Τη δυσαρέσκειά του για τα δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική του ζωή εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Βασάλος μέσα από την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», απαντώντας στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και τον ήθελαν να έχει τραβήξει χωριστούς δρόμους με τη σύντροφό του, Δανάη Βαρθολομάτου.
Ο παρουσιαστής δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, τονίζοντας πως τον ενόχλησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι προβλήθηκαν πληροφορίες χωρίς, όπως υποστήριξε, να προηγηθεί επικοινωνία μαζί του για επιβεβαίωση.
«Πέρασα μια δύσκολη εβδομάδα, γιατί ακούστηκαν πολλά χωρίς κανείς να επικοινωνήσει μαζί μου. Αν κάποιος θέλει να κάνει ρεπορτάζ για την προσωπική μου ζωή, ας σηκώσει πρώτα το τηλέφωνο», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί απαραίτητη τη διασταύρωση των πληροφοριών πριν δημοσιοποιηθούν.
Στη συνέχεια εξήγησε ότι άλλο είναι να μεταφέρεται μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία και άλλο να παρουσιάζεται ως δεδομένο ένα προσωπικό θέμα, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θα επέλεγε ποτέ να μιλήσει με βεβαιότητα για τη ζωή κάποιου άλλου χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία.
Παρότι απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας για τη σχέση του, ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να υπάρχει σεβασμός απέναντι στην προσωπική του ζωή και στον τρόπο με τον οποίο μεταδίδονται τέτοιου είδους ειδήσεις.
«Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω την προσωπική μου ζωή. Αν όμως κάποιος θέλει πραγματικά να μάθει τι ισχύει, μπορεί πολύ απλά να μου στείλει ένα μήνυμα ή να με πάρει τηλέφωνο. Έτσι γίνεται το σωστό ρεπορτάζ», είπε με έντονο ύφος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την υπεύθυνη δημοσιογραφική κάλυψη προσωπικών ζητημάτων.
Η τοποθέτησή του προκάλεσε συζητήσεις, καθώς άνοιξε για ακόμη μία φορά τον διάλογο γύρω από τα όρια ανάμεσα στην ενημέρωση και τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής των δημόσιων προσώπων.

