Στη Γαλλία κυκλοφόρησαν ζυμαρικά που περιέχουν ακρίδες και τριζόνια

Στη Γαλλία κυκλοφόρησαν ζυμαρικά που περιέχουν ακρίδες και τριζόνια

Η Stephanie Richard θεωρεί τα έντομα την πρωτεΐνη του μέλλοντος. Η Γαλλίδα σεφ είναι ιδιοκτήτρια του L’Atelier a Pates, ενός καταστήματος με σπιτικά ζυμαρικά, ανάμεσά τους και κάποια φτιαγμένα από τριζόνια και ακρίδες.

Η ιδέα της μάλιστα έχει πετύχει σε τέτοιο βαθμό που οι πελάτες όχι μόνο δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με τα προϊόντα της αλλά έχουν κορυφώσει και την ζήτηση για αυτά, με την ίδια να κοπιάζει -όπως λέει- να ανταπεξέλθει.

Σύμφωνα με το CTV News, η Richard κονιορτοποιεί τριζόνια ή ακρίδες ή τον συνδυασμό τους προκειμένου να φτιάξει ένα ειδικό αλεύρι, το οποίο στη συνέχεια ανακατεύει με κανονικά υλικά για ζυμαρικά όπως αυγό και λευκό αλεύρι. Η ίδια υποστηρίζει πως τα έντομα βελτιώνουν τη γεύση των ζυμαρικών, μετατρέποντάς τα σε κουζίνα υψηλών πρωτεϊνών.

«Είναι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη την οποία το σώμα χωνεύει πολύ καλά» σχολιάζει η Γαλλίδα σεφ. «Άνθρωποι με έλλειψη σιδήρου ή μαγνησίου μπορούν επίσης να φάνε αυτά τα προϊόντα» συμπληρώνει. Αυτήν τη στιγμή, φτιάχνει περίπου 400 κιλά ζυμαρικών την εβδομάδα, κάτι που την δυσκολεύει καθώς παράλληλα δουλεύει part-time και σαν δασκάλα ενώ στο κατάστημά της έχει μόνο έναν υπάλληλο, που όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα αποκτήσει παρέα μετά την τόση ζήτηση για να μακαρόνια της.

Πηγή : lifo.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *