ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΥΓΕΙΑΘα βγεις για μετακίνηση 6; Κάνε σωστό περπάτημα με αυτά τα tips

Θα βγεις για μετακίνηση 6; Κάνε σωστό περπάτημα με αυτά τα tips

Δεν υπάρχει κανείς που να μην χρησιμοποιήσει την μετακίνηση με το νούμερο 6, που είναι αυτό της σωματικής άσκησης. Γιατί πόσο να αντέξουμε σπίτι; Θέλουμε να ξεμουδιάσουμε. Μήπως όμως περπατάμε… λάθος; Μάθε τα tips που πρέπει να ξέρεις.

Mε συμβουλές της Κατερίνας Γκοτσοπούλου, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, personal trainer.

Αν έχεις επιλέξει το περπάτημα ως τρόπο άσκησης, σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζεις αυτά τα πολύτιμα tips για τη σωστή στάση σώματος που πρέπει να έχεις. 

1. Στάσου ίσια και σκέψου τη στάση του σώματός σου. Η λεκάνη θα πρέπει να έχει μια ελαφριά κλίση προς τα μπρος και το πυελικό έδαφος να είναι σφιχτό, οι ώμοι πίσω και κάτω, η κοιλιά μέσα και το κεφάλι ψηλά! Κάνε μεγάλα βήματα που να τα νιώθεις άνετα, βάζοντας δύναμη στη φτέρνα σου. Η κίνηση περνάει από το κουντεπιέ σου και ξεκολλάς τα πόδια βάζοντας δύναμη στο μαλακό σημείο κάτω από τα δάχτυλα.

2. Κράτα τα χέρια και τις παλάμες χαλαρά, ιδανικά λυγίζοντας τον αγκώνα σε γωνία 90 μοιρών, κούνα τα μπρος και πίσω και κράτησέ τα κολλημένα στα πλάγια του σώματός σου.

3. Σε κάθε βήμα που κάνεις σφίγγε τους γλουτούς σου μεταξύ τους για να δουλεύεις κι αυτούς τους μυς. Σφίξε τον αφαλό σου προς τα μέσα, προς τη σπονδυλική σου στήλη, για να γυμνάζεις τους κοιλιακούς σου. Χαλάρωσε την αναπνοή σου και περπάτα όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αύξησε σταδιακά το ρυθμό όσο θα βελτιώνεται η φυσική σου κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS