HomeTALK OF THE TOWNΤάσος Τρύφωνος: «Φέτος είχαμε μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν του Τετ Α Τετ!»

Τάσος Τρύφωνος: «Φέτος είχαμε μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν του Τετ Α Τετ!»

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΤΟΝ ALPHA, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Νωρίς δεν «ρίχνει αυλαία» η φετινή 13η σεζόν του Τετ Α Τετ; Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε το κλείσιμο της σεζόν γύρω στα μέσα ή τέλη Ιουνίου, μαζί με τις περισσότερες εκπομπές της κυπριακής τηλεόρασης;

Η αλήθεια είναι ότι φέτος ξεκινήσαμε πιο νωρίς, στις αρχές Οκτωβρίου, αντί προς τα τέλη Οκτωβρίου όπως κάνουμε κάθε χρόνο συν το ότι δεν υπήρχαν έκτακτα γεγονότα όπως εκλογές οπότε «χάνονταν» κάποιες Κυριακές, τις προηγούμενες σεζόν. Οι 32 εκπομπές συμπληρώνονται αύριο Κυριακή 25/5 με καλεσμένη μας την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη, η οποία μας φιλοξενεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είναι ήδη δεδομένο πως η εκπομπή θα συνεχίσει να μεταδίδεται και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, κάθε Κυριακή, στις 18:45, από τον Alpha Κύπρου; Ή να περιμένουμε… εκπλήξεις;

Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του καναλιού αλλά, λογικά, ναι, θα παραμείνει στη ζώνη και στη μέρα που το έχει μάθει το τηλεοπτικό κοινό τόσα χρόνια.

Έπειτα από 13 χρόνια, έχεις σκεφτεί να κάνεις κάποια μεγάλη αλλαγή στην εκπομπή; Π.χ. να οπτικογραφείται μέσα σε ένα studio -στημένο και σε Κύπρο και σε Αθήνα- και όχι σε εξωτερικούς χώρους ή να μιλάνε φίλοι και γνωστοί του συνεντευξιαζόμενου στην κάμερα για εκείνον; Σκόρπιες σκέψεις κάνω…

Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε ένα πανομοιότυπο στούντιο σε Αθήνα και Κύπρο -αφού τα γυρίσματα γίνονται και σε Ελλάδα και Κύπρο-, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, είναι πρακτικά λίγο δύσκολο και επιβαρύνει οικονομικά το budget, αφού μιλάμε για δυο στούντιο. Από την άλλη, έχω εισπράξει ότι αρέσει στον κόσμο αυτή η εναλλαγή χώρων και δεν τους κουράζει. Είναι ένα «σήμα κατατεθέν» της εκπομπής, αν θες.

Σε ποιο κύκλο της εκπομπής έπαθες burn out κι είπες «χρειάζομαι ένα break πια από τις συνεντεύξεις και τους καλεσμένους» – αν και, τελικά, συνέχισες ακάθεκτος; Και μη μου πεις πως δεν το έπαθες ποτέ…

Κι όμως, δεν έπαθα ποτέ κάτι τέτοιο! Ίσως επειδή κάνω κάτι που με «τροφοδοτεί» και μου αρέσει πολύ. Άλλωστε, είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω – και, δεν σου κρύβω, με χαροποιεί ιδιαίτερα που φέτος είχαμε μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν του Τετ Α Τετ. Με τις συνεντεύξεις, όπως πολύ καλά ξέρεις, γνωρίζεις προσωπικότητες που πάντα ήθελες να γνωρίσεις κι είναι ένα μεγάλο «πανεπιστήμιο» να ακούς να σου μιλούν και να σου εξομολογούνται πράγματα όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Πάντως κάθε αρχή της σεζόν υπάρχει η ερώτηση και η απορία «φέτος ποιοι θα “γεμίσουν” 32 εκπομπές;», αλλά πάντα -μαγικά- γίνεται. Δείτε φέτος, ας πούμε: Γιάννης Πάριος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Χολυγουντιανή σταρ, Nia Vardalos, η Τάνια Τσανακλίδου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πύρρος Δήμας και πόσες άλλες σημαντικές προσωπικότητες πέρασαν από το Τετ Α Τετ. Το Τετ Α Τετ στον Alpha είναι μια εκπομπή που δημιουργεί σπάνιο αρχειακό υλικό για το κανάλι, όπως αντίστοιχα έχει φτιάξει ανάλογο αρχειακό υλικό και στο ΡΙΚ για τα χρόνια που προβαλλόταν εκεί.

Tasos Trifonos 2

Με δεδομένο ότι φιλοξένησες στην εκπομπή έως τώρα 350-400 περίπου καλεσμένους -κάποιους δύο ή και τρεις φορές- πόσο μεγάλη θεωρείς πως παραμένει η «δεξαμενή» των ανθρώπων εκείνων που έχουν κάτι καινούργιο να πουν, ενώ ταυτόχρονα ενδιαφέρουν και το κοινό να τους παρακολουθήσει;

Κάθε φορά είναι διαφορετική. Ο Γιάννης Πάριος, ας πούμε, είχε φιλοξενηθεί και στην πρώτη σεζόν της εκπομπής στο ΡΙΚ, αλλά η φετινή μας συνέντευξη ήταν διαφορετική. Δεν «στερεύει» ποτέ η «δεξαμενή», πρώτον επειδή προκύπτουν νέα αξιόλογα πρόσωπα και, δεύτερον, επειδή μετά από κάποια χρόνια -με μια αφορμή- μπορεί να φιλοξενηθεί ξανά κάποιος. Επίσης, δείτε, για παράδειγμα, ότι μια αντίστοιχη, μακροχρόνια εκπομπή συνεντεύξεων, όπως το Ενώπιος Ενωπίω του Νίκου Χατζηνικολάου, έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές τους ίδιους καλεσμένους, με απόσταση κάποιων χρόνων.

Ποιος από τους καλεσμένους της εκπομπής, σου… «έψησε το ψάρι στα χείλη» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποδεχτεί την πρόσκλησή σου;

Πανηγυρικά, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης…(γελάει). Δεκατρία ολόκληρα χρόνια τον περίμενα! Η… Πηνελόπη λιγότερα περίμενε τον Οδυσσέα (γελάει). Αλλά άξιζε η αναμονή!

Ποιους θα ήθελες να φιλοξενήσεις στο Τετ Α Τετ και δεν τα κατάφερες – είτε επειδή δεν ήθελαν, είτε επειδή δεν πρόλαβες;

Αχ, ξύνεις πληγές τώρα. Καταρχήν, θα πω τον Μίκη Θεοδωράκη, μετά τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Γιάννη Πουλόπουλο. Με τους δυο τελευταίους μίλησα στο τηλέφωνο, κάποιες φορές. Ευγενέστατοι, γλυκύτατοι, αλλά είχαν αποφασίσει -για δικούς τους λόγους ο καθένας-, ότι δεν θα ήθελαν να βγουν στην τηλεόραση.

Επίσης, υπάρχει κάποιος καλεσμένος που «θύμωσες» με τον εαυτό σου, επειδή δεν τον σκέφτηκες;

Πάλι ξύνεις πληγές. Λοιπόν, στην αρχή της σεζόν έκανα μια εκπομπή με την αγαπημένη μου, Χρύσα Ρώπα. Μετά πήγαμε για φαγητό και μου είπε «Τάσο, πρέπει να κάνεις την Καίτη Κωνσταντίνου!» – έπαιζαν τότε μαζί στη σειρά Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα. Της απάντησα: «Ναι, θα το δω». Ένα μήνα πριν πεθάνει η Καίτη, μου στέλνει μήνυμα η Χρύσα και μου γράφει: «Τάσο, μην ξεχνάς την Καίτη»… Δυστυχώς, μετά ήρθε η είδηση του θανάτου της που μας σόκαρε όλους.

Tasos Trifonos 4

Με δεδομένο πως στον Alpha Κύπρου υπάρχουν άλλες τρεις εκπομπές με καλεσμένους -δύο της Χριστιάνας Αριστοτέλους, αλλά και η βραδινή του Λούη Πατσαλίδη- υπήρξαν φορές που ήρθατε σε «σύγκρουση» μεταξύ σας ποιος θα πρωτοκλείσει κάποιο συνεντευξειαζόμενο για τη δική του εκπομπή;

Όχι, ίσα ίσα. Πολλές φορές, τους «κλείνω» κι εγώ καλεσμένους – και στο Λούη και στη Χριστιάνα. Μια-δυο φορές που θέλαμε τους ίδιους καλεσμένους, είπα εγώ «πηγαίνετε στη Χριστιάνα!».

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends