Στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από 168 ημέρες

Στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από 168 ημέρες

Στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από 168 ημέρες

Στις 03:18 της Τετάρτης 15 Αυγούστου, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κρατούνταν από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κατέβηκαν από το αεροσκάφος φορώντας τις στρατιωτικές τους στολές, υποδέχθηκε στρατιωτικό άγημα το οποίο τους απέδωσε τιμές, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής και οι οικογένειες τους.

Η υποδοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έγινε σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας. Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης αφού αρχικά απηύθυναν στρατιωτικό χαιρετισμό στον υπουργό Άμυνας και στον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, αγκάλιασαν στη συνέχεια τους γονείς τους, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά την υποδοχή, ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα ενότητας ολόκληρου του ελληνικού λαού ο οποίος, όπως είπε, επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα μεγάλο αίσθημα ενότητας και πατριωτισμού και υποδέχεται πλέον τους δύο στρατιωτικούς με ιδιαίτερη συγκίνηση. «Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων καλωσορίζουμε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό. Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτά είναι τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγιάς μας». Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα η απελευθέρωση τους να σημάνει και μια νέα μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος των δύο λαών και σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο» είπε ο κ. Καμμένος.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *