Πληροφορική η μία, Οικονομικά η άλλη, κοινή αγάπη και των δυο, η ζωγραφική. Ο λόγος για τις δίδυμες Κύπριες αδελφές, Στέλλα και Μαρία Παπά που επέλεξαν να εκφράζονται μέσω των πινέλων τους.

Ωστόσο, και παρόλο που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, η κάθε μια εκφράζει την τέχνη της με διαφορετικό τρόπο. Ενώ η Στέλλα ασχολείται με προσωπογραφίες, η Μαρία ζωγραφίζει τοπία και καθημερινές στιγμές.
- Διαβάστε επίσης: O Ανδρέας Τσέλεπος μας συστήνει -για πρώτη φορά- τους πρωταγωνιστές της ζωής του, τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά τους Αμέλια και Λάκη.

Η Στέλλα, οπαδός του ρομαντισμού, χρησιμοποιεί πάντα αδρές πινελιές και έχει απαγορεύσει στην συμμετρία να επεμβαίνει στους πίνακες της. Βασικά υλικά της η μαύρη, χρυσή και ασημί μπογιά, με τις οποίες επιδιώκει να μεταφέρει στο κοινό την ελπίδα πως κάτι όμορφο κρύβεται σ’ αυτόν τον «σκοτεινό» κόσμο. Από την άλλη η Μαρία, εντάσσει τον εαυτόν της μεταξύ του Ρεύματος του ρεαλισμού και του Ιμπρεσιονισμού.

Αποτυπώνει τα πραγματικά χαρακτηριστικά χωρίς τα στοιχεία του εξωπραγματικού χρησιμοποιώντας παράλληλα ζωντανά χρώματα για να μεταφέρει την άμεση εντύπωση που προκαλεί η εικόνα. Όλοι οι πίνακες της στηρίζονται στην συμμετρία, τις έντονες αντιθέσεις και την μικτή τεχνική. Πηγή έμπνευσης της Μαρίας η φύση, οι ανθρώπινες σχέσεις καθώς και τα άτομα που θαυμάζει, ενώ βασικά υλικά της είναι τα ακρυλικά. Η Στέλλα έχει πηγή έμπνευσης τον άνθρωπο και όλα όσα νιώθει η ψυχή του, ενώ λέει πως με κάθε προσωπογραφία που φτιάχνει, δίνει ανθρώπινη μορφή στα συναισθήματα της.

Η Στέλλα και η Μαρία Παπά, με καταγωγή από τη Λάρνακα, έχουν συμμετάσχει με έργα τους σε εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπήρξαν υποψήφιες για διάφορα βραβεία όπως τα «Best European Artist», «Best American Artist», «Dream Art Awards 2024» και «London Art Biennale 2024». Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν μια δυαδική έκθεση στην οποία κάθε πίνακας τους θα συνοδεύεται με ποιήματα του ποιητή πατέρα τους, Αντώνη Γαβριήλ Παπά, από το Κίτι.

