Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, όταν σε μια συναυλία του πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία ως ένδειξη συμπαράστασης για τον πόλεμο στο Ισραήλ.
Όπως αναφέρουν πηγές, ο τραγουδιστής φέρεται να είπε στους θαυμαστές του «άντε γα@@@@@ε» κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο Λονδίνο.
Facebook has censored the photo of Roger Waters,leader of the Pink Floyd band, after carrying Palestine flag on the stage. pic.twitter.com/xmvWxzotoW
— AlQastal News (@QastalNewsEn) October 11, 2023
Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους αποχώρησαν πριν προλάβει να ερμηνεύσει κάποιο τραγούδι και όχι μόνο για τα πολιτικά του μηνύματα, αλλά και για όλη τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, εμφάνισε πάνω στη σκηνή ένα λάπτοπ και άρχισε να διαβάζει σημειώσεις του για τα κατοικίδιά του.
Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν, καθώς πολλοί βγήκαν στο Twitter για να εναντιωθούν κατά της στήριξης του μουσικού υπέρ της Παλαιστίνης, στον απόηχο του πολέμου με το Ισραήλ. Όπως ανέφεραν οι χρήστες, το Facebook λογόκρινε τη φωτογραφία του Γουότερς να κρατάει μια σημαία της Παλαιστίνης στη σκηνή.
Ωστόσο, ορισμένοι υπερασπίστηκαν τον καλλιτέχνη, δηλώνοντας ότι ο Γουότερς υπήρξε «φάρος» και ότι «κανείς δεν αντιμετώπισε τις κακοήθεις συκοφαντίες του ισραηλινού κράτους και των ξένων ακολούθων του όπως αυτός».

