Τέλος εποχής: Κλείνει οριστικά το Mega

Τέλος εποχής: Κλείνει οριστικά το Mega

Τέλος εποχής: Κλείνει οριστικά το Mega

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το Mega καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αποφάσισε το κλείσιμό του, απορρίπτοντας το αίτημα της Τηλέτυπος Α.Ε. για μετατροπή του σε θεματικό κανάλι, που θα εξασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας του μέχρι να γίνει ο νέος διαγωνισμός για τις θεματικές τηλεοπτικές άδειες.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του οργάνου είχαν διαφορετική άποψη.

Και το ΕΣΡ συνεχίζει: «ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».

Δύσκολες είναι οι ώρες που περνούν οι περίπου 420 εργαζόμενοι του καναλιού, που το κράτησαν όρθιο όλο αυτό το διάστημα δουλεύοντας απλήρωτοι και σήμερα βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ για να διαμαρτυρηθούν.

Σημειώνουμε πως η αρχή του τέλους για το Mega, του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της Ελλάδας, γράφτηκε όταν οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην διεκδικήσουν μία από τις τηλεοπτικές άδειες και ο σχετικός νόμος όριζε ότι το κανάλι πρέπει να κλείσει στις 28 Φεβρουαρίου. Μετά από δύο παρατάσεις, το ΕΣΡ αποφάσισε να πέσει «μαύρο», βάζοντας τελεία σε μία μεγάλη σελίδα της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, που ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια.

Πηγή : peoplegreece.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *