Στην Κύπρο η διεξαγωγή της επόμενης Eurovision; Τι λέει η EBU και οι προειδοποιήσεις προς το Ισραήλ

Στην Κύπρο η διεξαγωγή της επόμενης Eurovision; Τι λέει η EBU και οι προειδοποιήσεις προς το Ισραήλ

Στην Κύπρο η διεξαγωγή της επόμενης Eurovision; Τι λέει η EBU και οι προειδοποιήσεις προς το Ισραήλ

Φουντώνουν ξανά οι φήμες που θέλουν την Eurovision να πραγματοποιείται στο νησί μας την επόμενη χρονιά.
Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula Tv αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία αν οι χώρες μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Μάλιστα, την είδηση αυτή την επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μεταδίδουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαζεύουν υπογραφές για να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση της Eurovision στο Ισραήλ

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz δημοσιεύει και λεπτομέρειες της συνάντησης. Όπως αναφέρεται, η EBU και οι ισραηλινές αρχές συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για τον επόμενο διαγωνισμό.

Η EBU ήταν ξεκάθαρη δίνοντας ένα αυστηρό μήνυμα προς στις ισραηλινές αρχές: «Ο διαγωνισμός δεν θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ εάν οι χώρες μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο!»

Αναφέρεται μάλιστα ότι αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Η Formula TV αναφέρει ότι η EBU θεωρεί την Κύπρο και την Αυστρία ως εναλλακτικές λύσεις για να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.

Οι φαν του διαγωνισμού θα πρέπει να περιμένουν και να δούν πώς εξελίσσεται η ιστορία. Τον τελευταίο λόγο έχει η EBU.

Πηγή : Like.com.cy/ eurovisionheadline.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *