Στον πυρετό του βασιλικού γάμου η Μ. Βρετανία – Τεράστια έσοδα λόγω Χάρι – Μέγκαν (εικόνες)

Στον πυρετό του βασιλικού γάμου η Μ. Βρετανία – Τεράστια έσοδα λόγω Χάρι – Μέγκαν (εικόνες)

Στον πυρετό του βασιλικού γάμου η Μ. Βρετανία – Τεράστια έσοδα λόγω Χάρι – Μέγκαν (εικόνες)

Αγγλοσαξονικό χιούμορ ακόμα και στους βασιλικούς γάμους; Πιθανότατα ναι, αν αναλογιστούμε ότι τα 2/3 των Άγγλων δηλώνουν πως αδιαφορούν σχετικά έως και πλήρως με τον γαμήλιο πυρετό της χώρας τους. Ωστόσο, σε κάθε γωνιά ξεφυτρώνουν σουβενίρ, από πιάτα και καπέλα, μέχρι λούτρινα αρκουδάκια και μπύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι είναι στην πραγματικότητα τα μαλλιά της Meghan Markle! Δείτε εικόνες

Οι καταστηματάρχες κάνουν χρυσές πωλήσεις. Ο γάμος τους πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να αποφέρει τουλάχιστον 500 εκατ. λίρες κέρδη στην Μεγάλη Βρετανία. Ποιο Brexit να τους τρομάξει μετά;

Η δε τουριστική αύξηση υπολογίζεται ήδη και φαίνεται ότι ο επικείμενος βασιλικός γάμος θα προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο με τον μπαμπά της Meghan Markle, λίγα 24ωρα πριν το γάμο της χρονιάς

Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια καινοτομία και το προηγούμενο παράδειγμα κρούει τον κώδωνα της… προσοχής. Για τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέητ Μίντλετον οι εργαζόμενοι κέρδισαν μία ημέρα άδειας, ωστόσο η καταναλωτική ισχύς αυτής της κίνησης δεν είχε την δέουσα ανταπόκριση. Η PwC εκτιμά πως ο γάμος του Γουίλιαμ και της Κέιτ είχε ως αποτέλεσμα έσοδα ύψους 107 εκατομμυρίων λιρών από πρόσθετες δαπάνες: Ένα καλό ποσό για τους λιανοπωλητές, αλλά λιγότερο από το 4% του ποσού που δαπανήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Black Friday, την πιο πολυσύχναστη ημέρα αγορών του έτους.

Οπότε πλέον τα οικονομικά μυαλά ζητούν προσεκτικά μέτρα. «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην θέσουμε ένα κατώτατο όριο στα πιθανά κέρδη» λέει ο Χάουαρντ Άρκερ, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου EY ITEM. «Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ορισμένες από τις δαπάνες λιανικής πώλησης μπορεί να αλλάξουν μόνο από τις δαπάνες για άλλα αντικείμενα».

Πηγή : news.in.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *