BEAUTY HAIR & NAILS Τα 10 χειρότερα πράγματα που κάνεις στα μαλλιά σου

Τα 10 χειρότερα πράγματα που κάνεις στα μαλλιά σου

Όσο κι αν αγαπάς τα μαλλιά σου και φροντίζεις να έχεις εξειδικευμένα προϊόντα στο boudoir σου, ανάλογα με τις ανάγκες τους, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που, δυστυχώς, τα φθείρουν. Ποιες είναι αυτές;

Χρησιμοποιείς παλιά εργαλεία styling

Πρέπει να είσαι σίγουρη πως οι βούτσες σου είναι πολύ καθαρές – καμιά μας δεν θέλει μικρόβια και υπολείμματα προϊόντων στα μαλλιά της.

 • “Καθάριζε τις βούρτσες από τις τρίχες μετά από κάθε χτένισμα”, συμβουλεύει η  Elizabeth Cunnane Phillips, hair expert από τη Νέα Υόρκη.
 • Μια φορά το μήνα καθάρισε τις βούρτσες και τις χτένες σου: λιώσε λίγη μαγειρική σόδα σε νερό και  ανακάτεψέ τα καλά, άφησε τις βούρτσες και τις χτένες να μουλιάσουν στο νερό για μερικά λεπτά και μετά ξέπλυνέ τες καλά.
 • Η μαγειρική σόδα απομακρύνει το λίπος και τα προϊόντα που μπορεί να έχουν κολλήσει στις τρίχες.

Χρησιμοποιείς σκληρό λαστιχάκι

Δεν είμαστε στο 1995, αλλά φαίνεται πως τα λαστιχάκια για τα μαλλιά κάνουν την επανεμφάνισή τους.

 • Το καλύτερο είδος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου είναι λάστιχα που είναι καλυμμένα από ύφασμα – ένα σκληρό, λεπτό λαστιχάκι μπορεί να σπάσει τις τρίχες των μαλλιών σου αν το σφίξεις πολύ.
 • Αν θέλεις μόνο να απομακρύνεις τα μαλλιά από το πρόσωπό σου, δοκίμασε να τα μαζέψεις πίσω απαλά χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια ή κλάμερ. Οτιδήποτε πολύ σφιχτό είναι καταστρεπτικό, γι’ αυτό προτίμησε το χαλαρό μάζεμα.

Βάζεις πάρα πολλά χημικά στα μαλλιά σου

Τα πολλά τεχνητά χημικά είναι κακό για οποιοδήποτε μέρος του σώματός σου – και τα μαλλιά σου δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι πολλές βαφές, οι θεραπείες κερατίνης και το ίσιωμα μπορεί να προκαλέσουν σπάσιμο και φθορές.

 • Κράτα στο ελάχιστο τις χημικές εργασίες και φρόντιζε τα μαλλιά σου προληπτικά τα μαλλιά σου πριν τις χημικές θεραπείες – πέρασέ τους μία μάσκα ενυδάτωσης  για τα μαλλιά και το δέρμα του κρανίου μια δυο μέρες πριν επισκεφθείς το κομμωτήριο, προτείνει η Phillips.
 • Όταν πας στο κομμωτήριο ενημέρωσε οπωσδήποτε τον κομμωτή για τις θεραπείες που έχεις κάνει, ακόμη κι αν δεν είδες αποτέλεσμα. Η ζημιά μπορεί να υπάρχει ακόμη στα μαλλιά σου.

Χρησιμοποιείς πολύ υψηλή θερμοκρασία

Η υψηλή θερμοκρασία διώχνει τη φυσική υγρασία των μαλλιών, ξηραίνει και ανοίγει τα λέπια της τρίχας – και τα μαλλιά σου τελικά δείχνουν αφυδατωμένα. Γι’ αυτό λέμε να αποφεύγεις τη μέγιστη θερμοκρασία στα εργαλεία που χρησιμοποιείς για το χτένισμά σου, αλλά πώς θα ξέρεις πότε το ζεστό είναι υπερβολικά ζεστό;

 • Πρώτα πρώτα, μην ανεβάζεις τη θερμοκρασία πάνω από το “medium”. Η Phillips προτείνει επίσης να δοκιμάσεις τη θερμοκρασία από το πιστολάκι στη ράχη της παλάμης σου.
 • Αν τη νιώθεις εντάξει στο δέρμα σου, τότε έχεις βρει την κατάλληλη ρύθμιση.
 • Αν έχεις πολύ ατίθασα μαλλιά και πρέπει να χρησιμοποιήσεις επιπλέον θερμότητα, βεβαιώσου πως χρησιμοποιείς ένα προστατευτικό προϊόν.
 • Κράτα ως βασικό κανόνα πως όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία τόσο το καλύτερο, οπότε προσπάθησε να χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι όσο το δυνατό πιο στεγνά – μην τα κάνεις με το πιστολάκι όταν είναι μούσκεμα αλλά περίμενε μέχρι να στεγνώσουν κάπως.

Παραλείπεις την προστασία κατά της θερμότητας

Το ακούς ξανά και ξανά, αλλά υπάρχει λόγος. “Τα σπρέι που προστατεύουν από τη θερμότητα είναι σημαντικά για την πρόληψη της φθοράς της τρίχας”, λέει η Phillips. “Θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να συγκρατήσουν την υγρασία τους και θα τα προστατέψει από τα σπασίματα καλύπτοντας και ενυδατώνοντας τις τρίχες”.

 • Ψέκασε μια μικρή ποσότητα σε νωπά ή στεγνά μαλλιά από απόσταση περίπου 15 εκατοστών προτού αρχίσεις να τα στεγνώνεις με το πιστολάκι ή να χρησιμοποιείς το σίδερο για τις μπούκλες ή το ίσιωμα.
 • Βεβαιώσου πως καλύπτεις κάθε τούφα που θα εκτεθεί στη θερμότητα αλλά απόφυγε την υπερβολική ποσότητα γιατί τότε θα βραχούν ξανά τα μαλλιά σου. Ένα ελαφρύ ψέκασμα είναι αρκετό.

Δεν κουρεύεσαι τακτικά

Μπορεί να περνάς την ώρα σου καθαρίζοντας τις τούφες από την ψαλίδα, η εμφάνισή της όμως σημαίνει πως χρειάζεσαι επειγόντως κούρεμα.

 • Με τον καιρό, η ψαλίδα στις τρίχες χωρίζεται σε καινούργια ψαλίδα λεπταίνοντας και αδυνατίζοντας τα μαλλιά σου.
 • Για να παραμείνουν τα μαλλιά σου υγιή κόβε 1-2 εκατοστά τις άκρες κάθε δύο μήνες αν προσπαθείς να τα μακρύνεις.
 • Έτσι κι αλλιώς οι νεκρές τούφες δεν προσθέτουν μήνκος, οπότε το κούρεμα δίνει στα μαλλιά σου μια ευκαιρία να πάρουν τα επάνω τους.

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου από τις ρίζες προς τα κάτω

Το βούρτσιμα από την κορυφή προς τις άκρες μπορεί να προκαλέσει κόμπους και σπασίματα.

 • Για ένα απαλό ξεμπέρδεμα, άρχισε να ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου από κάτω προς τα πάνω σε τμήματα των πέντε έξι εκατοστών.
 • Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνεις πιάσε στην παλάμη σου μια τούφα μερικά εκατοστά από την άκρη της και βούρτσισε μαλακά τις τρίχες που προεξέχουν από το χέρι σου.
 • Μετακίνησε το χέρι σου λίγο ψηλότερα ώσπου να φτάσεις σταδικά στις ρίζες.
 • Αποφεύγοντας το χτένισμα με μία κίνηση από τις ρίζες προς τις άκρες ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου χωρίς να τους προκαλείς φθορές.

Φέρεσαι σκληρά στα βρεγμένα μαλλιά

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, μπορεί να είναι ανοιχτά τα λέπια τους. Έτσιείναι πιο ευαίσθητα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και την ψαλίδα απ’ ότι τα στεγνά μαλλιά.

 • Ξέμπλεξε απαλά τα βρεγμένα μαλλιά με μια χτένα με αραιά δόντια – η βούρτσα ή μια χτένα με ψιλά δόντια μπορεί να τα ταλαιπωρεί επειδή τραβάει πολύ τις τρίχες δημιουργώντας κόμπους και σπασίματα.
 • Το ίδιο ισχύει και για το στέγνωμα με την πετσέτα – αν τα τρίβεις πολύ δυνατά μπορεί να προκαλέσεις σπάσιμο στις τρίχες.

Χρησιμοποιείς πάρα πολλά προϊόντα

Το τελευταίο που θέλεις να κάνεις είναι να διώξεις όλα τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σου.

 • Αν έχεις λεπτά μαλλιά, οι τούφες σου θα βαρύνουν, δημιουργώντας το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσπαθείς να επιτύχεις.
 • Στα φυσικά μαλλιά, τα πάρα πολλά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα φράσσοντας τα λέπια και εμποδίζοντας τα ενυδατικά συστατικά να φτάσουν στο κέντρο της τρίχας.
 • Και παρότι τα πιο σκληρά μαλλιά ανταποκρίνονται καλύτερα στα προϊόντα, ξεκίνα με μικρότερη ποσότητα από αυτή που νομίζεις πως χρειάζεσαι και αύξησέ την αν διαπιστώσεις πως δεν αρκεί.
 • Κάθε γυναίκα χρειάζεται προστασία κατά της θερμότητας, ένα ξηρό σαμπουάν για τις ημέρες με μεγάλη λιπαρότητα και serum λάμψης για τις μέρες του φριζαρίσματος.
 • Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις επιπλέον προϊόντα ή δεν είσαι σίγουρη μήπως βάζεις μεγάλη ποσότητα, δοκίμασε να αραιώσεις λίγο το προϊόν απλώνοντάς το με υγρά χέρια – μπορείς πάντα να προσθέσεις κι άλλο.

Τα μαλλιά σου αλλάζουν, το σαμπουάν σου όχι

Οι περισσότερες γυναίκες φαίνεται να πιστεύουν πως πρέπει να αλλάζουν συχνά σαμπουάν για να μην συνηθιζουν τα μαλιά τους το προϊόν. Δεν ισχύει, λεει η Phillips.

 • “Άλλαξε σαμπουάν όταν αλλάξουν τα δεδομένα των μαλλιών σου, για παράδειγμα αν τα βάψεις ή τους κάνεις ανταύγειες”.
 • Επιπλέον, πολλές γυναίκες χάνουν μαλλιά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν συμβεί αυτό αναζήτησε ένα ειδικό σαμπουάν και conditioner για αδύναμα μαλλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Συγκεντρώσαμε τις 8 πιο hot waterproof μασκάρα που πρέπει να βάλεις στο νεσεσέρ σου

Τους καλοκαιρινούς μήνες το μακιγιάζ από τη ζέστη τείνει να «λιώνει» και να αλλοιώνει την αψεγάδιαστη όψη στο πρόσωπο. Σύμμαχός σου σε αυτό...

Τα two piece outfits που λατρέψαμε απο τις αγαπημένες μας fashion bloggers

Είναι τα ιδανικά ρούχα για το καλοκαίρι. Τα co- ords εμφανίστηκαν πριν από δύο χρόνια και από τότε είναι...

Ποιο είναι το σημείο που ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό

Eυτυχώς για όλους μας, κάθε χρόνος που περνά, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν την αξία που έχει το αντηλιακό και τείνει να...

Φτιάξε αυτό το δροστιστικό smoothie για απώλεια βάρους

Θέλετε να χάσετε κιλά; Αν ναι, τότε μπορείτε να πείνετε αυτό το smoothie και θα δείτε τα αποτελέσματα σύντομα.

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 4 Ιουλίου

ΚριόςΗ προσοχή σου σήμερα είναι στραμμένη στον τομέα της καριέρας και της επαγγελματικής σου καταξίωσης. Δες πιο καθαρά λοιπόν γιατί είναι πολλές οι ευκαιρίες...

Αυτά είναι τα σανδάλια που δεν πρέπει να λείπουν από την βαλίτσα των διακοπών σου

Στις διακοπές μας συχνά κάνουμε το λάθος να βάζουμε πολλά ζευγάρια παπούτσια στη βαλίτσα μας με αποτέλεσμα να φοράμε πολύ λίγα από αυτά. Αυτό...

LIKE NEWS

Ελένη Μενεγάκη: Το νέο μήνυμα μετά το φινάλε της εκπομπής της – “Tελικά οι αγαπημένες συνήθειες δεν αλλάζουν”

Με τους διαδικτυακούς της ακολούθους επικοινώνησε για μία ακόμη φορά η Ελένη Μενεγάκη το πρωί της Παρασκευής. Διαβάστε επίσης:...

Συγκεντρώσαμε τις 8 πιο hot waterproof μασκάρα που πρέπει να βάλεις στο νεσεσέρ σου

Τους καλοκαιρινούς μήνες το μακιγιάζ από τη ζέστη τείνει να «λιώνει» και να αλλοιώνει την αψεγάδιαστη όψη στο πρόσωπο. Σύμμαχός σου σε αυτό...

Ελίτα Μιχαηλίδου: «Έχω ανακαλύψει τη χαρά τού να ζεις ελεύθερη»

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη Οι ανασφάλειές της, είναι κομμάτι της γοητείας της, λέει η ίδια χαμογελώντας ενώ η δουλειά της είναι η απόδειξη του ταπεραμέντου...

Τάμτα: Το «Σ’ Αγαπώ» έχει το δικό του καλοκαιρινό remix

Το «Σ’ Αγαπώ» της Τάμτα ξεχωρίζει στα ραδιόφωνα. Λίγες ώρες πριν την κυκλοφορία του αγγλόφωνου EP «Awake», η Τάμτα παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο εκρηκτικό remix του...

«Έλα να δεις» και του χρόνου – Πότε επιστρέφει η εκπομπή;

Επανήλθαν στις οθόνες μας στις 18 Μαΐου μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες αποχής λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η Μαρίας Ιωάννου και η παρέα...

Η Ellie Goulding συνεργάζεται με τον Lauv στο single «Slow Grenade»

Ένα ακόμα τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ της παρουσιάζει η Ellie Goulding. Η Ellie Goulding συναντά τον Lauv στο καινούργιο τραγούδι «Slow Grenade». Το single θα...

Νίκος Μουτσινάς: «Ανήκουμε όλοι σε ένα είδος που λέγεται «άνθρωπος»»

Αυτή την Κυριακή, στο πιο «πολύχρωμο» τεύχος της χρονιάς, μια καμπάνια ευαισθητοποίησης του Down Town σε συνεργασία με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ...

Τα two piece outfits που λατρέψαμε απο τις αγαπημένες μας fashion bloggers

Είναι τα ιδανικά ρούχα για το καλοκαίρι. Τα co- ords εμφανίστηκαν πριν από δύο χρόνια και από τότε είναι...

Σάκης Ρουβάς – Κάτια Ζυγούλη: Γιόρτασαν την επέτειο γάμου τους και χόρεψαν «Macarena»

Διπλή χαρά για το ζευγάρι! Γενέθλια αλλά και επέτειο γάμο γιόρτασε χθες η Κάτια Ζυγούλη και ο Σάκης Ρουβάς. Η Κάτια Ζυγούλη γιόρτασε...

Ποιο είναι το σημείο που ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό

Eυτυχώς για όλους μας, κάθε χρόνος που περνά, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν την αξία που έχει το αντηλιακό και τείνει να...

Φτιάξε αυτό το δροστιστικό smoothie για απώλεια βάρους

Θέλετε να χάσετε κιλά; Αν ναι, τότε μπορείτε να πείνετε αυτό το smoothie και θα δείτε τα αποτελέσματα σύντομα.

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 4 Ιουλίου

ΚριόςΗ προσοχή σου σήμερα είναι στραμμένη στον τομέα της καριέρας και της επαγγελματικής σου καταξίωσης. Δες πιο καθαρά λοιπόν γιατί είναι πολλές οι ευκαιρίες...

Rolling Stones: Το «Havana Moon» στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα θα προβληθεί σε επιλεγμένους κινηματογράφους των ΗΠΑ και του Καναδά. Στις κινηματογραφικές αίθουσες βγαίνουν αυτό το καλοκαίρι...

Αυτά είναι τα σανδάλια που δεν πρέπει να λείπουν από την βαλίτσα των διακοπών σου

Στις διακοπές μας συχνά κάνουμε το λάθος να βάζουμε πολλά ζευγάρια παπούτσια στη βαλίτσα μας με αποτέλεσμα να φοράμε πολύ λίγα από αυτά. Αυτό...

Ο Νίκος Μουτσινάς πιο αποκαλυπτικός από ποτέ: «Δεν φοβήθηκα ποτέ γι’ αυτό που είμαι! Ούτε ένιωσα ποτέ διαφορετικός»

Αυτή την Κυριακή, στο πιο «πολύχρωμο» τεύχος της χρονιάς, μια καμπάνια ευαισθητοποίησης του Down Town σε συνεργασία με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ και τη...

Το σπίτι του Ryan Murphy στη Νέα Υόρκη είναι μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης

Είναι σημαντικό, όσοι έχουν την οικονομική ευχέρεια να διαμορφώνουν τους χώρους στο σπίτι τους όπως ονειρεύονται, με τις ανέσεις που θέλουν και να είναι...

Tα almond nails είναι το επικρατέστερο trend στα άκρα γι’ αυτό το καλοκαίρι

Σαν να μην έφτανε η επιλογή του ιδανικού χρώματος βερνικιού, στη λίστα με τις δύσκολες αποφάσεις κατά το μανικιούρ, έρχεται να προστεθεί και η...

Kρίστη Αγαπίου: Μαμά και κόρη ποζάρουν μαζί και είναι υπέροχες!

Μια πολύ τρυφερή φωτογραφία ανέβασε πριν από μερικές ημέρες στον λογαριασμό της στο instagram η Κρίστη Αγαπίου, αγκαλιά με την κορούλα της.  Το όμορφο μοντέλο...

Φτιάξε homemade κρέπες με σοκολάτα και μπισκότο

Έρχεται Σαββατοκύριακο και όσοι κάνετε κάποια διατροφή μπορείτε να την σπάσετε για λίγο και να δοκιμάστε να φτιάξετε είτε με τον σύντροφο είτε με...

Σοβαρό τροχαίο για την Αμαλία Κωστοπούλου – Στην Αμερική η Τζένη Μπαλατσινού

Η Τζένη Μπαλατσινού βρέθηκε στο πλευρό της κόρης της από την πρώτη στιγμή Δύσκολες ώρες πέρασαν τόσο η Τζένη Μπαλατσινού όσο και ο πρώην σύζυγός...