BEAUTY

Lifting Vegetal: Ο σύμμαχός σου για νεανική επιδερμίδα από τον Yves Rocher

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως καθώς η επιδερμίδα ωριμάζει, οι ανάγκες της αλλάζουν. Ενώ οι ρουτίνες περιποίησης κατά την αρχή...

Lifting Vegetal: Ο σύμμαχός σου για νεανική επιδερμίδα από τον Yves Rocher

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως καθώς η επιδερμίδα ωριμάζει, οι ανάγκες της αλλάζουν. Ενώ οι ρουτίνες περιποίησης κατά την αρχή...

BEAUTY

Lifting Vegetal: Ο σύμμαχός σου για νεανική επιδερμίδα από τον Yves Rocher

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως καθώς η επιδερμίδα ωριμάζει, οι ανάγκες της αλλάζουν. Ενώ οι ρουτίνες περιποίησης κατά την αρχή...

Lifting Vegetal: Ο σύμμαχός σου για νεανική επιδερμίδα από τον Yves Rocher

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως καθώς η επιδερμίδα ωριμάζει, οι ανάγκες της αλλάζουν. Ενώ οι ρουτίνες περιποίησης κατά την αρχή...
CELEBRITIES TV The X Facto

The X Facto

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που το πρώτο X-Men άνοιξε το δρόμο για το σύγχρονο superhero movie όπως το γνωρίζουμε -και λατρεύουμε- σήμερα κι εμείς κατατάσσουμε τις καλύτερες ταινίες του μεταλλαγμένου franchise της Fox κατά σειρά αξιολόγησης.

Από τον Μαρίνο Νομικό

9. X-MEN: APOCALYPSE (2016)
Το Apocalypse είναι ο αδύναμος κρίκος των ταινιών X-Men δια χειρός Bryan Singer από τότε που στην ουσία λανσάρισε το είδος των σύγχρονων superhero movies με το πρώτο φιλμ του 2000. Δεν είναι βέβαια και The Last Stand, όμως για το επίπεδο που μας είχε συνηθίσει ο Singer πλησιάζει επικίνδυνα. O Απόκαλιψ είναι ένας πανίσχυρος μεν αλλά μονοδιάστατος αρχικακός που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας προσηλυτίζοντας νεαρούς μεταλλαγμένους προς τη Σκοτεινή Πλευρά σαν ένας πρήχτης Darth Vader όταν δεν μας ζαλίζει με τα φασιστικά κηρύγματά τους περί κάθαρσης. Όμως ούτε οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν καλύτερη τύχη ενώ εκνευριστικό πήδημα της αφήγησης από τη μία δευτερεύουσα πλοκή στην άλλη (και με τουλάχιστον μισή ντουζίνα παραπανίσιους χαρακτήρες) εκμηδενίζει την οποιαδήποτε προσπάθεια για κάτι βαθύτερο ή έστω πνευματώδες.

8. THE WOLVERINE (2013)
Το sequel στο αψυχολόγητο X-Men – Origins: Wolverine και μέρος του άρρηκτα συνδεδεμένου σύμπαντος των X-Men της Fox ακολουθεί τον μοναχικό ήρωα με το στοιχειωμένο παρελθόν και το πρόβλημα διαχείρισης θυμού καθώς ταξιδεύει στο σύγχρονο Τόκιο για να αποχαιρετήσει έναν παλιό φίλο που πεθαίνει. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με άπληστους συγγενείς, τη γιάκουζα, σαμουράι, νίντζα, μία τοξική Ρωσίδα γκόμενα ονόματι Viper κι ένα καταχθόνιο σχέδιο που περιλαμβάνει την αφαίρεση της θεραπευτικής του ικανότητας. Σαφώς ανώτερο από το “Origins”, κάνει ένα διάλειμμα από τις βιβλικές καταστροφές των προσφάτων blockbusters για μια πιο γήινη ιστορία που εμβαθύνει στην προβληματική φύση του ήρωα.

7. X-MEN: FIRST CLASS (2011)
Οι X-Men οδηγούνται πίσω στις ρίζες τους στο ευφάνταστο reboot του Matthew Vaughn που ανέστησε το franchise μετά το καταστροφικό The Last Stand. Εδώ μαθαίνουμε για το εφιαλτικό background του Magneto (Michael Fassbender) ως πειραματόζωο στα χέρια του Ναζί (και κατανοούμε -ως ένα βαθμό- τη μετέπειτα συμπεριφορά) που έρχεται σε αντίθεση με τον καλοαναθρεμμένο Xavier του James McAvoy. Το πραγματικό ιστορικό πλαίσιο με την κρίση των πυραύλων της Κούβας του 1962 προσθέτει μια πινελιά αυθεντικότητας και δένει με τη γενικότερη φιλοσοφία των X-Men (που είναι άλλωστε παιδιά της πυρηνικής εποχής). Με την αισθητική ενός James Bond των 60s και πατώντας πάνω στις θεματικές του Star Trek, των δύο πρώτων X- Men αλλά και του αυθεντικού κόμικ, το First Class δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του: μια πρώτης κλάσεως προσθήκη στη σειρά με σφιχτοδεμένο σενάριο, τρισδιάστατους χαρακτήρες, εκπληκτικά set-pieces και -όπως πάντα- έντονα αντιρατσιστικά μηνύματα.

6. X- MEN (2000)
Κι αν το πρώτο Superman έθεσε τα στάνταρντ του είδους, το πρώτο X–Men τα πήγε σε ύψη που ακόμα κι ο Clark Kent θα ζορίζονταν πολύ να πάει! O Bryan Singer ξεπερνά το άγχος της μεταφοράς της ίσως πιο πολυαναμενόμενης ταινίας του 21ου αιώνα (οι X-Men παραμένουν το δημοφιλέστερο brand name της Marvel) και παραδίδει ένα συναρπαστικό έπος που αποδίδει δικαιοσύνη στους σύνθετους χαρακτήρες με ένα τέλειο καστ (ειδικά ο Hugh Jackman ως Wolverine) ενώ δεν υπολείπεται σε δράση και θέαμα. Και θα άγγιζε την τελειότητα αν δεν υπήρχε φυσικά το πολύ ανώτερο sequel, όμως παραμένει το φιλμ που έμπασε το υπερηρωϊκό είδος στη νέα εποχή, οκτώ χρόνια πριν το πρώτο Iron Man και το MCU.

5. X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST (2014)
Το κόμικ του Days of Future Past κυκλοφόρησε στα 80s, όμως η Fox ούτε παραγγελία να το είχε, όταν βρέθηκε με το franchise των X-Men χωρισμένο σε δύο timelines και με εντελώς διαφορετικά καστ (πλην φυσικά του αγέραστου Wolverine). Η πλοκή ρίχνει και τις δύο βερσιόν στο ίδιο καζάνι, τις ανακατεύει και καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο Μπράιαν Σίνγκερ επιστρέφει στις αγαπημένες του θεματικές που είναι ούτως ή άλλως κοινές με τις καταβολές του κόμικ (παραλληλισμοί με το Ολοκαύτωμα, το κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το Gay Pride) κι εδώ τα μηνύματα είναι εντονότερα από κάθε άλλο φιλμ της σειράς. Επίσης το έξυπνο εύρημα της ενσωμάτωσης της πολιτικής ιστορίας των 60s στην πλοκή του First Class απαντάται κι εδώ με αναφορές στη δολοφονία του Κένεντι («Ήταν ένας από εμάς»), το Βιετνάμ και την όχι ιδιαίτερη δημοφιλή διακυβέρνηση Νίξον.

4. LOGAN (2017)
Τα γηρατειά, δεν βγαίνουν σε πιο περήφανα από το Logan, την τρίτη προσθήκη στο franchise του Wolverine και την ένατη -και τελευταία- φορά που ο Χιου Τζάκμαν υποδύθηκε τον μονίμως ζοχαδιασμένο μεταλλαγμένο (10η εάν μετρήσουμε το cover του People στο πρώτο Deadpool). Είναι ολοφάνερο πως η Fox κράτησε το καλύτερο για το τέλος: Το Logan. Είναι αυτό ακριβώς που θα έπρεπε να είναι μια ταινία του Wolverine: Σκοτεινή, πεσιμιστική, αιματηρή και γραφικά βίαιη. Επίσης είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι δεν χρειάζεσαι λεγεώνες σούπερ ηρώων και το ΑΕΠ ενός μικρού κράτους σε εφέ για να αφηγηθείς μια στιβαρή, ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ιστορία. Απογυμνωμένο από τα στολίδια και τους θορύβους του είδους, το φιλμ του James Mangold δανείζεται από τους κώδικες του γουέστερν (υπάρχουν αναφορές αλλά και ολόκληρες σκηνές από το Shane) για να μας μπάσει σε έναν ανέλπιδο κόσμο όπου κυριαρχεί το μίσος και η καχυποψία, ένα τείχος χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό και στρατιώτες κυνηγούν παιδιά-πρόσφυγες που κατευθύνονται προς τον (πάντα προοδευτικό) Καναδά.

3. DEADPOOL 2 (2018)
Πάνω που νόμιζες πως το πρώτο Deadpool είχε αγγίξει την τελειότητα, λες δεν μπορεί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τραβήξουν τα αστεία μακρύτερα από τη ήδη ξεχειλωμένα όρια αποδοχής του original, μάς ήρθε κατακέφαλα αυτό το σούπερ ντούπερ sequel που κάνει ακριβώς αυτό. Ο ήρωάς μας πενθεί τον χαμό της καλής του και ως ύστατη πράξη λύτρωσης σπεύδει να προστατέψει έναν μεταλλαγμένο έφηβο που κυνηγάει να σκοτώσει ο μουντρούχος Cable, ένας στρατιώτης από το μέλλον που έρχεται για να εμποδίσει μια επικείμενη καταστροφή. Το sequel είναι πρόστυχο, χυδαίο, προσβλητικό, σαρκαστικό, πολιτικά μη ορθό, ξεδιάντροπο, αθυρόστομο, ανήθικο, κυνικό, βλάσφημο, κάφρικο – κι αυτά είναι τα προτερήματα! Ο γεννημένος για τον ρόλο Ryan Reynolds παίρνει ξανά πάνω του όλο το project αυτή τη φορά όμως πλαισιώνεται από εξίσου απολαυστικούς χαρακτήρες, όπως ο Cable και η άπαιχτη Domino, που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη χαρισματική πελλάρα του.

2. X- MEN 2 (2003)
Το μόνο ίσως ελάττωμα του πρώτου X- Men ήταν η αίσθηση του ανεκπλήρωτου που σου άφηνε στο τέλος. Τελικά όπως φάνηκε τρία χρόνια αργότερα που βγήκε η πρώτη συνέχεια, είχαμε δίκιο: Το original ήταν απλά το ορεκτικό και το sequel το κυρίως πιάτο. Και τι πιάτο, σκέτη haute cuisine! Εδώ όλα είναι μεγαλύτερα, περισσότερα, θεαματικότερα, δυνατότερα, ένας παράδεισος του υπερθετικού βαθμού που δεν χάνει όμως δράμι από την ουσία, που είναι οι χαρακτήρες, οι αξίες και τα συναισθήματα. Στο εκλεκτό καστ που επιστρέφει σύσσωμο, προσθέστε και τον εξαιρετικό Alan Cumming στο ρόλο του Nightcrawler (που δεν απολαύσαμε όσο έπρεπε). Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι και οι άρτιες super hero ταινίες πολλαπλασιάστηκαν, όμως το X-Men 2 έδειξε το δρόμο για το πώς φτιάχνεται μια πολυπληθής ταινία του είδους που δεν θυσιάζει την ποιότητα για την ποσότητα.

1. DEADPOOL (2016)
O Ryan Reynolds πάσχιζε για πάνω από δεκαετία να πείσει την 20th Century Fox ν’ ανάψει το πράσινο φως για την ταινία του Deadpool τον οποίο είχε υποδυθεί φευγαλέα (και για κάποιο λόγο με ραμμένο το χαρακτηριστικό στόμα-μοτεράκι) στο X-Men – Origins: Wolverine πίσω στο 2009. Ο τύπος είναι γεννημένος για τον ρόλο του φαφλατά-μισθοφόρου με τις εξαιρετικές πολεμικές ικανότητες και την τάχιστη αυτοθεραπεία – αρκεί φυσικά η ολόδική του ταινία να ήταν όπως ακριβώς και το κόμικ σε ό,τι αφορά την καφρίλα. Το αποτέλεσμα; Ένα από τα πιο ψυχαγωγικά δίωρα στην πρόσφατη μνήμη και by far η καλύτερη solo ταινία σούπερ ήρωα μέχρι χμ… που βγήκε το sequel; Θα γουστάρετε ακόμα κι αν δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το τι είναι ο τύπος.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 126.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου όταν στολίζεις πιο νωρίς για τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις πέντε εβδομάδες μακριά και οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους στο σπίτι.

Ερεθισμός του δέρματος από την μάσκα: Πώς να το αντιμετωπίσετε σωστά

Πολλοί ακόμη είναι οι συμπολίτες μας οι οποίοι είτε αναγκαστικά λόγω της εργασίας τους, είτε επειδή επιθυμούν να φορούν προστατευτική μάσκα μετά...

3 casual looks που μπορείς να δημιουργήσεις με ένα μαύρο κολάν

Είναι η εποχή που ακόμη μας μπερδεύει κάπως η θερμοκρασία. Μία κάνει ζέστη, ενώ άλλες μέρες η θερμοκρασία πέφτει χωρίς να το...

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 25 Οκτωβρίου

ΚριόςΗ σημερινή ημέρα μπορεί να σε φέρνει κοντά σε φίλους, όμως κινείται σε πιο εσωστρεφή επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, τονίζει αρκετά...

Υπνοδωμάτιο: Τα 5 πράγματα που μπορούν να ανανεώσουν τη διακόσμησή του

Έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να προχωρήσετε σε μια ανανέωση του υπνοδωματίου σας; Αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε.

7 tips για να παραμείνουν τα μαύρα σας τζιν παντελόνια…μαύρα

Τα μαύρα jean παντελόνια κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την γκαρνταρόμπα μας, καθώς συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουν...

LIKE NEWS

Μελίνα Ασλανίδου: Από Κρήτη – Αθήνα με το νέο της clip για την επιτυχία «Δε Βάζεις Μυαλό»!

Η Μελίνα Ασλανίδου παρουσιάζει το music video της επιτυχίας «Δε Βάζεις Μυαλό», που κυκλοφορεί από την Panik Records! Το «Δε Βάζεις Μυαλό» μεταφέρεται στις οθόνες...

Shawn Mendes: Το επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ «In Wonder»

Οι πρώτες σκηνές από το νέο ντοκιμαντέρ του Shawn Mendes. Ο Shawn Mendes δίνει στη δημοσιότητα το επίσημο trailer για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του με...

J2US: Επική γκάφα από την Βίκυ Σταυροπούλου για τον Τριαντάφυλλο – Τον είπε Γαρύφαλλο

Τριαντάφυλλε τι ντροπή ήταν αυτό σου ζητάω χίλια συγγνώμη" αναφώνησε η Βίκυ Σταυροπούλου. Μια επική γκάφα έγινε στο J2US, αφού...

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ακούραστη έριξε τον χορό της στο J2US

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη τραγούδησε και χόρεψε στο J2US. Μια χάρη ζήτησε ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης στο J2US από την...

Τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου όταν στολίζεις πιο νωρίς για τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις πέντε εβδομάδες μακριά και οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους στο σπίτι.

Ερεθισμός του δέρματος από την μάσκα: Πώς να το αντιμετωπίσετε σωστά

Πολλοί ακόμη είναι οι συμπολίτες μας οι οποίοι είτε αναγκαστικά λόγω της εργασίας τους, είτε επειδή επιθυμούν να φορούν προστατευτική μάσκα μετά...

3 casual looks που μπορείς να δημιουργήσεις με ένα μαύρο κολάν

Είναι η εποχή που ακόμη μας μπερδεύει κάπως η θερμοκρασία. Μία κάνει ζέστη, ενώ άλλες μέρες η θερμοκρασία πέφτει χωρίς να το...

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 25 Οκτωβρίου

ΚριόςΗ σημερινή ημέρα μπορεί να σε φέρνει κοντά σε φίλους, όμως κινείται σε πιο εσωστρεφή επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, τονίζει αρκετά...

«Αυτό Που Σκοτώνει»: Ο Γιάννης Λάφης του «The Final Four» κάνει το ντεμπούτο του

Ο Γιάννης Λάφης ερμηνεύει μία δυναμική ερωτική μπαλάντα. Ο Γιάννης Λάφης μας συστήνεται και δισκογραφικά τραγουδώντας «Αυτό Που Σκοτώνει» στο debut single του που κυκλοφορεί...

Ariana Grande: Το πρώτο απόσπασμα του single «Positions»

Ένα δείγμα από το νέο single της Ariana Grande. Η Ariana Grande δίνει στη δημοσιότητα ένα σύντομο αλλά απολαυστικό απόσπασμα από το πολυαναμενόμενο νέο τραγούδι...

G-Eazy και blackbear συνεργάζονται στο single «Hate The Way»

Η χημεία που έχουν ο G-Eazy και ο blackbear κάθε φορά που συναντιούνται κάνει ξανά τη διαφορά. Ο G-Eazy συνεργάζεται με τον blackbear σε ένα...

Υπνοδωμάτιο: Τα 5 πράγματα που μπορούν να ανανεώσουν τη διακόσμησή του

Έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να προχωρήσετε σε μια ανανέωση του υπνοδωματίου σας; Αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε.

Φώτης Γεωργίδης: «Είτε μου αρέσω είτε όχι δεν έχει καμία σημασία»

Για τον Φώτη Γεωργίδη, δεν έχει τόσο σημασία να αφηγηθεί την προσωπική του ιστορία όσο να μιλήσει μέσα από τους ρόλους και...

Επιστρέφει το «Survivor»

Οι επαφές του Τούρκου παραγωγού με τους ιθύνοντες του Σκάι απέδωσαν τελικά καρπούς, με αποτέλεσμα το «Survivor» να επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας...

6 looks που μπορείς να αντιγράψεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Αν και η εποχή μας δεν επιτρέπει να κάνουμε πολλές υπερβολές με χρώματα και patterns, ωστόσο πρέπει να είμαστε σίγουρες πως το...

7 tips για να παραμείνουν τα μαύρα σας τζιν παντελόνια…μαύρα

Τα μαύρα jean παντελόνια κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την γκαρνταρόμπα μας, καθώς συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουν...

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 24 Οκτωβρίου

ΚριόςΜπορείς να προωθήσεις τους στόχους σου, αλλά και να βασιστείς σε βοήθεια άλλων για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Άλλωστε οι υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει είναι...

Μαρία Κορτζιά: «Σ΄ ένα μήνα αλλάζει όλη μου η ζωή»

 Στο DOWN TOWN που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, μαζί με τον Φιλελεύθερο, η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός του KISS 89.0, Μαρία Κορτζιά, φωτογραφίζεται...

O καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την Έλλη Κυριακίδου

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο, η είδηση του θανάτου της καταξιωμένης ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου η οποία έφυγε από την ζωή το...

Ανακοινώθηκε πότε θα γίνει η κηδεία της Έλλης Κυριακίδου

Την Δευτέρα το τελευταίο αντίο στην καταξιωμένη κύπρια ηθοποιό.  Θλίψη σκόρπισε το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού Έλλης...