Συστάσεις για τα spinner λόγω ατυχήματος

Συστάσεις για τα spinner λόγω ατυχήματος

Συστάσεις για τα spinner λόγω ατυχήματος

Μετά το ατύχημα όπου 9χρονη στη Λεμεσό κατάπιε κομμάτι του παιχνιδιού Spinner, της νέας μόδας που ξετρέλανε τα παιδιά, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εξέδωσε προειδοποίηση-συστάσεις για τους γονείς.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, το προϊόν είναι εκ φύσεως ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 3 ετών, αφού μικρά κομμάτια μπορεί να αποσπαστούν και ως εκ τούτου εμπεριέχουν κίνδυνο πνιγμού για παιδιά αυτής της ηλικίας. Επίσης, πρέπει οι γονείς να επιθεωρούν το προϊόν πριν το δώσουν στα παιδιά. Αν παρατηρήσουν κάτι επικίνδυνο, όπως αιχμηρές άκρες, ευκόλως αποσπώμενα μέρη, ακάλυπτες μπαταρίες, ισχυρούς μαγνήτες κ.λπ., να μην το δίνουν στα παιδιά. Η Υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα βαριά fidget spinners μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς σε περίπτωση που εκ παραδρομής εκσφενδονιστούν.

Σημειώνει ακόμη ότι το προϊόν έχει δημιουργηθεί για να χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο (να περιστρέφεται στα δάχτυλα). «Οποιαδήποτε άλλη χρήση μπορεί να καταστήσει το προϊόν επικίνδυνο για τα παιδιά».

Τέλος, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει ότι οι πιθανότητες να αναφερθούν ατυχήματα και τραυματισμοί από ένα προϊόν που χρησιμοποιείται μαζικά και συνεχώς είναι ιδιαίτερα αυξημένες. «Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των προϊόντων αυτών, να συμβουλεύετε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν και να απομακρύνετε από αυτά προϊόντα που μπορούν να καταστούν επικίνδυνα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : O Φιλελεύθερος

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *