The power of two: Οκτώ ατρόμητα επαγγελματικά δίδυμα διηγούνται την ιστορία τους

The power of two: Οκτώ ατρόμητα επαγγελματικά δίδυμα διηγούνται την ιστορία τους

The power of two: Οκτώ ατρόμητα επαγγελματικά δίδυμα διηγούνται την ιστορία τους
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μηνά

Διπλό το πάθος, διπλή η δουλειά, διπλάσια η ένταση, αλλά και το γέλιο. Ένα κοινό πάθος τους έφερε κοντά και μια πρωτότυπη ιδέα τους ένωσε σε ένα ατρόμητο επαγγελματικό δίδυμο. Οκτώ δημιουργικά ζευγάρια μιλούν στο Omikron για τη χαρά του να κάνεις αυτό που αγαπάς… μαζί.

Κείμενα: Νταϊάνα Αζά, Τώνια Σταυρινού, Φωτεινή Παλληκαρίδου

Χριστίνα Βαρναβίδη – Λάμπρος Σεργίδης (Kantina)

Το ντελικατέσεν Καντίνα είναι ένα εξειδικευμένο κατάστημα τροφίμων και κρασιών που εστιάζει στην εισαγωγή, μεταξύ άλλων, πολύ προσεκτικά επιλεγμένων κρασιών και χειροποίητων αλλαντικών και τυριών. Όταν επιλέγουμε τους παραγωγούς μας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αειφορία, καθώς και στις παραδοσιακές μεθόδους εκτροφής ζωών και καλλιέργειας. Το Καντίνα προέκυψε από μια κοινή αγάπη για το καλό φαγητό και υψηλής ποιότητας προϊόντων και την ανάγκη μας να τα μοιραζόμαστε με άλλους.

Two of a kind
Είχαμε κι οι δυο πάντα «τρέλα» με τη μαγειρική και την εξερεύνηση ποιοτικών προϊόντων και αναζήτηση νέων γεύσεων. Από την αρχή της σχέσης μας το καλό φαγητό και οι γαστρονομικές εμπειρίες μάς έφερναν πιο κοντά.

Ρόλοι
Σε επίπεδο δημιουργικό και διοίκησης οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού. Στην καθημερινή λειτουργία πρωταρχικό ρόλο έχει η Χριστίνα. Το να εργάζεσαι μαζί με τον/την σύντροφό σου έχει σαφώς δυσκολίες και σίγουρα παίρνουμε πολλές φορές τη δουλειά στο σπίτι. Όταν προκύπτουν διαφωνίες συζητάμε μέχρι να συμφωνήσουμε ή μέχρι να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε!

Ταμάρα Σαάτη – Νικόλας Κυριάκου (RSVP Events)
Σε κάποια συζήτηση, κάποιος από την παρέα πέταξε την ιδέα «what if», και κάπως έτσι ξεκίνησε η σκέψη! Ήταν καλοκαίρι, βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο, στο δρόμο για την παραλία. Ενώ είχαμε όλοι τις δουλειές μας, δεν αισθανόμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι. Κάπου μεταξύ χιούμορ και σοβαρής συζήτησης υπερίσχυσε η σοβαρότητα και το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή.

Weddings and more
Κάθε βήμα και κάθε δουλειά μας προσφέρουν ικανοποίηση: από τον μικρότερο γάμο με 8 καλεσμένους, μέχρι την ψήφο εμπιστοσύνης μεγάλων εταιριών, στο φίλο-πελάτη που θα επιστρέψει μετά το γάμο του για να μας εμπιστευτεί με τη βάπτιση των παιδιών του, μια γιορτή στο σπίτι ή που απλά θα περάσει να μας χαιρετίσει μετά από καιρό.

Κολλητοί και  συνεργάτες
Η δουλειά μας είναι μια προέκταση της φιλίας μας και πλέον δεν θα μπορούσε κανένας από τους δυο να φανταστεί πως θα μπορούσε να έχει μια τέτοια συνεργασία με άλλο άτομο! Αυτό που απολαμβάνουμε πιο πολύ, είναι πως δουλεύουμε παρέα έχοντας δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον και το ότι γνωρίζουμε συνεχώς κόσμο που συμβαδίζει αισθητικά με εμάς και που μας εμπιστεύεται
για τις πιο σημαντικές στιγμές του.

Αλέξης Σολομών και Κωνσταντίνος Λοΐζου (Beardspect)
Ως άντρες με γενειάδα κι εμείς οι ίδιοι, συνειδητοποιήσαμε ότι χρειαζόμαστε τα απαραίτητα εργαλεία για να φροντίσουμε την καθαριότητα, την υγεία και την εμφάνισή της. Κάνοντας μια έρευνα στην κυπριακή αγορά, διαπιστώσαμε ότι, δεν υπήρχαν τα κατάλληλα προϊόντα για περιποίηση. Συνδυάσαμε λοιπόν τις γνώσεις και την εμπειρία μας, την αγάπη μας για το graphic design και τη φαντασία μας και το αποτέλεσμα ήταν το Beardspect, ένα ειδικό λαδάκι περιποίησης για την ανδρική γενειάδα φτιαγμένο 100% από αγνά αιθέρια έλαια.

Success
Ήδη έχουμε αποκτήσει πελάτες σε Ελβετία, Αυστρία, Ρουμανία, Ισλανδία, Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο. Θέλουμε η Beardspect να αποκτήσει ένα παγκόσμιο brand status και να εξαπλωθεί η φιλοσοφία του Beardspect, ότι μια γενειάδα χρειάζεται σεβασμό.

Σχέση
Τον ξέρω και με ξέρει καλά. Οι διαφωνίες λύνονται στο… ρινγκ με γάντια του μποξ.

 

Ελίνα Κρητικού – Kenzo Yamashita (EKKY Studio)
Το EKKY Studio ξεκίνησε το 2009 όταν μετακομίσαμε από το Λονδίνο στην Κύπρο. Στόχος μας ήταν ένα studio με δημιουργικούς ανθρώπους όπου να μπορούμε, μέσω ομαδικής συνεργασίας, να μεταφέρουμε στη δουλειά μας τον τρόπο αντίληψής μας για την αρχιτεκτονική. Η χρυσή τομή στη δουλειά μας είναι η ομαδική προσπάθεια έτσι ώστε αλληλεπιδρώντας ο ένας στον άλλο να μπορούμε να εξελισσόμαστε και να ανανεωνόμαστε.

Meeting point
Γνωριστήκαμε στη Βαρκελώνη όπου δουλεύαμε μαζί σε ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία της Ισπανίας. Ο ένας μεγαλωμένος από γονείς Γάλλο-Ιάπωνες στο Παρίσι και ο άλλος στην Κύπρο, ένα νησί κοντά στη Μέση Ανατολή. Αυτός ο συνδυασμός διαφορετικής κουλτούρας μας κίνησε αρχικά το ενδιαφέρον.

Two of a kind
Δεν είναι πάντα εύκολο να εργάζεσαι με την/τον σύντροφό σου. Το γεγονός ότι το επάγγελμά μας γίνεται σε ένα παραγωγικό περιβάλλον βοηθά να μετατραπεί η σχέση μας σε δημιουργική συνεργασία και να καταφέρνουμε να έχουν ισορροπίες. Είμαστε και οι δύο δυναμικοί χαρακτήρες με ισχυρή άποψη, έτσι οι όποιες διαφωνίες λύνονται μέσω συζήτησης και συμβιβασμού. Αυτή είναι και η διαδικασία που φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα στη δουλειά μας.

Κωνσταντίνος Κουγιάλης – Στέφανος Ιεροδιακόνου (Ace)
Όπως όλες οι ωραίες ιδέες και τα ροκ συγκροτήματα, η ιδέα γεννήθηκε γύρω από ένα τραπέζι με πολύ φαγητό και ποτό. Μπορεί να ήταν και μπαρ! Η Ace είναι πνευματικό «παιδί» του Στέφανου, ο οποίος ήθελε να κτίσει πάνω στην αγάπη του για τις ξυλορακέτες και την Κύπρο. Είναι ένα αμάλγαμα των παιδικών μας αναμνήσεων, ηλιόλουστων ημερών, εικόνων και αρωμάτων από τα παιδικά μας χρόνια στην Κύπρο, αναμιγμένο με λίγη Americana κουλτούρα από τις ακτές της Νότιας Καλιφόρνιας και του Μαϊάμι. Το όραμά του διαμορφώθηκε περαιτέρω με την είσοδο του Κωνσταντίνου στην ομάδα, εξευγενίζοντας την αρχική ιδέα ακόμη περισσότερο.

Creative Power
Γίναμε φίλοι μέσω της δουλειάς. Και μέχρι στιγμής περνάμε τέλεια. Απολαμβάνουμε, όμως, και τους τσακωμούς και τις διαφωνίες μας. Γιατί μερικές από τις καλύτερές μας ιδέες έχουν βγει μέσα από αυτές. Αλήθεια! Στην προσπάθεια να πείσεις τον άλλο, γίνεσαι ακόμη πιο δημιουργικός και πηγαίνεις την ιδέα ένα βήμα παραπέρα. Εκεί, λοιπόν, βγαίνουν ωραία πράγματα.

Success
Η πιο σημαντική στιγμή στη μέχρι τώρα κοινή πορεία μας είναι η επέκταση της εταιρίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Dubai συγκεκριμένα, και η δημιουργία της καινούριας μας κολεξιόν με την προσθήκη πολλών νέων προϊόντων.

 

Ιλάρια Λάρκου-Καλησπέρα  – Βαλέρια Σολέα (Dance Studio  Ilaria & Valeria)
Ένας δημιουργικός χώρος που ξεκίνησε με το τέλος των σπουδών μας πριν είκοσι δύο χρόνια. Γεμάτος από χoρογραφίες, μουσικές και φιγούρες, μαθήτριες που μεγαλώνουν αλλά και μαθήτριες που μεγάλωσαν και ζουν το όνειρο.

Positive mind
Στη ζωή μας έχουμε γίνει πραγματικά ένα. Την τρέλα για τον χορό την είχαμε και οι δυο από μικρές, δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε μέχρι εδώ. Τον χορό τον είχαμε μέσα στην ψυχή μας, τον αγαπάμε, παλεύουμε γι’ αυτόν, τον κυνηγάμε, τον υπηρετούμε. Όλα αυτά προσπαθούμε να περάσουμε και στις μαθήτριές μας με τον δικό μας τρόπο. Η σχολή είναι το σπίτι μας, είμαστε εμείς.

Power of two
Ποτέ δεν διαχωρίζουμε ρόλους, ακούγεται εξωπραγματικό αλλά συμβαίνει, κάνουμε τα πάντα μαζί. Στη σχέση μας επικρατεί ισορροπία, ξέρουμε πότε πρέπει να κάνει πίσω η μια για την άλλη και έτσι δύσκολα υπάρχουν συγκρούσεις ανάμεσά μας.

Δημήτρης και Άρης Πάτσαλος (DP Sports Club)
Ως freelance επαγγελματίες trainers στο Los Angeles, εφαρμόζαμε τις dp diets & training methods. Με το γυρισμό μας στην Κύπρο, έπρεπε αυτές οι μεθόδοι να αποκτήσουν σπίτι και έτσι δημιουργήσαμε το dp Sports Club. Παράλληλα, ιδρύσαμε και δική μας εταιρία παραγωγής συμπληρωμάτων, την dp Healthy Nutrition η οποία δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό.

California Dream
Από την περίοδο στο Los Angeles θυμόμαστε πιο έντονα τις δυσκολίες που περάσαμε να αντεπεξέλθουμε σε έναν άλλο… πλανήτη, όπως είναι η Αμερική, παρά τις ωραίες στιγμές. Έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας το πόσο στήριζε ο ένας τον άλλο και αυτό μας δίνει ώθηση για το επαγγελματικό μας μέλλον.

Brotherhood
Από παιδιά ήμασταν αχώριστοι. Επόμενο ήταν να έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Δεν υπάρχουν επαγγελματικές διαφωνίες ανάμεσά μας. Με την πάροδο του χρόνου έχουμε μάθει ο καθένας να αναλαμβάνει το δικό του κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο είμαστε πολύ πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί. Ξέρουμε και οι δυο τις δυνατότητές μας και έτσι συμπληρώνει ο ένας τον άλλο.

 

Αμαλία Μακρή – Ευαγόρας Χατζηπαύλου (COOK SHOP -Chef Nouveau Catering)
Ένα εστιατόριο που δημιουργήθηκε αρχικά από τον Ευαγόρα και στο οποίο εντάχθηκε στην πορεία και η Αμαλία, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία ιδιαίτερων εκδηλώσεων αλλά και τη γενικότερη οργάνωση.

Η σχέση μας και η ποιότητα ζωής που θέλουμε να έχουμε, μας οδήγησε να ανοίγουμε μόνο μία νύχτα την εβδομάδα κι αυτό ήταν κάπως διαφορετικό για τα κυπριακά δεδομένα. Αυτό όμως μας δίνει την ισορροπία που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Για να δίνουμε όλο μας το είναι στο εστιατόριο είναι αναγκαίο να αφιερώνουμε χρόνο σε εμάς και τα παιδιά.

The story of us
Η ζωή μας είχε πάντοτε έντονες γεύσεις και περιλάμβανε εντυπωσιακά πιάτα ανά τον κόσμο. Γνωριστήκαμε και αμέσως καταλάβαμε το κοινό μας πάθος για το καλό φαγητό. Η σχέση μας ξεκίνησε προ δεκαετίας όταν η Αμαλία δούλευε στον χώρο της επικοινωνίας σε ένα μαγαζί και εγώ ως consultant chef.
Η καλύτερη περιγραφή για τη σχέση μας είναι το τραγούδι του Frank Sinatra’s «strangers in the night – ever since that night we were together, LOVERS at first sight, lovers forever».

Styling: Shona Muir

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 252

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *