Σκόνη στην ατμόσφαιρα και βροχές το Σαββατοκύριακο

Σκόνη στην ατμόσφαιρα και βροχές το Σαββατοκύριακο

Σκόνη στην ατμόσφαιρα και βροχές το Σαββατοκύριακο

Περίεργα τερτίπια αποφάσισε να μας κάνει ο καιρός, καθώς, εκτός από τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας που θα έχουμε από το Σάββατο, υπάρχει από την Πέμπτη και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα που θα μας ταλαιπωρεί μέχρι και την Κυριακή.

Η ασθενής υψηλή πίεση που επηρεάζει παροδικά την περιοχή αναμένεται να φέρει από το Σάββατο το απόγευμα βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί και την Κυριακή, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενίσουν από τη Δευτέρα όπου αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, την Παρασκευή περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Τοπικά δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθµούς στα υψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη στα ανατολικά και βόρεια και λίγο ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια, ενώ αρχικά στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα υψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται λίγες τοπικές βροχές. Τη νύκτα, όµως, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσουν χιόνια. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω µικρή πτώση.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *