The Media Junkies: Πώς οι Κύπριοι καταναλωτές «καταναλώνουν» τα media;

The Media Junkies: Πώς οι Κύπριοι καταναλωτές «καταναλώνουν» τα media;

The Media Junkies: Πώς οι Κύπριοι καταναλωτές «καταναλώνουν» τα media;

H εταιρεία επικοινωνίας Partners Y&R παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς για το πώς οι Κύπριοι καταναλωτές «καταναλώνουν» τα media.

Με απόλυτη επιτυχία παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί η μεγάλη, εμπεριστατωμένη και αποκαλυπτική παρουσίαση για τις συνήθειες των Κυπρίων καταναλωτών απέναντι στα media. Την έρευνα, με την πρωτότυπη ονομασία «The Media Junkies: how consumers consume media» που διεξήγαγε η RAI Consultants, παρουσίασε σε επιχειρηματίες και εκπροσώπων της αγοράς και των ΜΜΕ, η εταιρεία Partners Y&R, στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρους, στην Αγία Παρασκευή.

Την έρευνα καλωσόρισε και προλόγισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Partners Y&R κα. Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου. Στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της RAI κος Ολύμπιος Τουμάζου ανέλυσε με ακρίβεια τα στοιχεία της, δίνοντας έμφαση στα προφίλ του Κύπριου καταναλωτή και ακολούθησε η κα Άντρεα Χατζηβασιλείου, Γενική Διευθύντρια της Partners Y&R που σύνδεσε τα ευρήματα με τη στρατηγική επικοινωνίας και στόχευσης των μηνυμάτων. Την παρουσίαση έκλεισε ο Creative managing Director της Partners Y&R κος Λούκας Γρηγοράς με μία αναφορά στη δημιουργικότητα της ιδέας που πρέπει να συνοδεύει το κάθε μήνυμα έτσι ώστε να μένει χαραγμένο στη μνήμη του εκάστοτε καταναλωτή media.

Η έρευνα διενεργήθηκε τον Ιανουάριο 2018, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1014 ατόμων (άνδρες και γυναίκες 16-65 χρονών σε αστικές και ημιαστικές περιοχές της Κύπρου), με τυχαία δειγματοληψία και προσωπικές συνεντεύξεις. Τα αποτελέσματα προκαλούν αίσθηση αφού και ανατρέπουν τις αντιλήψεις για το πως έχει ανακατευτεί η mediaκή τράπουλα με την εισδοχή των ψηφιακών μέσων στο παιχνίδι και ποια θέση έχουν τα παραδοσιιακά μέσα.

Προέκυψαν 5 προφίλ Κυπρίων καταναλωτών, κατηγοριοποιημένα, για πρώτη φορά, βάσει και ψυχογραφικών χαρακτηριστικών τους, του τρόπου ζωής τους, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες τους, τα οποία καθορίζουν τις επιλογές τους. Με τη χρήση των νέων στοιχείων, η Partners Y&R είναι σε θέση λοιπόν να γνωρίζει, πότε κάθε μία από τις κατηγορίες παρακολουθεί τηλεόραση, πως καταναλώνει τα έντυπα, πότε ακούει ραδιόφωνο και πότε σερφάρει στα social media. Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι οι περισσότεροι Κύπριοι γίνονται δέκτες ερεθισμάτων από πολλές mediακές πλατφόρμες ταυτ  όχρονα και οτι ο χρόνος κατανάλωσης μέσων έχει αυξηθεί σηματικά.


The media junkies: How consumers consume media είναι ένα χρήσιμο και ισχυρό εργαλείο στα χέρια των διαφημιστών, διαφημιζομένων και μέσων όπου με τα νέα αυτά τεκμηριωμένα δεδομένα, μπορούν να βασίζουν τη διαλογή των κατάλληλων καναλιών επικοινωνίας για να μιλήσουν στο κοινό τους, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η χρήση πολλαπλών καναλιών είναι καθοριστικής σημασίας για τους διαφημιζόμενους που μπαίνουν στο «ρινγκ» της αγοράς.

Η Partners Y&R για άλλη μια φορά φωτίζει ένα νέο μονοπάτι στο δρόμο της επικοινωνίας, προσφέροντας ένα νέο δεδομένο που αποδεικνύει, ότι τίποτα δεν είναι… δεδομένο. Με την επιμονή ότι η στρατηγική πορεύεται χέρι με χέρι με τη δημιουργικότητα, συνεχίζει να αντιστέκεται στα συνηθισμένα και παρουσιάζεται έτοιμη για ακόμη πιο δημιουργικές εκστρατείες. Αυτές που θα μιλήσουν στους εκάστοτε «millennials», στη «γενιά Z» και κάθε φορά… θα ξέρει πού να τους βρει.

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *