Συμφωνία-έγγραφο υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ

Συμφωνία-έγγραφο υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ

Συμφωνία-έγγραφο υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, υπέγραψαν ένα έγγραφο-συμφωνία ως εξέλιξη της συνάντησης που είχαν την Τρίτη τα ξημερώματα ώρα Κύπρου στη Σιγκαπούρη.

Ο Τραμπ προσερχόμενος στην αίθουσα ανέφερε ότι «είναι τιμή μας που υπογράφουμε αυτό το έγγραφο».

Από την πλευρά του ο Κιμ είπε ότι «είναι μια ιστορική μέρα. Κάνουμε ρήξη με το παρελθόν και ο κόσμος θα δει με καινούρια ημέρα».

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες υπέγραψαν το έγγραφο, χωρίς όμως να πουν περί τίνος επρόκειτο.

«Η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί απ’ ότι στο παρελθόν», είπε μετά την υπογραφή του εγγράφου το πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες τι αφορά αυτό το έγγραφο, αλλά σύμφωνα με αμερικανικές πηγές πρόειται για σύμφωνοι μήη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επίσημα από κάποια πλευρά.

Λίγο νωρίτερα, ο Ντόναλτν Τραμπ, βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν προχώρησαν προς τους δημοσιογράφους. Εκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του Τύπου ότι είχε μια «φανταστική συνάντηση» με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς πήγαν οι συνομιλίες, ο Τραμπ δήλωσε ότι σημειώθηκε «μεγάλη πρόοδος, στ’ αλήθεια (η συζήτηση ήταν) πολύ θετική. Νομίζω πήγε καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε να περιμένει ο οποιοσδήποτε. Θα πάμε τώρα για να υπογράψουμε». Δεν διευκρίνισε το είδος του εγγράφου που θα υπογράψουν οι δύο ηγέτες.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr,philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *