεστιβάλ.

Προστίθεται ακόμα ότι το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου πραγματοποιείται «στα πλαίσια προώθησης γεωργικών προϊόντων, που παράγονται στην κοινότητα Λιοπετρίου.
Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα, στα οποία θα πωλούνται προϊόντα με βασικό υλικό το καρότο, θα λειτουργούν περίπτερα με διάφορα εδέσματα και ποτά από τα Οργανωμένα Σύνολα Λιοπετρίου ενώ executive chefs με ομάδες μαγείρων θα φτιάχνουν gourmet δημιουργίες με κύριο υλικό το καρότο, τις οποίες θα μπορεί να δοκιμάσει το κοινό.

Συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης και ο Δήμος Λάρνακας

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιεί ο Δήμος Λάρνακας για να αποσταλούν στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων θα συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης την Τετάρτη 25/7/2018 και την Πέμπτη 26/7/2018 στο Δημοτικό Μέλαθρο Ευγηρίας στη Λάρνακα (απέναντι από την εκκλησία της Χρυσογαλακτούσας) από τις 09:00 – 13:00 και 15:00 – 18:00.

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι κουβέρτες, ρουχισμός, παπούτσια, σκεπάσματα, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου, γάλατα μακράς διάρκειας, ξηρά τροφή, πάντες και μωρομάντηλα καθώς και ιατρικά είδη όπως Fucitin, betatin και γάζες».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα τηλέφωνα 24652429, 99817979.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμα ότι για οικονομική στήριξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στον λογαριασμό: Δήμος Πικερμιου-Ραφηνας: Τράπεζα Πειραιώς για την οικονομική ανακούφιση των πυρόπληκτων. Λογαριασμός: 5186092291418 και ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418.

Παροχή βοήθειας Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αγίας Νάπας προς πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα 

Με επιστολή της η Ιερά Μητροπόλη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου καλεί όλους τους Δήμους, Κοινότητες και οργανωμένα Σύνολα της Επαρχίας σε έκτακτη σύσκεψη για συντονισμό των ενεργειών, στα πλαίσια αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό που μαστίζεται από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 το πρωί στην Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και στην επιστολή καλούνται επίσης η Επαρχιακή Διοίκηση και η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Άμυνα, η 7η Ταξιαρχία και η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ).

Εξάλλου ο Δήμος Αγίας Νάπας σε ανακοίνωση του χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Μητρόπολης να συγκαλέσει σύσκεψη για στήριξη του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας  εκφράζουν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και αναφέρουν πως βρίσκονται δίπλα στους πληγέντες Δήμους, που έχουν δοκιμαστεί από την πύρινη λαίλαπα.

Στην ανακοίνωση ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα στείλει επιστολή συμπαράστασης στους Δημάρχους των περιοχών που καταστράφηκαν και θα θέσει προς διάθεση τους κάθε πιθανή βοήθεια από το Δήμο Αγίας Νάπας.

Αναφέρεται ακόμα ότι κατά την επόμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποφασιστούν μέτρα στήριξης σύμφωνα με τις δυνατότητες της Αγίας Νάπας, προς τους πληγέντες Δήμους.

 

Πηγή : philenews/KYΠΕ

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *