Τα δράματα στην Ψαρρού κι οι εξωγήινοι της TV

Τα δράματα στην Ψαρρού κι οι εξωγήινοι της TV

Μπας και αυτοί στην τηλεόραση μας παρατηρούν για να δίνουν αναφορές των γήινων συμπεριφορών στους ανώτερούς τους πέραν του κόσμου τούτου;

Η μπριόζα συμπαρουσιάστρια χορεύει με ολόσωμη μαύρη φόρμα ένα κρητικού παραδοσιακού ήχου τραγούδι, με στίχο αγγλικό που επαναλαμβάνει με βαριά προφορά «χάπιιιι χάπιιιι ντέιιιιιι»! Το πάνελ τραγουδά τους στίχους με χορευτικές κινήσεις αυχένα και δαχτύλων. Ένας νεαρός καλεσμένος αγνώστων λοιπών στοιχείων κοιτά αποσβολωμένος γύρω του με πανικό, διότι μάλλον δεν ξέρει το σουξέ και γιατί κάνουν όλοι τόση χαρά, 8 η ώρα το πρωί. Η Σταματίνα Τσιμιτσιλή, φυσικά, χαίρεται για την επιτυχία αυτής της ενότητας της εκπομπής της. Κέφι τρελό, χορός πρωινός, μεράκια για τα χαμηλά βαρομετρικά, μιας μαγιάτικης μέρας που η βροχή και η σκοτεινιά φόβιζε με ετήσιο χειμώνα και άρνηση να καλοκαιριάσει, σε μια χώρα εκπαιδευμένη μεθοδικά στο γκρι.

Πιο πριν, όλοι οι συντελεστές της εκπομπής, άντρες, γυναίκες και αποσβολωμένος καλεσμένος, είχαν αναλύσει με διεισδυτικότητα και στοχαστικότατα πόσο δραματικό είναι που κοκκινίζει αντί να μαυρίζει ο σύζυγος της Βίκυς Καγιά και που τον είχε πάρει ο ήλιος στα μπράτσα και γύρω απ’ τη λαιμόκοψη, και τώρα, όσο κι αν χτυπηθεί στην ηλιοθεραπεία στην Ψαρρού, πάει, έτσι δραματικά θα τη βγάλει το καλοκαίρι. Ααααχ, κρίμα! Με το σκάφος του, τη Μύκονό του, την Ψαρρού του, αλλά με το μαύρισμα του ταξιτζή, ο καημένος. Όμως η Καγιά άλλο πράγμα. Η χορευταρού συμπαρουσιάστρια φρόντισε να μας προειδοποιήσει πως άμα δεν έχουμε κορμάρα, μη και διανοηθούμε να φορέσουμε τέτοιο μαγιό. Μη! Η Σταματίνα σπεύδει όμως να προσθέσει πως αυτό το μαγιό, άμα έχεις κοιλίτσα όπως η ίδια «τη σηκώνει», αλλά απαιτεί ωραίο «ποπό». Ο μερακλής Φραγκολιάς είπε και αυτός την άποψή του για τον «ποπό» και το μαγιό. Ο καλεσμένος συνέχισε να κοιτά εμβρόντητος και αποσβολωμένος. Ο Παπανότας άκουγε κι αυτός τα περί κοψίματος μαγιό και κορμιών συλλογισμένος, διότι προφανώς τι να σου κάνει, που παράτησε την ιατρική και βρίσκεται τώρα συνάδελφος με τον Φραγκολιά. Πιο πριν είχε γίνει εμβριθής ανάλυση στο ότι νεαρή τραγουδίστρια πήγε και αυτή με τον σύντροφό της στην Ψαρρού, άρα τα ‘χουνε ακόμα, άρα να μην ανησυχούμε για τα προσωπικά της.

Nα ‘σου και μια συνέντευξη-σταθμός της Κατερίνας Λάσπα με τ’ όνομα, που ήταν στα εγκαίνια ενός νυχτερινού κέντρου του συζύγου της και που θα παρουσίαζε το Survivor, ενώ τα μουσικά σόου, απαπαπαπά, καθόλου δεν την ενδιαφέρουν.

Κι έξω υπάρχει απλά η ζωή, η ζωή μας… Λογαριασμοί, μετρημένα κέρματα, μελαγχολίες, αγωνίες, ξαγρύπνιες για την αυριανή μέρα. Απεργίες και πορείες και δίκιο είναι το δίκιο του εργάτη σε ένα παράλληλο, καλύτερο, όλο ευχές όμως σύμπαν. ΜΑΤ και δακρυγόνα! Νέα μέτρα και αλίμονο. ΠΑΟΚ – ΠΑΟ, και για άλλη μια φορά έκτροπα. Το δελτίο αυτοκτονιών της ημέρας, χωρίς πολλές αναφορές, φευγαλέα και βιαστικά, για τους μιμητές και την αποσιώπηση της δυστυχίας μας.

Ας πούμε, λοιπόν, πως παρηγοριά είναι η ανοσιότητα και η ασημαντότητα. Ας πούμε ότι μας νοιάζει το βρακί απ’ το μαγιό της Καγιά στην Ψαρρού και ότι ορκιζόμαστε πως δεν θα το φορέσουμε εμείς ενώ θα καταβρεχόμαστε με τα λάστιχα στον καύσωνα στα μπαλκόνια, μη και προσβάλουμε την αισθητική της Τσολάκη. Ας συμπονέσουμε και τον πλούσιο που μαύρισε άχαρα και θα πρέπει να ξεκαλοκαιριάσει με το κοκκίνισμα του ταξιτζή, αυτός κοτζάμ θαμώνας της Ψαρρούς. Ας θαυμάσουμε και την κυρία Λάσπα, που θα ‘κανε παραχώρηση να παρουσιάσει το Survivor, η μεγαλόχαρη, μετά από τόσο σημαντική παγκόσμια καριέρα. Και τέλος, ας κλείσουμε την τηλεόραση, ειδοποιώντας εκείνους τους αστέρες του δικού της γαλαξία πως εμάς μας τέλειωσε το παντεσπάνι και θα φάμε λιγάκι ψωμί σήμερα και πως έρχεται το μητρικό τους σκάφος να τους μεταφέρει στον πλανήτη τους, όπου νάναι…

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *