OMIKRONΣτέφανος Μιχαήλ: Μπορώ και μόνος μου

Στέφανος Μιχαήλ: Μπορώ και μόνος μου

Ο 31χρονος ηθοποιός επιστρέφει με δύο σειρές την επόμενη σεζόν στην τηλεόραση, έχοντας πια τη βεβαιότητα πως άλλαξαν πολλά στον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται. Παραμένοντας, ωστόσο, ίδιος στις βασικές του αρχές.

ΑΠΟ ΤΟΝ Γιάννη Χατζηγεωργίου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πάνος Γιαννακόπουλος (Studio13)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-STYLING: Χάρης Άνθης

Σε τι φάση σε πετυχαίνω αυτή την περίοδο;
Διακοπών. Έχω τελειώσει με κάποια από τα γυρίσματά μου για τα «Χάλκινα Χρόνια», για την πέμπτη σεζόν της σειράς που θα ξεκινήσει από το ΡΙΚ τον Σεπτέμβριο και στην οποία έχω ενταχθεί, ενώ παράλληλα θα είμαι και στο νέο, εβδομαδιαίο σήριαλ, της Θέας Χριστοδουλίδου, στον ΑΝΤ1.

Κι εσύ, να υποθέσω, θα παίζεις τον ρόλο του σέξι, ωραίου και μοιραίου;
Όχι, σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να κάνουμε κάτι κόντρα, για το οποίο ακόμη είναι νωρίς να μιλήσω.

Πάντως είσαι από τους ελάχιστους οι οποίοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ηθοποιών -των νέων και ωραίων- που δεν επιδιώκουν και δεν είναι αυτοσκοπός τους η εικόνα τους…
Νομίζω πως όλα προέρχονται από την οικογένεια, από το πώς μεγαλώνεις, τι αξίες θα πάρεις και τι πράγματι αξίζει στη ζωή γενικότερα. Για ποιο πρέπει να χαίρεσαι, για τί πρέπει να λυπάσαι, ποιο είναι το πραγματικά σημαντικό στη ζωή. Τη βάση την παίρνεις από το περιβάλλον σου γι’ αυτά τα θέματα. Από εκεί κι έπειτα, αν εσύ έχεις τη σοφία ώστε να ξεχωρίσεις από μόνος σου την αλήθεια της ζωής, τότε θα είσαι ευτυχισμένος για πάντα.

Πού βρίσκεται η δική σου αλήθεια της ζωής;
Στις μικρές καθημερινές στιγμές, στο γέλιο με τους φίλους, σε ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα, σε κάτι μοναδικό που θα δω στη θάλασσα, σε ένα ψάρι που θα πηδήξει έξω από το νερό για να αρπάξει κάτι – κάτι που θα δω και θα πω «είμαι τυχερός!». Και χωρίς να χρειάζεται να το προβάλω αυτό σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να νιώσω ότι είναι «σημαντικό», αφού φτάσαμε στο σημείο ό,τι ζούμε να πρέπει να το προβάλλουμε εκεί ώστε να μας πιστοποιήσουν οι άλλοι ότι είναι πράγματι σημαντικό.

Κι εσύ, ωστόσο, ανεβάζεις stories στο Instagram…
Ανεβάζω stories γιατί, ειδικά το Instagram, είναι ένα εργαλείο που μου προσφέρει ένα εισόδημα – είναι επαγγελματικός ο σκοπός του, οπότε πρέπει να κρατάς λίγο τον κόσμο σε εγρήγορση. Ο δεύτερος λόγος που το κάνω είναι ότι πρέπει να συμμετέχεις σε αυτό γιατί, αν και εμένα δεν με ενδιαφέρει η προβολή, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος «γιατί δεν ανεβάζει κάτι από αυτό; Τι συμβαίνει;». Αυτό αφορά και την προσωπική μου ζωή. Και επειδή πρόσφατα γράφτηκαν κάποια πράγματα ανυπόστατα, που έλεγαν πως έχω κάνει πρόταση γάμου και πως θα παντρευτώ άμεσα, το Instagram είναι εκεί για να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους. Με έπαιρναν τηλέφωνο η μάνα μου και η θεία μου και με ρωτούσαν: «Μα, θα παντρευτείς και δεν μας το είπες;». Με εκνευρίζουν αυτά! Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα «γιατί το γράφετε αυτό; Γιατί δεν με ρωτήσατε πριν το γράψετε για να σας πω αν ισχύει ή όχι;». Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κρύφτηκα ποτέ μου, που το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοιχτό στους δημοσιογράφους αν θέλουν να επιβεβαιώσουν ή όχι κάτι, οπότε το μόνο πράγμα που ζητώ είναι να με σέβονται και να μην γράφονται ανοησίες που δεν ευσταθούν.

Σου είναι απαραίτητο να έχεις παντρευτεί για να κάνεις ένα παιδί;
Προσωπικά, θα ήθελα να παντρευτώ όταν έρθει η ώρα. Μου αρέσει πολύ η ιδέα της οικογένειας. Αν θα έκανα παιδί χωρίς γάμο, με το που θα γεννιόταν θα παντρευόμουν – θέλω τα πράγματα να γίνονται παραδοσιακά.

Γιατί αποφάσισες να δημοσιοποιήσεις τη σχέση σου;
Γιατί μετά θα πρέπει να κρύβεσαι. Οπότε το δημοσιοποιείς για να τελειώνουν οι ψίθυροι.

Παραμένεις ευτυχισμένος σ’ αυτή τη σχέση;
Από τη στιγμή που την έχω ακόμη, σημαίνει πως, ναι, είμαι ευτυχισμένος σ’ αυτήν. Εξάλλου, είμαι ένας άνθρωπος που αν νιώσει καταπίεση από κάπου, φεύγει. Ως άνθρωπος, έχω ζήσει μία πολύ όμορφη ζωή και πριν τη σχέση μου, οπότε για να μπω σε μία σχέση σημαίνει πως η συγκεκριμένη σχέση πρέπει να με κάνει ακόμη πιο ευτυχισμένο γιατί είμαι ήδη ευτυχισμένος με τη ζωή μου και τις επιλογές μου. Αν κάτι με δυσαρεστεί ή μου προκαλεί άσχημα συναισθήματα, το αποβάλλω.

Καταπιέστηκες ποτέ σε σχέση σου;
Ναι, στην πρώτη σχέση που είχα κάνει. Ήμουν 21, άμαθος απ’ αυτά, πολύ ερωτευμένος, οπότε κάπως «δικαιολογείται». Με τα χρόνια κατάλαβα πως πρέπει πάντα να προστατεύεις τον εαυτό σου, σε οποιουδήποτε είδους σχέση: Φιλική, ερωτική, επαγγελματική κ.λπ. Αν τα δίνεις όλα στο πιάτο, τότε όλα θα θεωρούνται δεδομένα και μετά δεν θα μπορείς να τα πάρεις πίσω. Όλα με μέτρο, λοιπόν.

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να σε ξέρει πολύ καλά, Στέφανε;
Ναι, αρκετοί. Γιατί είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος. Είμαι αυτός που φαίνομαι, δεν κρύβω τίποτα – ούτε σε συναισθήματα, ούτε στον τρόπο που λειτουργώ και εκφράζομαι. Γι’ αυτό και, πολλές φορές, μπορεί να πληγώνομαι από αντιδράσεις που μπορεί να δω από ανθρώπους δικούς μου οι οποίοι γνωρίζουν πως θα με ενοχλήσουν κάποια πράγματα.

Από ποιους ανθρώπους έχεις πληγωθεί;
Από φίλους μου έχει τύχει. Από ανθρώπους με τους οποίους ήμασταν όλη μέρα μαζί.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να σε πληγώσει;
Αν έχω κάποιον άνθρωπο πολύ ψηλά στη ζωή μου, αν αναπτύσσω κάποιες συνήθειες μαζί του και περνάμε ωραία, δεν μπορώ να φανταστώ μετά διαφορετικές συμπεριφορές από αυτές που ήδη έχω γνωρίσει.

Η αγαπημένη σου προσωπική συνήθεια, που είναι και ένας τρόπος απομόνωσης για σένα απ’ όσο ξέρω, παραμένει το ψάρεμα;
Έχω αρκετές αγαπημένες συνήθειες και προσπαθώ να προλαβαίνω να τις κάνω όλες: Η ενασχόληση με τα σκυλιά μου, οι βόλτες στη φύση, η γυμναστική και το ψάρεμα βεβαίως.

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία μετανιώνεις, από αυτά που έχεις κάνει;
Για τίποτα. Ό,τι κι αν έκανα, όποια απόφαση κι αν πήρα -καλή ή κακή- κάτι μου πρόφερε. Όλες οι αποφάσεις μας είναι ταυτόχρονα και ένα μάθημα.

Ποιο ήταν το τελευταίο μάθημα που πήρες στη ζωή σου;
Ότι μπορείς και μόνος σου! Αυτό.

Δεν είχες και παλιά αυτή την αυτοπεποίθηση;
Όχι σε τέτοιο βαθμό.

Τι άλλαξε;
Ίσως να ωρίμασα περισσότερο. Ίσως να άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου μέσα στα χρόνια. Πάντως, ναι, κάτι άλλαξε.

Πόσων ετών είσαι;
Κλείνω τα 31 στις 27 Αυγούστου.

Ως Παρθένος λοιπόν, τα ‘χεις όλα σε «κουτάκια», όλα «συγυρισμένα» στο μυαλό σου;
Όχι σε υπερβολικό βαθμό αλλά, ναι, μου αρέσει να υπάρχει μία τάξη γενικότερα.

Ευχαριστούμε το «Radisson Blu Hotel», στη Λάρνακα, για τη φιλοξενία (Ατλαντιδών 2, τηλ. κρατήσεων: 24 505800).

Περιοδικό “Omikron”, τεύχος 292.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS