Στάλω Πατσιά: «Δεν θα ξαναπήγαινα σε talent show»

Στάλω Πατσιά: «Δεν θα ξαναπήγαινα σε talent show»

Στάλω Πατσιά: «Δεν θα ξαναπήγαινα σε talent show»

Αυθόρμητη, αφοπλιστική και ορκισμένη να μην αλλάξει ποτέ, η Στάλω Πατσιά μιλά στο Like.com.cy για όλα όσα έζησε στο «The Voice» και ξετυλίγει τις πιο ευαίσθητες πτυχές του χαρακτήρα της.

Της Μικαέλλας Μικελλίδου

Πώς ήταν η επόμενη μέρα της αποχώρησής σου από το «The Voice»;

Την επόμενη μέρα καταλαβαίνεις ότι αυτό το παραμύθι – παιχνίδι έχει τελειώσει. Εκείνη τη στιγμή, επειδή είσαι πάνω στη σκηνή και υπάρχει όλη αυτή η υπερένταση και το άγχος, δεν το συνειδητοποιείς. Αλλά δεν στενοχωρήθηκα γιατί πρόκειται για ένα παιχνίδι. Η ζωή είναι εκεί έξω και τώρα ξεκινάνε όλα.

Ήταν αναπάντεχη αυτή η εξέλιξη; 

Πίστευα ότι θα περνούσα στα lives και στον τελικό για να είμαι ειλικρινής. Απ’ εκεί και πέρα είναι παιχνίδι και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

Θεωρείς ότι αδικήθηκες;

Όχι, αυτό δεν το πιστεύω καθόλου και δεν πιστεύω στις αδικίες. Γιατί όλα τα παιδιά έχουν να δείξουν κάτι εκεί μέσα. Για να μας επιλέξουν οι κριτές σημαίνει ότι κάτι έχουμε ο καθένας ξεχωριστά. Άρα, δεν πιστεύω ότι ήταν αδικία.

Η αδυναμία σου για τον Σάκη Ρουβά ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή. H συνεργασία σου μαζί του ήταν όπως τη φανταζόσουν;

Ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που περίμενα. Και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τη μέρα της αποχώρησής μου το γεγονός ότι ήρθε πίσω, με αγκάλιασε, φιληθήκαμε και βγάλαμε φωτογραφίες. Δεν το περίμενα πραγματικά. Και ήταν και πάρα πολύ καλός coach, μου έδωσε πολύ καλές συμβουλές.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσε;

Να βάλω λίγο στην άκρη τη θεατρικότητα που έχω ως άνθρωπος και καλλιτέχνης.

Το γεγονός ότι είσαι εκφραστική, αυθόρμητη, έχεις έντονη προσωπικότητα, σου βγήκε ποτέ σε κακό; Ή θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο ατού σου;

Κάποτε μου βγαίνει σε καλό, κάποτε μου βγαίνει σε κακό. Προσπαθώ να ελέγξω όλο αυτό που έχω μέσα μου, να μην είμαι τόσο αυθόρμητη, να μη λέω πάντα αυτό που σκέφτομαι. Δεν τα καταφέρνω, πρέπει να δω τον εαυτό μου όπως είναι, έχω κουραστεί με αυτό, είναι κακό δηλαδή κάποιος άνθρωπος να έχει προσωπικότητα;

Επομένως προσπάθησες να διαχειριστείς σε κάποιες περιπτώσεις την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω.

Ναι, γιατί σε κάποιες δουλειές μου έχει στοιχίσει. Όταν βγήκα στο παιχνίδι στην Κύπρο δεν το πήραν και τόσο θετικά όλο αυτό που είχα εγώ, ως Στάλω, ενώ στην Ελλάδα αγάπησαν την αλήθεια που έχω ως άνθρωπος. Εξαρτάται από το πώς θα το δει ο καθένας. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί “αγαπώ αυτό το παιδί” και κάποιος άλλος να σκεφτεί “με κουράζει αυτο το παιδί”.

 

Εκτός από τον Σάκη Ρουβά, φάνηκε ότι είχες καλή σχέση και με τον Γιώργο Καπουτζίδη. Τι ήταν αυτό που τον έκανε να δακρύσει κατά την αποχώρησή σου;

Βλέπεις κάποιους ανθρώπους στα μάτια και καταλαβαίνεις ότι με αυτούς μπορεί να ταιριάζεις, να μοιάζετε πολύ. Επειδή και ο Γιώργος ως ηθοποιός και καλλιτέχνης είναι πολύ εκφραστικός, με καταλάβαινε περισσότερο. Υπήρχε μια σχέση, μια σύνδεση και μια μεγάλη αγάπη μεταξύ μας. «Όταν τελείωσε το παιχνίδι μου είπε “Κρυστάλλω μου εσύ δεν τα τραγουδάς απλά, τα λες και με τα μάτια”. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ… Τον αγαπώ και με αγαπάει.

 

Αν και έμεινες για λίγο καιρό στο «The Voice», τι αποκόμισες από την όλη εμπειρία; Ποιες στιγμές θα κρατούσες και ποιες θα άφηνες;

Θα κρατήσω όλες τις στιγμές με τα παιδιά της παραγωγής, μας παρείχαν τα πάντα, δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά για να βγει όλο αυτό που βλέπετε εσεις στην τηλεόραση. Αυτά θα κρατήσω, στιγμές που πέρασα μέσα από το The Voice. Το να πετάξω κάτι, δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Ποτέ δεν πετάω τίποτα, ποτέ δεν μετανιώνω για κάτι που έχω κάνει.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχεις σε talent show, να υποθέσω ότι θα ξαναπήγαινες;

Δεν το θεώρησα ότι ήταν η δεύτερη φορά, γιατί το Your Song ήταν για επαγγελματίες και συμμετείχα εκεί ως επαγγελματίας.  Άρα, το The Voice ήταν θεωρητικά η πρώτη μου συμμετοχή σε παιχνίδι. Αλλά δεν θα ξαναπήγαινα σε talent show, δεν θα γίνω το κερασάκι των ριάλιτι.

Έχουν ειπωθεί διάφορα για το «The Voice» τελευταίως. Ότι είναι στημένο, ότι παρασκηνιακά γίνονται αδικίες. Είναι απλά φήμες;

Να σου πω την αλήθεια, είναι. Όσοι αποχωρούν, ίσως επειδή νιώθουν αδικημένοι, αφήνουν να κυκλοφορήσουν αυτές οι φήμες. Δεν πιστεύω ότι είναι στημένο γιατί αν ήταν στημένο δεν θα περνούσα ούτε εγώ, ούτε κάποιοι φίλοι μου μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι απλά τα παιδιά που αποχωρούν δεν το διαχειρίζονται σωστά στο μυαλό τους -ίσως επειδή είναι πιο μικροί σε ηλικία- και κάνουν λόγο για αδικίες και στημένα παιχνίδια. Δεν πιστεύω στη λέξη αδικία και δεν πιστεύω σε στημένα παιχνίδια. Δηλαδή όταν περάσαμε ήταν καλά και τώρα που αποχωρήσαμε υπάρχει πρόβλημα; Όλοι αδικημένοι είμαστε στην τελική, γιατί στη ζωή δεν έρχονται όλα έτσι όπως τα θέλουμε.

Έχεις πει, ακόμη και στον αέρα του «The Voice», ότι είσαι παντρεμένη, ωστόσο δεν έχουμε δει τον σύντροφό σου στο γυαλί. Αν και εξωστρεφής ήθελες να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Στον Κανέλλο, τον σύζυγό μου, δεν αρέσουν καθόλου αυτά τα πράγματα και προσπάθησα να τον προστατέψω. Εννοείται ότι με στηρίζει, αλλά η δημοσιότητα, το γυαλί, η προβολή, δεν του αρέσουν καθόλου. Ακόμη και φωτογραφία να του ζητήσω να βγάλουμε θα μου αρνηθεί.

Πώς διαχειρίζεσαι τη δημοσιότητα που πήρες μέσα από το talent show;

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Δεν νομίζω ότι είμαι ακόμη έτοιμη να τη διαχειριστώ. Προσπαθώ όμως, γιατί είναι τεράστια η διαφορά της Ελλάδας με την Κύπρο σε αυτό το κομμάτι και δέχομαι πολλά μηνύματα καθημερινά. Προσπαθώ να διαχειριστώ και την εικόνα μου και τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει…

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; Το τραγούδι είναι κάτι με το οποίο θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά;
Για να είμαι ειλικρινής ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι χρόνια τώρα. Και έχω κάνει και τρομερές συνεργασίες με τραγουδιστές στην Ελλάδα, αλλά δεν βγήκαν προς τα έξω και δεν θα βγουν ποτέ. Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό το είδος της μουσικής που έδειξα μέσα στο παιχνίδι. Το πιο εσωτερικό, που έχει κάτι να πει, κάτι να εκφράσει.

Σε βοήθησε το παιχνίδι να βρεις τον προσανατολισμό σου στο τραγούδι;
Ναι πάρα πολύ. Και ο Σάκης, ο οποίος επέλεγε τα τραγούδια της τελικής φάσης. Υποδεικνύαμε εμείς τις προτιμήσεις μας αλλά την τελική επιλογή την έκανε ο Σάκης.

Θεωρείς ότι στην Κύπρο μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου;

Μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, όμως μέχρι ένα σημείο. Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετά μπουζούκια και λαϊκά σχήματα, αλλά εγώ είμαι περισσότερο της σκηνής. Και σκηνές στην Κύπρο υπάρχουν μόνο δυο – τρεις. Όμως δεν θα προδώσω ποτέ τον τόπο μου. Ό,τι και να γίνει, η βάση μου θα είναι εδώ, όπου βρίσκεται και η οικογένειά μου, η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, τα αδέρφια μου, ο άντρας μου και ο σκύλος μου. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να μετακομίσω μόνιμα στην Αθήνα. Θα προσπαθήσω, βέβαια, να κάνω κάποια βήματα εκεί, όμως όχι για κάτι μόνιμο.

Η οικογένεια είναι πάντα προτεραιότητά σου;

Πάνω από την οικογένειά μου δεν βάζω τίποτα, ούτε τραγούδια, ούτε καριέρες. Η οικογένεια είναι η βάση για οτιδήποτε άλλο κάνεις στη ζωή και ευτυχώς εγώ είχα μια μάνα και έναν πατέρα που μου πρόσφεραν τα πάντα. Και θα τους ευγνωμονώ για πάντα.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *