Τα ζώδια το μήνα Μάρτιο από τη Χριστίνα Λουκά

Τα ζώδια το μήνα Μάρτιο από τη Χριστίνα Λουκά

Τα ζώδια το μήνα Μάρτιο από τη Χριστίνα Λουκά

Ο Μάρτης είναι πάντα ένας δύσκολο μήνας, αφού σας υποχρεώνει τουλάχιστον μέχρι τις 20 να μπείτε σε μια διαδικασία εσωστρέφειας. Ενώ σας βοηθάει να πάρετε κάποιες απαντήσεις ή να δώσετε κάποιες λογικές εξηγήσεις για πολλά που σας έχουν συμβεί, δεν είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι της φύσης σας που θέλετε να βγάζετε στην επιφάνεια. Η αναγκαιότητά σας είναι να μην συζητήσετε ακόμα όλα αυτά τα οποία σας συμβαίνουν. Η στρατηγική σας, η μεθοδολογία σας αλλά και ο τρόπος έκφρασής σας, ζητούν από σας να περιορίσετε το κοινωνικό σας κομμάτι, να αυξήσετε την εσωστρέφεια και την παρατηρητικότητά σας, ώστε να συμβεί γύρω σας και μέσα σας η συνειδητοποίηση του ποιοι επωφελούνται ουσιαστικά από σας και πώς θα πρέπει πλέον όλες οι ενέργειές σας να χτίζουν ένα καλύτερο κόσμο για σας. Ένα κόσμο πιο προσοδοφόρο, πιο πλούσιο, πιο υγιή, πιο λαμπερό. Γι’ αυτό είστε αληθινά γεννημένοι και, έχοντας την ανάγκη να ζήσετε καλύτερα, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι είναι καιρός να ευκολύνετε τη δική σας καθημερινότητα και όχι την καθημερινότητα των άλλων. Και όσο για τις παρορμήσεις σας, μήπως θα πρέπει να αφήσετε κάποιον άλλον να αναλάβει την ευθύνη του να σώσει τον κόσμο και να κοιτάξετε να σώσετε εσάς; Γιατί σε αυτή τη φάση το έχετε πραγματικά ανάγκη.

Με τη Χριστίνα Λουκά

Κριός
Η Αφροδίτη κάνει τα δικά της κόλπα κινούμενη ανάδρομη μέσα στο ζώδιό σας που είναι και ο χώρος της. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε βαθύτερα και ουσιαστικότερα το ποιοι είναι οι άλλοι, τι χρειάζεστε από αυτούς και πώς πρέπει να χαράξετε καινούργια πορεία στα συναισθηματικά. Στις 12 η Νέα Σελήνη σας βάζει σε φάση αμφισβητήσεων και ανησυχιών, αφού βλέπετε ότι τα πράγματα δεν ακολουθούν τον δρόμο τον οποίον θέλετε και στην ουσία δεν βλέπετε το πάθος και την ανταπόκριση την οποίαν θα θέλατε. Μετά τις 10 με τον Άρη να μετακινείται από τον Κριό μέσα στο ζώδιο του Ταύρου, ο τρόπος που λειτουργείτε δεν είναι ο καλύτερος για τα συμφέροντά σας. Κατά πάσα πιθανότητα σπαταλάτε χρήματα και στις 13 ο Ερμής και ο Ήλιος μπαίνουν ο στο ζώδιό σας και εκεί πλέον ξεσπαθώνετε για να πείτε αυτά τα οποία θέλετε. Παρόλη τη λάμψη και την κοινωνικότητά σας, η γλώσσα σας είναι τσεκούρι και η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνετε κανενός το χατίρι, παρά μόνο να προωθήσετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

Ταύρος
Ξεκινώντας με μία συγκέντρωση πλανητών και την Αφροδίτη-κυβερνήτη σας ανάδρομη μέσα στο ζώδιο του Ιχθύ, που είναι σημαντικό για σας, μπορείτε να κάνετε θαυμάσια βήματα, να κάνετε ανατροπές ή εξελίξεις αν βέβαια εκεί που πορεύεστε στη ζωή έχετε τους σωστούς ανθρώπους και τους σωστούς φίλους. Η δραστηριοποίηση σας μπορεί να αποδειχθεί μάταιη στις 12 του μήνα, με την Πανσέληνο στην Παρθένο, αφού η αίσθηση του ότι αλλάζετε τακτική ή πλευρίζετε με ένα καλύτερο τρόπο, αφού ο τρόπος είναι πάντα το ζήτημα σε σχέση με το ζώδιό σας, περικλείει για σας την έννοια του κέρδους ή του συμφέροντος. Ο Άρης μπαίνει μέσα στο ζώδιό σας στις 10 του μήνα κάνοντάς σας να μην αντέχετε να συγκρατήσετε τις σκέψεις σας, θετικές ή υπερβολικές, και ξεσπαθώνετε παίρνοντας πράγματα πάνω σας που μπορεί να μην σας βγουν κατ’ ανάγκη σε καλό. Στις 12 το πολύ καλό της ιστορίας είναι ότι η Πανσέληνος μέσα στον Παρθένο βγάζει έναν έρωτα λίγο πολύ αποστειρωμένο. Αν αυτό σας καλύπτει, προχωρήστε. Όμως, το άτομο με το οποίο τείνετε να μπλέξετε είναι και εκείνο σκεπτικό, ψύχραιμο, λογικό και απαιτητικό σε κάποια πράγματα. Στις 28 του μήνα με μια Νέα Σελήνη μέσα στο ζώδιο του Κριού έρχεται η ώρα να τολμήσετε να κάνετε κάποιες διαφοροποιήσεις, που, εκτός από το ότι βελτιώνουν την επικοινωνία, θα βελτιώσουν και τα οικονομικά και γενικότερα τη στάση σας.

Δίδυμοι
Ο Μάρτης δεν είναι ο θριαμβευτικός μήνας που θα θέλατε, αλλά θα σας ανοίξει τα μάτια και θα αντιληφθείτε ότι πολλά πράγματα δεν θα σας δίνουν το αποτέλεσμα το οποίο θέλετε. Δεν υπάρχει η βελτίωση με την οποία επιθυμείτε και υπάρχουν προβληματισμοί που σχετίζονται με την καριέρα σας ή και αδιέξοδα. Το να πιστεύετε την καλή πλευρά των ανθρώπων θα διαψευστεί από την Πανσέληνο μέσα στο ζώδιο της Παρθένου στις 12 και βέβαια από την ανάδρομη Αφροδίτη μέσα στον Κριό, που δείχνει ότι δεν είναι όλοι όσοι τολμούν αυτοί που θα κάνουν τα βήματα που περιμένατε. Βάζοντας τον εαυτό σας έτσι σε πιο άνετα παπούτσια και έχοντας ακόμα καλύτερη επαφή στη γη, αποφασίζετε να κάνετε τολμηρότερα βήματα και να ξεκαθαρίσετε πράγματα στο τέλος του μήνα. Η τολμηρή σας στάση και τα νέα πρόσωπα που μπορεί να αλλάξουν το κύκλο της ζωής σας εμφανίζονται μετά τις 7 του μήνα, με την Πανσέληνο στο Κριό. Εκεί, με τον Άρη επίσης από τις 10 του μήνα μέσα στο χώρο του υποσυνειδήτου σας, ίσως να υπάρχουν νομικά και ψυχολογικά θέματα που θα θέλουν βαθύτερη προσοχή για να έρθουν σε ισορροπία.

Καρκίνος
Υπάρχουν πολλά πράγματα διογκωμένα, όπως η παρουσία του Δία και του Ουρανού που συγκρούονται και που σας προτείνουν, αν θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε την καριέρα και την οικογένεια και να βρείτε μία ισορροπία, να πάψετε να επικαλείστε τα ψυχολογικά σας γιατί, σε τελική ανάλυση δεν είστε πιο χαρισματικοί, από τους υπόλοιπους. Όλοι έχουμε ψυχολογικά και ευαισθησίες. Μήπως, όμως, τα συναισθηματικά σας, τα οποία επικαλείστε, είναι ανασφάλειες και εγωκεντρισμοί και μήπως αυτά τα πράγματα σάς οδήγησαν στο παρελθόν σε αδιέξοδα. Αυτά και πολλές άλλες απαντήσεις θα σας δώσει η Πανσέληνος στις 12 μέσα στην Παρθένο, η οποία όμως θα σας κλείσει την πόρτα σε πολλές ευκαιρίες. Αποφασίστε σε ποιο τομέα της ζωή σας θα μπορέσετε να κρατήσετε ισορροπίες, γιατί αυτή τη στιγμή δεν είστε καλυμμένοι και ικανοποιημένοι από το τίποτα. Μήπως, τελικά φταίει και το σύμπαν αλλά λίγο περισσότερο εσείς; Η Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα σας βοηθάει να βρείτε τον εαυτό σας, να φορτωθείτε τα βάρη, τη δαμόκλειο σπάθη και, αν είναι ανάγκη, να πληρώσετε τα λάθος σας τιμήματα και να κάνετε ένα καινούργιο βήμα αποφασιστικά, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία οτιδήποτε προκύψει γιατί δεν μασάτε από τέτοια.

Λέων
Θετικός και διαφωτιστικός είναι αυτός ο μήνα για σας. Πολλά από τα δικά σας έξυπνα σχέδια που καθυστέρησαν και κυριολεκτικά σας έχουν διαλύσει το νευρικό σύστημα, μπαίνουν σε περίοδο καλυτέρευσης και φιλοδοξίας. Κάποια πράγματα θα υλοποιηθούν και ίσως και με καλύτερες εξελίξεις από αυτές που περιμένετε. Τα πολλά λόγια θα είναι φτώχια, γι’ αυτό μην ακούτε τα πολλά και μην απαντάτε ακόμα περισσότερο. Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης είναι βαριά, αλλά θετική για σας και εκεί θα πρέπει να επιλύσετε περιουσιακά, συναισθηματικά και να θέσετε θέματα για τη μελλοντική ευτυχία σας, το πάθος και το σεξ. Ο μήνας, δυστυχώς, θα σας δώσει ταρακουνήματα, που όμως δεν θα έχουν στόχο να σας διαλύσουν ή να σας πληγώσουν. Έχουν στόχο να σας ανοίξουν τα μάτια. Η Νέα Σελήνη στις 12 σας προτρέπει να βάλετε σε τάξη προπαντός τα οικονομικά σας, με όποιο κίνδυνο και αν υπάρχει, αν τεντώσετε το σκοινί. Και εκεί είναι προτιμότερο να διακόψετε πράγματα, παρά να τα τεντώνετε εσαεί οδηγώντας τον εαυτό σας στα αδιέξοδα. Στις 28, με την Νέα Σελήνη στον Κριό, ανοίγετε τα φτερά σας, άλλοι για άλλα σπίτια, άλλοι για άλλες χώρες, άλλοι για άλλες επιτυχίες και ευτυχίες.

Παρθένος
Παρόλο που η ανάδρομη Αφροδίτη σας επιτρέπει να ξαναψάξετε κάποια θέματα, τα πράγματα είναι ζόρικα και εσείς ξεκινάνε το μήνα πολύ πιο επεισοδιακά από ό,τι φαντάζεστε. Οι κακοί χειρισμοί, η ωμή γλώσσα, η ψυχρότητα, η απελπισία που μπορεί να δημιουργούνται από οικονομικά θέματα, θα σας κάνει να έρθετε σε προστριβή με όλους τους κοντινούς σας ανθρώπους, αφού νιώθετε ότι είστε ο υπηρέτης πολλαπλών αφεντάδων. Βέβαια, δεν λέτε στον εαυτό σας ότι προσφερθήκατε γι’ αυτό και απλά , που δεν παίρνετε τη μερίδα του λέοντος, αυτό σας ενοχλεί. Έτσι και αλλιώς, στις 12 τα πράγματα χειροτερεύουν, ενώ στις 28 η Νέα Σελήνη μέσα στον Κριό, που θα σας προκαλέσει μια τεράστια αίσθηση μοναξιάς και πόνου, ίσως σας υποχρεώσει να μπείτε σε μια καλύτερη επικοινωνία με τον εαυτό σας. Ο μήνας σας υποχρεώνει και σας προκαλεί να μην φάτε άλλο κουτόχορτο, να μην γίνετε αντικείμενο εκμετάλλευσης οικογενειακών και οικονομικών συνδυασμών, να επιλέγετε καλύτερα την αγκαλιά του ανθρώπου στον οποίον θα εμπιστευτείτε τα όνειρά σας, εάν σας είναι σημαντικά, γιατί πολλοί λένε πολλά, αλλά κάνουν λίγα. Γόνιμη θα είναι αυτή η περίοδος αφού θα σας υποχρεώσει να τολμήσετε, λόγω άγχους και πίεσης, να κάνετε αλλαγές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τολμούσατε ποτέ πριν.

Ζυγός
Τα πράγματα για σας πάνε πάρα πολύ καλά. Η Αφροδίτη, αν και ανάδρομη, ανοίγει δρόμους μέσα στα προσωπικά σας, ενώ οι καθυστερήσεις που υπάρχουν λόγω Δία-Ουρανού (διάμετρο) θα σας φέρουν λίγο αργότερα πολλά χρήματα. Κάντε ό,τι μπορείτε για τη διατροφή, την υγεία και την τακτοποίηση του χώρου σας. Προσπαθήστε ο λόγος σας να είναι συμβόλαιο και θυμηθείτε ότι τα άγχη σας υποχωρούν σταθερά μετά την Πανσέληνο στην Παρθένο, ενώ ο μήνας θα τελειώσει με ξαφνική εισβολή ευκαιριών, επαγγελματικών και οικονομικών, που έρχονται την τελευταία στιγμή. Αν την ίδια ώρα κάποια από τα μέλη της οικογένειάς σας θυμηθούν ότι σας χρειάζονται και τώρα, προετοιμάστε τους ότι, όσο και να είναι οικογένειά σας, αν είστε πάνω από 25 χρονών, η προτεραιότητά σας είναι η δική σας ζωή και η δική σας ισορροπία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα τους φροντίσετε. Κοιτάξτε ωμά και καθαρά τι σας συμφέρει. Δεν είστε άτομα που μπορεί να αντέξετε τόσο κόπο και τόσο μόχθο και καμία χαρά και προσφορά. Τα περιορισμένα πλαίσια ελευθερίας που έχετε αυτό το διάστημα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που διαχειριστήκατε κάποιες ευκαιρίες.

Σκορπιός
Ο Μάρτιος σας χαμογελά αλλά σας υποδεικνύει όλα αυτά που δεν θέλετε να δείτε όπως τα έξοδα, τα δάνεια, τις εκκρεμότητες. Θέλετε δεν θέλετε, θα χαράξετε νέα επαγγελματικά μονοπάτια και θα διευρύνετε τις οικονομικές αναζητήσεις σας προσπαθώντας να φέρετε ισορροπία. Σοφή η παρουσία και η συμβουλευτική στάση κάποιων ώριμων φίλων που θέλουν να σας δουν να στέκεστε στα πόδια σας και θα το καταφέρουν αργά ή γρήγορα. Τα πράγματα ζορίζουν, γι’ αυτό προσπαθείτε να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς θέλετε, αφού ούτε εσείς ξέρετε τι θέλετε. Με την ανάδρομη λειτουργία της Αφροδίτης, η έννοια του συμφέροντος, του πάθους και του ελέγχου κορυφώνεται τόσο από εσάς απέναντι στο σύντροφό σας όσο και από τον σύντροφό σας απέναντι σε σας. Η μετακίνηση του Άρη ακριβώς απέναντί σας, στις 10, δεν θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα, αφού θα δοκιμάσει ψυχή, ισορροπία και ευκαιρίες, προκαλώντας λόγια, παρεξηγήσεις και προστριβές, δυστυχώς έντονα. Στις 28 θα μπορούσατε να ξεφύγετε από κάποιες καταστάσεις, αν βάζατε τη λογική να κυριαρχήσει, αλλά αυτό το διάστημα ποιος την έχασε για να τη βρείτε εσείς;

Τοξότης
Δεν ξέρουμε τι περιμένατε αλλά, όταν ένας πλανήτης όπως η Αφροδίτη γυρνάει ανάποδα, αλλιώς τα σκεφτήκατε και αλλιώς σας προκύπτουν. Στις 12, με το επαγγελματικό σας στο μεσουράνημά σας, με ζόρι, κούραση και μεγάλη οικονομική πίεση, καταφέρνετε να μπείτε πάλι σε κάποια πλάνα, αλλά δεν έχετε την ελευθερία κινήσεων, τον ενθουσιασμό, τη χαρά και τη θέληση που είχατε στο παρελθόν. Αυτό που θα σώσει τα πράγματα είναι κυριολεκτικά το τέλος του μήνα. Η Νέα Σελήνη μέσα στον Κριό λέει ότι έχετε το πάθος, το θέλω και την αποφασιστικότητα για να τα γκρεμίσετε όλα, να διώξετε τον εκνευρισμό και, μαζί με τους λίγους που σας εμπιστεύονται, να ανατρέψετε τα σενάρια οπλίζοντας τον εαυτό σας με την αισιοδοξία αυτών που έχουν μάθει να δίνουν συνεχώς μάχες. Αισθάνεστε ότι, όσο και να αγαπάτε τους ανθρώπους, σας είναι αδύνατον πλέον να συνεχίσετε να κάνετε θυσίες και να πληρώνετε αμαρτίες γονέων ή άλλων συγγενών. Η ανάγκη σας για βελτίωση της ζωής, δεν πρόκειται αυτή τη φορά να επιτευχθεί ή να γίνει μέσω ενός θαύματος. Αυτό που σας προκαλεί πλέον ο μήνας, είναι να αντιληφθείτε πού ακριβώς βρίσκεστε, γιατί φτάσατε και πώς θα μπορούσατε να το αλλάξετε.

Αιγόκερως
Οι οικογενειακές σας σχέσεις εξακολουθούν να είναι δύσκολες και, γιατί να μην είναι, αφού δεν θέλετε ούτε εσείς να τις ξεκαθαρίσετε. Μάλλον, θα λέγαμε ότι βολεύουν τα πράγματα παραπάνω. Καμιά φορά, όταν δεν αποφασίζουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, έρχεται ένα ουράνιο χαστούκι που μας ανοίγει τα μάτια, έστω και αν αυτό πονάει. Είναι απολύτως απαραίτητο. Στις 12 τίθενται ερωτήματα, ενώ η ανάδρομη Αφροδίτη δεν διευκολύνει τη ζωή σας και φέρνει πολλά τελεσίγραφα. Μήπως, εκεί που πηγαίνετε για να φέρετε βόλτα τους άλλους, βρεθείτε σε πολύ πιο δύσκολη θέση από αυτούς; Μην πιστεύετε τα ωραία λόγια γιατί πρέπει να ακολουθούν και ωραία έργα και εσείς πάσχετε σε αυτό, γι’ αυτό πάσχουν και αυτοί που πλησιάζουν αυτή στιγμή εσάς. Μπορεί να κρύβουν συμφέροντα, μπορεί να κρύβουν στόχους, μπορεί να κρύβουν χειριστικότητα. Πάντως ό,τι και να γίνει στις 28, με την Νέα Σελήνη μέσα στον τέταρτό σας οίκο, δηλαδή το χώρο της οικογένειας, πολλά θα ξεκαθαριστούν και όχι κατ’ ανάγκη με το πιο ωραίο και ευχάριστο τρόπο. Όμως, από εκεί και πέρα, θα έχετε βάλει σε άλλη βάση τη ζωή σας και θα μπορείτε να ζήσετε και εσείς και οι άλλοι καλύτερα.

Υδροχόος
Ένα περίεργο σκηνικό σας τυλίγει και δεν υπάρχουν περιθώρια για να πούμε ότι θα εξαπατηθείτε, θα κάνετε λανθασμένους υπολογισμούς ή θα τραβήξετε πίσω, αφού έχουμε και μία Πανσέληνο στην Παρθένο που έχει αναστολές. Δυστυχώς, χρειάζεται πάρα πολύ σκέψη, πολύ νόηση, πολύ δόση καλοσύνης, που το τελευταίο διάστημα δεν την βλέπουμε να συναντιέται στο σύνολό σας. Η δυνατότητές σας για να στραφούν τα πράγματα σε ένα καλύτερο δρόμο, μετά τις 10 με τον Άρη μέσα στο ζώδιο του Ταύρου, χειροτερεύουν, αφού οι σχέσεις με τα παιδιά και τον άνθρωπό σας οδηγούνται σε σχετικά άσχημες τριβές και επαναλήψεις. Η απόφασή σας να γεφυρώσετε το χάσμα ή να υψώσετε μία σημαία ανακωχής μπορεί υποδαυλιστεί από την Νέα Σελήνη στον Κριό, εάν βέβαια έχετε συναίσθηση ότι είστε αυτοί που μπορείτε να αλλάξετε και να διορθώσετε σχεδόν τα πάντα. Αν δεν το έχετε ακόμα αντιληφθεί, έχουμε αρκετό δρόμο και αρκετές δυσκολίες. Το δίλημμα είναι αν θα έχετε το θάρρος, την δύναμη και την συναισθηματική ωριμότητα να αντιληφθείτε ότι μερικά πράγματα δεν γίνονται υπέρ μας και ότι βολεύουν και τακτοποιούν τα συμφέροντα άλλων ανθρώπων, που όσο και να τους αγαπάμε, δεν μπορεί να είναι περισσότερο πρωταγωνιστές από εμάς τους ίδιους στην ίδια μας τη ζωή.

Ιχθείς
Η οικονομική αστάθεια και οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι σχέσεις που έρχονται από τα παλιά και οι επαφές με διάφορα πρόσωπα είναι πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στο θεματολόγιο του Μάρτη. Όμως, στις 12, μία ισχυρή Πανσέληνος λέει να αφήσετε κατά μέρος τα ωραία σενάρια και να δείτε την πραγματικότητα για να αντιληφθείτε πού ακριβώς βρίσκεστε. Αν, σε γενικές γραμμές, είστε στην αναζήτηση ευκαιριών ή αξιοποίησης επαγγελματικών θεμάτων ή συζητάτε και σκέφτεστε ένα νέο συνεταιρισμό, δεν θα χρειαστεί να τρέξετε τόσο πολύ γιατί το κλίμα γενικά μοιάζει να διαφοροποιείται υπέρ σας. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, τον λόγο και την ικανότητά σας να στριμώχνετε τους άλλους για να πάρετε απαντήσεις, θα συνειδητοποιήσετε, μέχρι και τις 13 που ο Άρης είναι στο ζώδιό σας, τι πραγματικά παίζεται γύρω από τις σχέσεις σας, αν έχουν μέλλον και ποιο θα είναι αυτό. Στις 20 ο Ήλιος μετακινείται μέσα στον Κριό, οδηγώντας τα οικονομικά και τα επαγγελματικά σας θέματα προς το καλύτερο, ενώ στις 28 η Νέα Σελήνη θα σας υποδείξει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος, ο τρόπος της σκληρής δουλειάς, των απαιτήσεων, της φροντίδας και της αυστηρότητας που μπορεί να σας φέρει εκεί που ονειρεύεστε. Όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι θα αποδειχθούν σε αυτή τη φάση απλά μονόδρομοι.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *