Τα ζώδια τον μήνα Ιούνιο

Τα ζώδια τον μήνα Ιούνιο

Τα ζώδια τον μήνα Ιούνιο

Από τη Χριστίνα Λουκά

Ο μήνας ξεκινάει με την Αφροδίτη στον Κριό να σας στηρίζει μέχρι τις 6 και να διαλαλεί την ικανότητά σας να πείθετε τους ανθρώπους. Ο Ερμής στον Δίδυμο, από τις 7 και μετά, σας επιτρέπει να εκφράσετε τις ιδέες σας. Ο Άρης από τις 5/6 μαζί με την Νέα Σελήνη στις 24 μέσα στο μεσουράνημά σας στον Καρκίνο, σας προωθεί ξεκαθαρίζοντας εχθρούς, παρασκήνιο και διάφορα εμπόδια από το δρόμο σας. Αυτό σας υποδεικνύει ότι δεν χαίρονται όλοι με την επιτυχία, τις ιδέες και την εξέλιξή σας. Η δύσκολη Πανσέληνος στις 9/6, κάτω από την σκιά του Κρόνου στον Τοξότη, ζητάει μεγάλη λογική διεργασία στο να χειριστείτε σωστά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να καλύψετε τα κενά σας. Ο Δίας στον Ζυγό γυρνάει ορθόδρομος στις 9, μειώνοντας τα εμπόδια και βάζοντας πολλά πράγματα επιτέλους σε τάξη.

Κριός
Έχετε ένα μήνα γεμάτο προκλήσεις στον οποίον πρέπει να ανταποκριθείτε. Μέσα στη σχέση σας πλησιάζετε πολύ ο ένας τον άλλον, παρόλο που φαίνεται ότι οι συνθήκες δεν είναι ό,τι καλύτερο για σας και τον άνθρωπό σας, αφού από πλευράς φόρτου και προβλημάτων μποϋκοτάρεστε. Η επικοινωνία με τον Ερμή μέσα στους Διδύμους είναι συναρπαστική, η ευστροφία, το χιούμορ, αλλά όλα αυτά δεν σας καλύπτουν. Στην πραγματικότητα, στην πρώτη ευκαιρία, στο πρώτο δύσκολο σημείο, ο καθένας θα κοιτάξει τη δική του πλευρά και εσείς θα δείτε τους φόβους σας να επαληθεύονται. Στην πραγματικότητα, δεν ζείτε το καλύτερό σας διάστημα, γιατί η συναισθηματική φόρτιση έχει χτυπήσει κόκκινο και εσείς αισθάνεστε ώρες-ώρες να διαλύεστε. Με τον Άρη μέσα στον Καρκίνο στο 10ο σας οίκο, είναι σίγουρο ότι κάποιοι σας υποσκάπτουν. Είστε άτομα αρκετά φιλόδοξα και με ισχυρή προσωπικότητα. Όμως προσέξτε, γιατί ίσως βρεθεί μια πιο δυνατή από τη δική σας προσωπικότητα και τότε θα φάτε τα μούτρα σας. Καλό θα ήταν αυτή την εποχή να μην ανοίγεστε στους ανθρώπους, όπως το συνηθίζετε. Καλό είναι να κρατάτε τις αποστάσεις, γιατί τώρα πια, όλα είναι ρευστά.

Ταύρος
Αισθάνεστε ότι δεν αναγνωρίζεστε με τον τρόπο που θέλετε. Αυτό σας πικραίνει. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και τις 21 δεν είναι ουσιαστικά η δική σας στιγμή. Η υγεία σας υποσκάπτεται από τα άγχη και ένα διάσπαρτο συναίσθημα ενοχής, που φρόντισε ενδεχομένως κάποιος να σας το καλλιεργήσει. Εάν πραγματικά θέλετε να ανοίξουν οι πόρτες, δεν έχετε παρά να δώσετε τη μάχη σας και να περιμένετε λίγο αργότερα τα πράγματα. Στις 21, η είσοδος του Ήλιου στον Καρκίνο ισχυροποιεί τα χαρτιά σας, την αναγνώριση και τα επιτεύγματά σας. Εκεί πλέον μπορείτε να συνεννοηθείτε. Με στόχο την ψυχική σας ηρεμία, αντιλαμβάνεστε ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να καταλάβουν ούτε με το καλό ούτε με το κακό. Είστε από τους ανθρώπους που δύσκολα παίρνουν αποφάσεις σημαντικές και πάντα προστρέχουν στην καθοδήγηση κάποιων τρίτων, αυτό όμως δεν σας εξασφαλίζει την επιτυχία. Αυτόν τον καιρό, όσοι συζητάτε κάποιες συμφωνίες που είναι σημαντικές για εσάς, ίσως να μην ολοκληρωθούν μέσα σε εύλογο χρόνο. Δώστε όλη σας την προσοχή στην υγεία κάποιου πολύ κοντινού σας ανθρώπου, του οποίου, ευτυχώς, το πρόβλημα δεν θα είναι σοβαρό. Οι αλλαγές στον επαγγελματικό σας χώρο θα είναι τεράστιες και γρήγορα εξελίξιμες.

Δίδυμοι
Το μήνα των γενεθλίων σας αρχίζετε να βλέπετε τα πράγματα διαφορετικά. Συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ανοίξετε τα χαρτιά σας και να δείξετε ποιοι αληθινά είστε σε κάποιους ανθρώπους, που απλά σας εχθρεύονται και ψάχνουν να βρουν τα αδύνατά σας σημεία για να σας υποσκάψουν. Κρατήστε τα χαρτιά κλειστά. Η σιωπή εδώ θα αποδειχτεί προσωρινά χρυσός. Η παρουσία της Αφροδίτης στο Κριό μέχρι τις 6 του μήνα στηρίζει τη σχέση, τη λάμψη και την γοητεία σας. Η ιδέα του να είστε πιο μαχητικοί, δεν είναι η πλέον κατάλληλη σε αυτή τη φάση της ζωή σας, γιατί οι συνθήκες και το περιβάλλον γύρω σας φέρνουν εντάσεις και συγκρούσεις από το επαγγελματικό στην καθημερινότητα. Η ζεστασιά δεν κυριαρχεί πλέον ανάμεσά σας και ναι εσείς ανοίγετε τα φτερά σας για καινούργιες επιτυχίες. Η απογοήτευση που αισθάνεστε σας έχει κάνει λιγότερο ευγενικούς, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αντίκτυπο στην κοινωνική και αισθηματική σας ζωή. Μεγάλη η πιθανότητα κάποιων συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια, αλλά και στον χώρο της δουλειάς σας. Αιτία όλων αυτών, ο τρόπος λειτουργίας σας αλλά και οι αντιδράσεις σας.

Καρκίνος
Ο Άρης μέσα στο ζώδιό σας, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί το καλύτερο στοιχείο. Εκτός και αν έχετε αποφασίσει να ξεπληρώσετε τις προσβολές και τα διάφορα παιχνίδια που παίχτηκαν πίσω από την πλάτη σας. Αντικαταστήστε τους ανθρώπους που είναι ηττοπαθείς με ανθρώπους περήφανους και δημιουργικούς, οι οποίοι θα σας ενθαρρύνουν και θα σας ανανεώσουν το συντομότερο δυνατόν. Η αίσθηση ότι έχετε παγιδευτεί και εγκλωβιστεί σε διάφορα πράγματα και ο φόρτος εργασίας σίγουρα δεν είναι το καλύτερο στοιχείο αυτή την εποχή. Συχνά πυκνά θα έχετε το μήνυμα ότι κάποιοι πιθανόν να δημιουργούν προβλήματα. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε, με την Νέα Σελήνη μέσα στον Καρκίνο, ότι ήρθε η ώρα να εμπλουτίσετε κοινωνικά. Μην υπακούετε στις παρορμήσεις σας. Προστατευθείτε από την τάση σας να κάνετε κακό στον εαυτό σας. Μην υποβάλλετε τον εαυτό σας σε μπελάδες. Είστε δραστήρια άτομα και δεν σας λείπει το ταμπεραμέντο. Αυτό όμως που σας λείπει είναι η πνευματική καλλιέργεια. Φροντίστε να εμπλουτίσετε τον πνευματικό σας κόσμο. Η ένταση μέσα στην οικογένεια βρίσκεται στην κορύφωσή της. Αδιαφορήστε για τα λόγια των άλλων και κάντε την πρώτη κίνηση συμφιλίωσης.

Λέων
Με τον Άρη μέσα στον Καρκίνο κάνετε βαθιά ξεκαθαρίσματα με τον εαυτό σας, τα συναισθήματά σας και την ανάγκη σας για αγάπη και έρωτα. Παρόλο που τα πράγματα είναι δύσκολα και σίγουρα περιστοιχίζεστε από περίεργες συνθήκες και βέβαια τα χρήματα καθυστερούν, δεν θα λέγαμε ότι το οικονομικό σας είναι θέμα προς συζήτηση. Οικονομικά, για να έχετε αυτά που χρειάζεστε, θα απαιτηθεί μεγαλύτερη προσπάθεια και αυτό θα αυξήσει και το άγχος και την πίεση η οποία ασκείται σε σας. Ξεγελάτε, όμως, τις καταστάσεις, βρίσκοντας άλλα πράγματα που σας παρέχουν ισορροπίες και ψυχική ενίσχυση. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχετε κερδίσει την μάχη με τον εαυτό σας και έναντι των υπολοίπων, που πιστεύουν ότι δεν ξέρετε να διαχειρίζεστε τα χρήματα και ότι παθαίνετε πανικό στην πρώτη δυσκολία που τα πράγματα φαίνονται περίεργα. Τα ξεσπάσματά σας είναι λίγο παρατραβηγμένα, ίσως και λίγο θεατρινίστικα, αφού κατά βάθος δεν είστε ούτε τόσο πολύ απογοητευμένοι, ούτε τόσο πολύ νευριασμένοι. Λύστε τώρα αμέσως όλες τις διαφορές που έχετε με τους συγγενείς και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν περιουσιακά ζητήματα. Δεν έχετε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Παρθένος
Οι πλανήτες συσσωρεύτηκαν στο μεσουράνημά σας και για καλό σας. Με τον Ερμή και τον Ήλιο μέσα στο ζώδιο των Διδύμων και τον Άρη μέχρι τις 4 και μία Πανσέληνο στον άξονα Διδύμων-Τοξότη 9/6, έστω και σκιασμένη από τον Κρόνο, στην πραγματικότητα συνειδητοποιείτε τις δυνατότητές σας. Έχετε κάθε φορά την ευκαιρία, όταν ο Ήλιος είναι στους Διδύμους, να ξαναγεννηθείτε μέσα από τη στάχτη σας και να ξαναγίνετε ο παλιός καλός σας εαυτός. Μπορεί αυτό να απαιτήσει από σας μια αρκετά μεγάλη δόση εσωστρέφειας, η οποία τείνει να υποχωρήσει στο τέλος του μήνα με την Νέα Σελήνη στο Καρκίνο, που σας μαθαίνει τι ακριβώς θέλετε και τι χρειάζεστε για να είστε ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι. Θα συνεισφέρει και ο Δίας στον Ζυγό που ορθοδρομεί μετά τις 9 στο να βρείτε ξανά τις ισορροπίες και ησυχίες σας. Είστε άτομα φιλόδοξα και δεν το κρύβετε. Όμως, ότι θα φτάνατε να γίνετε αριβίστες, ούτε κι εσείς το πιστεύατε, ούτε και κανένας άλλος. Είναι κρίμα. Βρείτε κάποιο ζωάκι, περιποιηθείτε το και πάρτε το υπό την προστασία σας. Θα νιώσετε όμορφα και θα γεμίσει η ζωή σας, προσφέροντας στοργή και προστασία σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα.

Ζυγός
Νέες επιθυμίες σας κατακλύζουν με την Αφροδίτη από τις 7 του μήνα στον Ταύρο και τα πάθη κατακλύζουν το σώμα σας και κάνουν το αίμα σας πραγματικά να καίει. Μπορείτε να κυνηγήσετε τις ευκαιρίες, μπορείτε να προχωρήσετε και να διαγράψετε πράγματα. Είναι μια σημαντική περίοδος διαπραγμάτευσης, ειδικά σε θέματα οφειλών, νέων οριζόντων, ενός έρωτα, μίας ισορροπίας μέσα σε ένα γάμο αλλά και επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Αρκεί να βγείτε λίγο από τα τετριμμένα και να ψάξετε τι είναι αυτό που τροφοδοτεί και ενεργοποιεί τον εαυτό σας. Οι συμφωνίες σας είναι πολύ πιο καλές από ότι τις φαντάζεστε και γόνιμες. Στηρίζονται και ευεργετούνται από το τρίγωνο που δημιουργεί η Αφροδίτη μαζί με τον Πλούτωνα. Πρέπει να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό και τη δύναμή σας για να κερδίσετε δόξα, αναγνώριση και το χειροκρότημα που τόσο πολύ χρειάζεστε. Οι συμβιβασμοί είναι μέρος της ζωής μας. Πάψτε, λοιπόν, να χτυπάτε γροθιά στο μαχαίρι και γίνετε πιο διαλλακτικοί. Μόνο κέρδος θα έχετε από αυτή την μεταστροφή. Κάντε μια ειλικρινή προσπάθεια να πλησιάσετε το άτομο, που σας ενδιαφέρει. Χρησιμοποιήστε όλη τη διπλωματικότητα που διαθέτετε. Αλλά πάνω απ’ όλα να είστε ειλικρινείς μαζί του.

Σκορπιός
Πρέπει, πρώτον, να καταλάβετε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάτε σε μόνιμα άγχη και προβληματισμούς. Δεύτερον, πρέπει να αλλάξετε το ύφος και τον τρόπο σας, ώστε να ξαναφέρετε την αισιοδοξία και το πάθος στην κρεβατοκάμαρα, στο τραπέζι, στο σαλόνι γιατί έχετε πάψει να χαμογελάτε και να φλερτάρετε ο ένας τον άλλον. Και οι δύο είστε παγιδευμένοι στις αναποδιές και στα περίεργα της ζωής. Ο καθένας λέει τα δικά του χωρίς να ακούει τον άλλον. Εάν αρχίσετε πραγματικά να προσέχετε ο ένας τις αλλαγές του άλλου, θα μετριάσετε τις αρνητικές επιπτώσεις που υπάρχουν στο ερωτικό και σεξουαλικό τομέα. Θα στηρίξετε ο ένας τον άλλον, κλείνοντας την πόρτα σε τρίτους που θέλουν να παρέμβουν στην οικογένειά σας και να δημιουργήσουν προβλήματα. Προσγειωθείτε και μην πετάτε στα σύννεφα. Άλλο είναι να κάνετε όνειρα και άλλο είναι να πετάτε στα σύννεφα. Η ζωή δεν είναι μόνο όνειρα, είναι και πράξη. Βάλτε σε τάξη τα οικονομικά σας, γιατί δεν έχετε άλλα περιθώρια για σπατάλες. Μέχρι τώρα ήταν η περίοδος των παχιών αγελάδων, αλλά το μέλλον έρχεται αμείλικτο.

Τοξότης
Είναι η ώρα για να πάρετε αποφάσεις στα επαγγελματικά σας. Στο μεν εργασιακό κομμάτι θα πρέπει να κυνηγήσετε πράγματα που σας ενδιαφέρουν, αλλά και ταυτόχρονα να τολμήσετε να πειραματιστείτε ή να αναρωτηθείτε, αν θα ήσασταν καλοί και σε κάποιες άλλες εργασίες ή συνεργασίες. Έχετε περιορίσει πάρα πολύ με τον τρόπο σκέψης σας και την απολυτότητα του χαρακτήρα σας, τον τρόπο με τον οποίον διεκδικείτε τις ευκαιρίες ή δοκιμάζετε τα ταλέντα σας. Η περίοδος αυτή θα μπορούσε, με τις συμφωνίες που έρχονται, να σας επιτρέψει να κάνετε καινούργιους διακανονισμούς απέναντι στους οφειλέτες σας, δείχνοντας τους τον όγκο της δουλειάς και τα επερχόμενα κέρδη που δεν θα αργήσουν. Μετά τις 21, τα πράγματα μοιάζουν να είναι αρκετά πιο εύκολα και, αν είναι απολύτως απαραίτητο, προχωρήστε σε κάποιες πωλήσεις. Πάψτε να θεωρείτε ότι εσείς και μόνο εσείς υπάρχετε πάνω στη γη. Δεν υπάρχει μόνο το δικό σας θέλω. Υπάρχουν και οι επιθυμίες του συντρόφου σας, που πρέπει να τις σεβαστείτε. Συμφιλιωθείτε με τους συναδέλφους σας μέσα στο χώρο της εργασίας σας. Δεν έχετε άλλες επιλογές παρά μόνο την αρμονική συνεργασία μαζί τους, αν θέλετε να πάτε μπροστά.

Αιγόκερως
Σίγουρα περνάτε μία δύσκολη καμπή και είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε ό,τι κρίνετε απαραίτητο, όχι όμως χωρίς να διαπραγματευτείτε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν με πολύ μεγάλη προσοχή. Οι προτάσεις κάποιων ανθρώπων να προχωρήσετε σε ένα νέο κύκλο εργασιών είναι πολύ πιο κοντά στα όνειρά σας. Φανείτε πιο τολμηροί και δοκιμάστε. Ο κίνδυνος να βρεθείτε εκτεθειμένοι, προέρχεται καθαρά από τον ίδιο σας τον εαυτό και μόνο. Εάν αρχίζετε να συζητάτε, να σχολιάζετε και να μιλάτε για όλα αυτά πριν τις 25 του μήνα όπου τα πράγματα τείνουν να δώσουν ισορροπίες, είναι πάρα πολύ πιθανόν γύρω στις 15, με τη διάμετρο Ήλιου στους Διδύμους και Κρόνου στον Τοξότη, το πράγμα να ξεφουσκώσει και εσείς να μείνετε μία ακόμα φορά μόνοι σας και ακάλυπτοι. Το συμφέρον σας, λοιπόν, είναι η ευγένεια και ο ελιγμός. Τι συμβαίνει μαζί σας και δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε με τους άλλους ανθρώπους; Βάλτε σε τάξη τη σκέψη σας και το ταμπεραμέντο σας και ξαναπροσπαθήστε. Ο εγωισμός δεν σας αφήνει να δείτε τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν. Μην είστε τόσο εμπαθείς, βγάλτε τις παρωπίδες και δείτε ποιον δρόμο ακολουθείτε.

Υδροχόος
Ο Ιούνης έχει μια καταλυτική χροιά στις υποθέσεις σας, κάθε άλλο παρά αρνητική, τονώνει το εγώ σας και τονίζει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Παράλληλα, μαζί με τον Δία στον Ζυγό, σας βοηθάει να ορθοδρομήσετε και να συγκρατήσετε τον εαυτό σας. Αρχίζετε να κάνετε ό,τι μπορείτε, αφού από την αρχή του μήνα με την Πανσέληνο υποχρεώνεστε να ανοίξετε τα μάτια σας και να ψάξετε τι δεν έχετε εκτιμήσει σωστά, ποιων τη γνώμη δεν έχετε υπολογίσει και τι ακριβώς τρέχει στο σπίτι και στην οικογένειά σας. Με λίγα λόγια, θα βρεθείτε να τρέχετε στην προσπάθειά σας να προλάβετε τους ρυθμούς των εξελίξεων που είναι έντονοι, αλλά ταυτόχρονα θα βρεθείτε και κάτω από τη σκληρή και πολύ υποκειμενική κριτική κάποιων ανθρώπων που φθονούν τα ταλέντα σας. Μέχρι σήμερα τα οικονομικά σας δεν είχαν φτάσει σε αδιέξοδο, όμως από δω και πέρα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τα έξοδα που κάνετε. Η περίοδος αυτή θα είναι ευνοϊκή για οτιδήποτε κάνετε. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να επιλύσετε χρονίζοντα προβλήματα, όποια κι αν είναι αυτά. Καμιά φορά η διπλωματικότητα στις δημόσιες σχέσεις φέρνει μεγαλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι η ειλικρίνεια. Γι’ αυτό δεν πρέπει να είστε απότομοι και μονοκόμματοι.

Ιχθείς
Θα έρθουν στην επιφάνεια παλιές τριβές με τον άνθρωπό σας και μην έχετε την ελπίδα ότι θα προσπεραστούν οι διαφορές σας τόσο εύκολα, αν δεν δώσετε δείγματα ότι αλλάξατε τρόπο και σκεπτικό. Το να καταφύγετε σε κινήσεις κύρους και εντυπωσιασμού απέναντι στον άνθρωπό σας δεν πρόκειται να αποδώσει. Οι προσωπικές σας εντάσεις και φόβοι, θα πρέπει να λυθούν με πολλή συζήτηση για να επανέλθουν ξανά οι ισορροπίες. Θα πρέπει να δηλώσετε με τον τρόπο σας πως τον νιώθετε, πως τον καταλαβαίνετε σαν άνθρωπο, πως τον ξεχωρίζετε και πως αναγνωρίζετε τη συνεισφορά του σε όλα όσα έχετε πετύχει. Αν δεν εκφράζετε αυτά τα οποία αισθάνεστε ή αν τα λόγια δεν συμπίπτουν μαζί με τα έργα, βρίσκεστε πολύ κοντά σε δύσκολες καταστάσεις. Η τελική έκβαση έχει να κάνει με σας. Μην είστε βιαστικοί και επίμονοι. Πολλές φορές κερδίζετε περισσότερα ακολουθώντας την τακτική αυτή. Μην ξεχνάτε πως όποιος βιάζεται, σκοντάφτει. Περίεργο κλίμα επικρατεί και στο χώρο εργασίας σας. Κάντε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να είστε ευχάριστοι και συνεργάσιμοι. Δεν σας συμφέρει να είστε εριστικοί την περίοδο αυτή. Με άνεση διεκδικήστε βελτίωση των οικονομικών σας. Τώρα μπορείτε να το κάνετε, μιας κι έχετε αποδείξει τις ικανότητες και την αξία σας.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *