Στον αγνοούμενο δύτη ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε στο Λατσί (εικόνες)

Στον αγνοούμενο δύτη ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε στο Λατσί (εικόνες)

Στον αγνοούμενο δύτη ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε στο Λατσί (εικόνες)

Πέντε μέρες μετά την εξαφάνιση του 31χρονου δύτη Ανδρέα Γιάγκου και ενώ οι έρευνες των αρχών της Δημοκρατίας στην περιοχή της Τηλλυρίας και της Χρυσοχούς για εντοπισμό του ουσιαστικά είχαν σταματήσει από το πρωί, το θλιβερό τέλος γράφτηκε αργά το απόγευμα.

Η ανεύρεση της σoρού του άτυχου πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, έγινε από ψαρά στα ανοιχτά της περιοχής Λίμνη, στον κόλπο Χρυσοχούς και ήδη με τη μεταφορά του στην ξηρά επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον αγνοούμενο δύτη.

Η σoρός του άτυχου Ανδρέα Γιάγκου εντοπίστηκε ενωρίς το απόγευμα να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας στα ανοιχτά της Λίμνης από ψαρά ο οποίος διερχόταν από την περιοχή με τη ψαρόβαρκα του κατευθυνόμενος προς τον Ακάμα. Σε κάποιο σημείο ο ψαράς εντόπισε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας κάτι που προσομοίαζε με άνθρωπο και κατευθυνόμενος προς το σημείο, διαπίστωσε ότι ήταν όντως ένα ανθρώπινο σώμα στα αρχικά στάδια του τυμπανισμού, όπως ανέφερε στην Αστυνομία με την οποία επικοινώνησε αμέσως.

Στην περιοχή σήμανε συναγερμός και στο μέρος κατευθύνθηκε άμεσα φουσκωτό σκάφος της Λιμενικής το οποίο εντόπισε τη σορό στο μέρος που υπέδειξε ο ψαράς. Παραλήφθηκε από τους άνδρες της Λιμενικής και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού, όπου αμέσως επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τη σορό του 31χρονου δύτη, αφού έφερε τη στολή που φορούσε το Σάββατο κατά την μοιραία έναρξη της τελευταίας του, όπως αποδείχθηκε, κατάδυσης.

Λίγη ώρα αργότερα το τραγικό τέλος του δύτη επιβεβαιώθηκε και από την αναγνώριση από συγγενικά του πρόσωπα που είχαν φτάσει στο μεταξύ στο Λατσί από τη Λεμεσό.

Η σορός του άτυχου 31χρονου μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου αύριο αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή για τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

Ο εντοπισμός της σορού του Ανδρέα Γιάγκου, έγινε κατορθωτός πέντε μέρες μετά την αναφορά των οικείων του ότι τα ίχνη του είχαν χαθεί στην θαλάσσια περιοχή του Πωμού όπου από το πρωί του Σαββάτου βούτηξε μόνος για ψαροντούφεκο.

Για τέσσερις μέρες βρίσκονταν σε εξέλιξη εντατικές έρευνες των αρχών της Δημοκρατίας, ερασιτεχνών δυτών, ψαράδων και κατοίκων της περιοχής σε μια τεράστια έκταση που κάλυπτε όλο τον Κόλπο Χρυσοχούς και την θαλάσσια περιοχή Τηλλυρίας.

Ο 31χρονος Ανδρέας Γιάγκου είχε μεταβεί στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Πωμού για υποβρύχιο ψάρεμα από τις 7.00πμ του Σαββάτου, ωστόσο στις 5.00μμ της ίδιας μέρας οι οικείοι του κατάγγειλαν εξαφάνιση του αφού όπως ανέφεραν δεν απαντούσε στις συνεχείς κλήσεις τους. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις για έναρξη των ερευνών, οι οποίες συνεχίζονταν αδιάκοπα μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου

Φωτογραφίες: ΚΥΠΕ

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *