ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

BEAUTYΣου έχουν σπάσει οι σκιές ή η πούδρα; Το τρικ για ...

Σου έχουν σπάσει οι σκιές ή η πούδρα; Το τρικ για να τα επαναφέρεις

Φαντάζομαι τις φορές που είτε βιάζεσαι είτε είχες το μυαλό σου κάπου αλλού τη στιγμή που βλέπεις την αγαπημένη σου παλέτα με σκιές ή την πούδρα σου στο πάτωμα σκορπισμένα. Ίσως σου έχει τύχει, ίσως ψάχνεις τώρα τη λύση. Αφού λοιπόν μαζέψεις τα κομμάτια του προϊόντος από το πάτωμα, υπάρχει τρόπος να επαναφέρεις τις σπασμένες πούδρες και τις σκιές σου και μάλιστα πολύ εύκολα.

Η αλήθεια είναι πως τα καλλυντικά κοστίζουν και σίγουρα δεν θες με τίποτα να πετάξεις την παλέτα σου στα σκουπίδια. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να φτιάξεις τις σπασμένες πούδρες και σκιές ματιών και να είναι σαν να μην έγινε ποτέ τίποτα.

Τι θα χρειαστείς

-Ισοπροπυλική αλκοόλη 70% (θα τη βρεις στο φαρμακείο)

-Ένα δοχείο. Ιδανικά ένα μικρό μπολ

-Ένα κουτάλι

-Οποιοδήποτε μικρό εργαλείο έχεις στο σπίτι (οδοντογλυφίδα, μπατονέτα, μικρή σπάτουλα)

Μάζεψε όση περισσότερη ποσότητα από τη σπασμένη πούδρα ή σκιά και ρίξ’τη μέσα στο δοχείο. Χρησιμοποίησε μία μπατονέτα για να βγάλεις όσο προϊόν έχει μείνει στη συσκευασία. Πάρε το κουτάλι και σπάσε τα πιο χοντρά κομμάτια μέχρι να έχεις μία λεία σκόνη.

Πρόσθεσε 1 με 2 καπάκια από την ισοπροπυλική αλκοόλη. Αυτό που θέλεις είναι να έχει την υφή που έχει για παράδειγμα το φυστικοβούτυρο. Αν χρησιμοποιήσεις περισσότερο θα περιμένεις και πιο πολλή ώρα για να στεγνώσει.

Με μία σπάτουλα επανέφερε το υλικό πίσω στη συσκευασία του και άπλωσέ το ώστε να γίνει λεία η επιφάνειά του και να μην έχει φυσαλίδες. Πρέπει να το αφήσεις να «ξεκουραστεί» για αρκετή ώρα. Πώς θα ξέρεις ότι είναι έτοιμο; Πρέπει να έχει στεγνώσει αρκετά αλλά όχι τελείως. Όταν το ακουμπάς με το δάχτυλο και δεν μένει προϊόν στο δέρμα σου είναι έτοιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS